Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Južná Kórea 말죽거리 잔혹사 (viac)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(viac)

Recenzie (83)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ty asiati točej naprosto jinak než ostatní a v tom je asi to jejich kouzlo, kdy prakticky skoro každej jejich snímek je něčím mimořádnej. Skoro vůbec se nedrží zaběhnutých klišé, což je případ i tohohle, kdy mě příběh dokázal několikrát docela překvapit. a dokážou vytvořit skvělou atmosféru podněcující různý emoce, sice jinak se z pohledu příběhu nejedná o nic extra, něco na způsob Ondskan, ale tak moc dobře natočený a s vynikajícím vygradovaným koncem, že to prostě v člověku nějaký ty pocity zanechá. Jen je škoda, že vždycky musí každý takovýhle asijský romantický drama končit tak nejednoznačně ()

rawen 

všetky recenzie používateľa

Ano opravdu se tento film podobá Zlu, Zlo ale bylo intenzivnější, emoce a motivace tam byly hmatatelnější, tady bylo vše víceméně chaoticky rozmělněno a navíc nehezky osoleno (někdy opravdu hodně) kýčovitými romantickými scénkami. Já vím, že tam asi měly smysl, aby tvořily určitý kontrast a ilustrovaly vývoj hl.hrdiny, ale nevím, takové věci prostě nemusím a to už ani v nadsázce :) Závěrečným masakrem vše dospělo do dejme tomu zdárného konce (bál jsem se co bude). Napadá mě ještě srovnání s britským filmem IF - téma prohnilosti a zvlčilosti chlapeckých středních škol je zřejmě vyjímečně vděčné :) Fajn oddychovka, ze Zla mě ale mrazilo, u Maljukgeori janhoksa jsem jen ocenil rozumný konec :) 7/10 ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená juhokórejská dráma. Má dosť dobrý príbeh o slušnom mladíkovi, ktorý práve nastúpil na novú strednú školu, no tá je známa pre svoje tvrdé podmienky, kde nechýbajú telesné tresty a šikana medzi žiakmi a tak si musí v tomto novom zložitom prostredí zvyknúť. Ale vďaka svojim športovým schopnostiam si získava priateľov, medzi ktorými je aj uznávaná autorita školy, len nanešťastie práve on začne mať záujem o dievča, do ktorého je mladík zamilovaný, ale bojí sa to prejaviť. So spracovaním som nadmieru spokojný, je tu využité prakticky všetko, čo táto tématika ponúka, priateľstvo, šikana, týranie, snaha získať si rešpekt a samozrejme aj láska, hlavne to získavanie rešpektu medzi študentmi a priateľstvo je tu zvládnuté skvelo, tomuto nemám čo vytknúť, podobne aj čelenie rôznym samozvaným autoritám, len vzťah k dospelým mohol dostať viac priestoru, pár scén s otcom a jedným členom zboru, tu sa mohlo ešte pridať, lebo ani toto o nič nezaostávalo. A samostatnou kategóriou je romantická línia, v prvej polovici je veľmi dobre zvládnutá, síce to prílišné hanbenie hlavnej postavy mohli trochu obmedziť, ale všetko to pozorovanie v autobuse, požičanie dáždnika a podobné menšie romatické prvky sa mi páčili, len potom to začne ísť takou zvláštnou cestou, kde to už prakticky ani nemá priestor. A poteší aj všetko, čo tu súvisí s bojovým umením, hlavne Bruce Lee ako vzor všetkých mladých a jeho napodobovanie. Chválim, že film sa venuje výhradne len tomu hlavnému, nie sú tu žiadne zbytočné odbočky, takže sa na to po celý čas veľmi dobre pozerá a potenciál bol využitý takmer naplno, len tých pár spomínaných prvkov sa dalo ešte doladiť. Nesklamú ani samotné súboje, samozrejme sa nejedná o žiadny plnohodnotný akčný film, ale všetky súboje sú tvrdé, viac alebo menej úplne realistické a aj napínavé, hlavne tie vyzvania neporazených autorít. Herecké obsadenie je výborné, Kwon Sang-Woo v hlavnej úlohe, ktorý tu skvelo sadol, bavili ma aj obaja priatelia, hlavne Park Hyo-Jun ako predajca erotiky za každých okolností, k tomu príjemná Han Ga-In, dobre zvolení sú aj všetci bitkári a nesklamú ani zvyšné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne, tu nemám žiadny problém. Once upon a time in high school je asi najlepší predstaviteľ tohto typu filmu, celý čas som sa bavil veľmi dobre a oplatí sa to pozrieť aj viackrát. 79% ()

Popluh 

všetky recenzie používateľa

Film s Brucem Lee jsem sice neviděl, i tak ale můžu říct, že tenhle film je určitě hodně povedená pocta. I když se děj odehrává na korejské škole v 70. letech, žádnou Pomádu nečekejte. Sice se to tady taky mydlí hlava nehlava, ale spíš než gel radši studenti používají pěsti. Once Upon a Time in High School má opravdu povedený a žánrově skvěle vyvážený scénář a úžasně natočené momenty šarvátek, především ty na střeše a především ta naprosto závěrečná je natočená a sestříhaná tak dravě, že máte v podstatě pocit, že jste na místě. Herci tradičně skvělý, snad jsem ještě nenarazil na korejský film, kde by mi nesednul něčí korejský herecký projev. 80 % ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Noo, musim povedat, ze som sa celkom slusne nudil. Nebyt zaverecneho velmi dobre nasnimaneho fightu, asi by som nenasiel ani jedno vyraznejsie pozitivum. Pribeh je staticky, nudny, malo gradovany, predvidatelny. Dej sa sice plynutim casu posuva, ale bez toho, aby ma aspon minimalne zaujal. Tema sikany je vdacna tema, musim preto aj trochu porovnavat. Na Raagov Klass ani na Hafstromove Zlo sa tento pocin nechyta. Priemerna zalezitost. ()

Galéria (43)

Reklama

Reklama