Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morticia a Gomez Addamsovci žijú spokojne vo svojom sídle so svojimi dvoma deťmi a verným služobníctvom. Gomez často myslí na svojho strateného brata Festera, ktorý pred rokmi odišiel z domu a každý rok organizuje špiritistickú seansu, aby ho kontaktoval. Addamsov právnik Tully to chce využiť, aby sa zmocnil Addamsovho bohatstva, dohodne sa preto s Abigail Cravenovou, že jej syna Gordona budú vydávať za strateného Festera... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (436)

castor 

všetky recenzie používateľa

Na celovečerní debut výborné. Tohle naprosté ignorování všech společenských norem ze strany Addamsových fakt žeru. Nejen pro morbidní atmosféru, výbornou stylizaci a dokonalý timing gagů je tohle jedna z nejlepších komedií první poloviny devadesátých let. Sonnenfeld věrohodně adaptuje comicsové postavy do hraného filmu, u dvou Addamsovic dětí mu to jde ještě o krapet lépe.. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ako maly som zboznoval jak serial tak aj prve dva filmy, ale dnes ma to uz tak nenadchlo. Stale ma bavi ta divna stylizacia, ale bohuzial som sa prilis uz toho nenasmial, co ma prekvapilo, lebo za mlada som sa u toho nasmial do zblbnutia. Mozno za to môze mizerny CZ dabing. Kto vie. Co sa tyka obsadenia, tak sa film vydaril na jednotku. Raul Julia sa vyrovna serialovemu Johnovi Astinovi. Anjelica Huston je rovnako sexy ako Carolyn Jones a Christopher Lloyd je rozhodne zabavnejsi ako Jackie Coogan. Najväcsim plusom je ale bozska Christina Ricci. Vizual je stale pôsobivy a celkovo to je skvele zrezirovane. Vysledkom je film ktory nenudi, ale uz mi nepripada tak zabavny ako kedysi. Dvojka snad bude lepsia. 6/10. ()

Reklama

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Seriál jsem neviděl, ale jestli byl stejně absurdní, morbidní a přitom většinu času strašlivě vtipný, se sice klasickým nijak zvláštním příběhem, ale podaným tak svěže a tak jinak, jak jen to bylo možné, musela to být v té době dost velká senzace. A možná i pro některé lidi dost velké zděšení. Já jsem se bavil při tomto adamsovském otáčení všeho, co je normálně normální, téměř královsky. Být tam ještě nějaké opravdu zapamatování hodné momenty a možná ještě trochu víc třeskutější humor či zajimavější příběh, dám 5. Takhle ale velice slušné 4, přičemž Wednesday v podání geniální Ricci je neskutečně neodolatelná potvůrka. Ostatní postavy jsou taky správně šílené, ale na ni prostě nemá ani jedna z nich, snad jedině Fester. Jo a málem bych zapomněl, trochu mi v příběhu vadil i velmi rychlý a téměř ničím ovlivněný obrat jedné z postav. Ale jak říkám, to vše bylo zakryto atmosférou a smrtící zábavností ala Burton. ()

JosefGruber 

všetky recenzie používateľa

Těžko hodnotit. Z jedné strany se jedná o strašnou ptákovinu, z druhé strany, kdo se přizpůsobí, najde tam pár výborných fórů. "Jsi si jistá, že ta limonáda je z pravých přírodních citrónů, já jím zásadně jen přírodní stravu. Udělám vám obchod. Koupím si kelímek citrónové limonády když vy si koupíte právě dívčí skautské sušenky. A jsi si jistá, že jsou z pravých dívčích skautek? " 3-4*, 4.5.2014, pc ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Páčidlo? Dynamit? Kyanid?! Veď ho máme dosť.“ Tuhá káva. Sonnenfeld bol brutálne dobrou voľbou na pozíciu režiséra celovečernej adaptácie kultového, ale zároveň veľmi svojského čierno-bieleho amerického seriálu s Jackiem Cooganom (chaplinovka Kid) v úlohe choromyseľného strýka Festera. V piatich minútach (ľubovoľných) Sonnenfeldovho trháku sa nachádza aspoň 10 (!) beštiálne originálnych nápadov. Je neuveriteľné, aké wtf okamihy (cestujúci vo vlaku), zvrátenosti (matkovražda, psy určené výlučne na konzumáciu, zrejme hromadná dopravná nehoda s fatálnymi následkami pod vplyvom ukradnutej dopravnej značky), úžasne zvrátené úchylnosti režisérovi prešli (elektrické kreslo, divadelné predstavenie). Dokonca to v dobe premiéry bolo reklamované ako rodinný film!!! Ešte neuveriteľnejšie je, že snímka pri rozumnom rozpočte 30 miliónov na celom svete zarobila 191, takže do dvoch rokov priklusal sequel. Monumentálna audiovizuálna stránka ako od Burtona. Anjelica Huston a Raul Julia sú očarujúci pár, ale aj ostatní sú úžasní (najviac pozornosti priťahuje šialený Christopher Lloyd). Aj herci, ktorí nepodávajú nejak extrémne prepracované herecké výkony (ehm) „aspoň“ geniálne vyzerajú (Lurch, Wednesday, Vec). K tomu asi tona výborných hlášok („Ty si bol švihák, mohol si mať akú si len chcel, živú či mŕtvu.“; „Našli sme ho v Miami, uviazol v sieti na tuniaky.“) a perfektných dialógov („Mal rád zvieratá a deti.“ – „Nič mu neodkázali, Gomez.“), vrátane nepredvídateľného scenáru (zaraďovanie sa do bežnej spoločnosti). Kvôli tejto skvelej rodine som sa svojho času naučil lúskať prstami. Ako pradávny fanúšik som bol spokojný, lebo je tu všetko, čo tu malo byť a to vrátane bratranca It, ktorého nehrá nikto menší, než legendárny John Franklin alias Izák zo série Kukuričné deti. Nedá mi však nepozastaviť sa nad kurióznym zvratom, ktorý vlastne ani neviem, či je idiotský alebo geniálny, ale tak už to niekedy chodí. 99% filmu to vyzerá tak, že v rámci tohto konkrétneho univerza je strýko Fester mŕtvy (alebo nezvestný) a Lloyd nehrá Festera, ale podvodníka, ktorý sa naňho proste podobá. Aby toto všetko bolo absolútne postavené na hlavu pár minút pred záverečnými titulkami a behom hŕstky viet sa dozvieme, že v skutočnosti sa naozaj jednalo o reálneho strýka Festera, ale s amnéziou (!). Inak, čo sa týka Tima Burtona, scenár napísali Larry Wilson (producent Beetlejuicea) a Caroline Thompson (scenáristka Nožnicovorukého Edwarda). Náhoda??? Kino Považan NMnV 1993 ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (36)

  • Ve filmu lze zahlédnout režiséra Barryho Sonnenfelda, a to ve scéně, kde si Gomez (Raul Julia) hraje s vláčky. Ve vlaku sedí Sonnenfeld a v okně je vidět Gomezova velká smějící se tvář, kolem níž vlak projíždí. (Alfréda)
  • Režisérským sítem producenta Scotta Rudina propadlo osmatřicet režisérů, než byl spokojen s Barrym Sonnenfeldem. Dalším problémem byl scénář, který Sonnenfeld nechal upravovat několik měsíců. Dramatik Paul Rudnick pak prováděl další změny i během natáčení. (Locksley)
  • Lední medvěd, jehož kožešina chytne Tullyho (Dan Hedaya) za nohu, se jmenuje Bruno. (Dixieboy)

Súvisiace novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (viac)

Reklama

Reklama