Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia klasickej situačnej komédie G.Feydeaua, v ktorej si autor za hlavnú tému vybral pranierovanie takej bežnej neresti, ako je žiarlivosť. Vaudvillovský kolotoč rozpúta na začiatku chrobák v manželkinej hlave - podozrieva manžela z nevery. Skrsne jej v hlave nápad s falošným listom a zaraz sa v tom všetci vezú. Komédia dverí - postavy cez jedny dvere vchádzajú, aby sa o chvíľu vrátili cez druhé ako niekto úplne iný. Život večne pulzuje medzi skutočnosťou a ilúziou, hranica medzi nimi je zavše nerozpoznateľná. (RTVS)

(viac)

Recenzie (7)

J.J.1972 

všetky recenzie používateľa

Inscenácie nie sú mojou doménou, no táto komédia je vydarená. Hne je oje honnebie! alebo: Toto moja pukačka! Yo sabijem, samaškrtym, saprdusim!!! Ja bac gula do tvojho hrbata!! Duelante a gula na gebula! ...tieto hlášky si pamätám roky, odkedy som to videl prvýkrát a dnes som sa zas dobre pobavil...zápletka cez zápletku, vysvetlenie cez vysvetlenie :) ...a ako tu spomína "anderson", za pohľad ozaj stoja aj vnady E.Večerovej, no i pár veteránov, ktoré sa objavili v zábere na ulici žiaľ tiež len na pár sekúnd. No a ak by sa Kňažko aj po "nežnej" venoval naďalej takýmto komédiám a tak skvelým výkonom, mohol vytvoriť ešte množstvo veľkých filmových i divadelných postáv. Ako pred hercom "klobúk dole"! Divadelná verzia bola vraj ešte o stupeň lepšia....tak sa možno po rokoch vyberiem do divadla..??? ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dobrý scenár, réžia, aj herecké obsadenie, a vznikne takáto skvelá bláznivá komédia o nevere a vernosti u Maškrtnej mačičky. Od polovice sa mení na úplné šialenstvo, že by sa pri tejto inscenácii mohla hanbiť akákoľvek funèsovka. Jednotkami v bláznivosti tu boli Debnár a Kňažko, ale ostatní boli tiez perfektní. Eva Večerová tu naozaj odhalila oveľa viac, ako je bežné pre televízne inscenácie. –––– Už nemáte právo obviňovať ho. Máte právo klamať ho! –––– Ty muflón, kde sa zasa túlaš? A ešte s fľašou! Ty ožran! ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Kvalitná ukážka slovenskej inscenácie. Ale to podstatné na čo by som vás v nej chcel upozorniť sú prsia EVY VEČEROVEJ. :-) (5.6.2009) ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama