Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Videofilm o ťažko skúšanej bratskej láske nakrútený podľa novely Arthura Schnitzlera. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (6)

tron 

všetky recenzie používateľa

Podľa očakávaní kladie majster Huba (tentokrát nečakane za a nie pred kamerou - režijne debutoval o dva roky skôr televíznym filmom JACOBOWSKI A PLUKOVNÍK, ale podstatne viac je známy ako divadelný a filmový herec a učiteľ) dôraz na psychologicky veľmi "ťaživý" scenár dvoch bratov a vysilujúce herecké výkony s filozofickými skromnými dialógmi. Technická stránka kratučkého video filmu ide bokom (ale zimná dedinská čľapkanica na samote pri lese má niečo do seba). Ja to beriem... ale treba na to vek. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Slovenský herec Martin Huba si v roku 1993 skusil niečo nové. Posadil sa na režisérsku stoličku a natočil videofilm "Slepý Geronimo a jeho brat". Je to dráma o dvoch bratoch a ich vzťahu, inšpirovaná novelou rakúskeho prozaika Arthura Schnitzlera. Martin Huba do hlavných úloh obsadil zaujímavé duo Peter Mankovecký a Ady Hajdu. Charakterovo a typovo to bola dobrá voľba. Avšak samotný film nie je nijaké umelecké veľdielo. Zrejme to pochopil aj pán Huba a ďalší celovečerný film už nenatočil. ** ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je to asi hlavne vina predlohy, že sa vo filme nič poriadne nedeje, iba hraje, spieva, chľastá a čumí. Ale aj režisér a scenárista by sa mali vopred zamyslieť, či sa niečo také oplatí natočiť ako film. Martin Huba je o niekoľko tried lepší herec ako režisér a scenárista, a zdá sa mi, že tu predaboval hlavnú postavu Geronima. Tento film som si mohol radšej odpustiť, takmer nepozerateľné. –––– To je v poriadku. On ma neoklame, je to môj brat. ()

a-ja

všetky recenzie používateľa

No, byla to nuda, táhlo se to, jako kdyby to mělo tři hodiny... Na takovouhle povídku by klidně stačilo 30 minut... Zpívání bylo až moc. Ještě, že Mankovecký a Hajdu byli tenkrát hodně koukatelní... :-) ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama