Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morticia a Gomez Addamsovci žijú spokojne vo svojom sídle so svojimi dvoma deťmi a verným služobníctvom. Gomez často myslí na svojho strateného brata Festera, ktorý pred rokmi odišiel z domu a každý rok organizuje špiritistickú seansu, aby ho kontaktoval. Addamsov právnik Tully to chce využiť, aby sa zmocnil Addamsovho bohatstva, dohodne sa preto s Abigail Cravenovou, že jej syna Gordona budú vydávať za strateného Festera... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (436)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Z komiksových stripov Charlesa Adamsa vychádzajúci čiernobiely sitcom je nesmrteľnou klasikou, ktorý môžete poznať aj z našich televízií. Celovečernej hranej adaptácie sa zhostil vtedy režijný debutant Barry Sonnenfeld (trilógia Men in Black, Get Shorty!). Bývalý kameraman bratov Coenovcov hneď svojou prvotinou dokázal naservírovať v prvom rade fantastickú čiernu komédiu, ktorá patrí k vrcholom svojho žánru. V druhom rade je to prekvapivo dokonalý rodinný film. Napriek celkovej morbídnosti a bizarnosti ide totiž ešte o silnejšiu propagandu rodinných hodnôt, než akú hlásajú ľubovoľné vianočné komédie alebo Dominic Toretto. Absurdné situácie, originálny humor, množstvo hlášok a ani atmosféra podobná dielam Tima Burtona by však nefungovala tak bezchybne bez funkčného obsadenia. A to je bez výnimky úžasné. Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd a hlavne Christina Ricci pôsobia, ako keby sa pre svoje roly narodili. A dokazujú to takisto aj vo výbornom pokračovaní. geniála čierna komédia s fantastickou atmosférou.škoda že Sonnenfeld už netočí takéto dobré filmy ()

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Z Čech není k Addamsově rodině zájmově ani věcně tak daleko. Idea dobráckých strašidel víceméně normálního rázu s vlastní rodinou, lidskou podobou, svébytnými zálibami jejích členů, které tak šokují jednorozměrovou konformitu, je v podstatě hrabalovsky pábitelská. Zejména v prvních epizodách má seriál pozoruhodnou úroveň a přímo hýří skutečnou invencí. Revoluce v pojetí strašidelného žánru je dokonána - někdo sbírá housky, jiný se s úspěchem věnuje bílé magii (EDUDANT A FRANCIMOR propukají v bouřlivý potlesk). Co zůstává přesto i nadto, to je geniální smysl pro humor, pro poientaci klíčových scén, skvělý výběr herců bez výjimky s úspěchem balancujících na hranicích vážného a absurdního i ironicky podávaného nadpřirozena. V některých částech jakoby se jinak svébytní Addamsovi blíží zcela realistické duchařině starší české komedie KAM ČERT NEMŮŽE se svůdnou Mefistofelou tehdy mladičké Jany Hlaváčové. Anglosaská suchost podávaného humoru je ovšem původní i ve svých parodických nebo parodizujících zahroceních. Tento druh humoru zaručeně působí bez ohledu na to, vyvolá-li smích. Posiluje, nabízí tolik potřebný nadhled nad balast všedních dnů svých stále oddaných diváků. Koná přepotřebnou misi. Pro všechny, kdo chtějí a jsou na to připraveni, bez rozdílu stejně. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Páčidlo? Dynamit? Kyanid?! Veď ho máme dosť.“ Tuhá káva. Sonnenfeld bol brutálne dobrou voľbou na pozíciu režiséra celovečernej adaptácie kultového, ale zároveň veľmi svojského čierno-bieleho amerického seriálu s Jackiem Cooganom (chaplinovka Kid) v úlohe choromyseľného strýka Festera. V piatich minútach (ľubovoľných) Sonnenfeldovho trháku sa nachádza aspoň 10 (!) beštiálne originálnych nápadov. Je neuveriteľné, aké wtf okamihy (cestujúci vo vlaku), zvrátenosti (matkovražda, psy určené výlučne na konzumáciu, zrejme hromadná dopravná nehoda s fatálnymi následkami pod vplyvom ukradnutej dopravnej značky), úžasne zvrátené úchylnosti režisérovi prešli (elektrické kreslo, divadelné predstavenie). Dokonca to v dobe premiéry bolo reklamované ako rodinný film!!! Ešte neuveriteľnejšie je, že snímka pri rozumnom rozpočte 30 miliónov na celom svete zarobila 191, takže do dvoch rokov priklusal sequel. Monumentálna audiovizuálna stránka ako od Burtona. Anjelica Huston a Raul Julia sú očarujúci pár, ale aj ostatní sú úžasní (najviac pozornosti priťahuje šialený Christopher Lloyd). Aj herci, ktorí nepodávajú nejak extrémne prepracované herecké výkony (ehm) „aspoň“ geniálne vyzerajú (Lurch, Wednesday, Vec). K tomu asi tona výborných hlášok („Ty si bol švihák, mohol si mať akú si len chcel, živú či mŕtvu.“; „Našli sme ho v Miami, uviazol v sieti na tuniaky.“) a perfektných dialógov („Mal rád zvieratá a deti.“ – „Nič mu neodkázali, Gomez.“), vrátane nepredvídateľného scenáru (zaraďovanie sa do bežnej spoločnosti). Kvôli tejto skvelej rodine som sa svojho času naučil lúskať prstami. Ako pradávny fanúšik som bol spokojný, lebo je tu všetko, čo tu malo byť a to vrátane bratranca It, ktorého nehrá nikto menší, než legendárny John Franklin alias Izák zo série Kukuričné deti. Nedá mi však nepozastaviť sa nad kurióznym zvratom, ktorý vlastne ani neviem, či je idiotský alebo geniálny, ale tak už to niekedy chodí. 99% filmu to vyzerá tak, že v rámci tohto konkrétneho univerza je strýko Fester mŕtvy (alebo nezvestný) a Lloyd nehrá Festera, ale podvodníka, ktorý sa naňho proste podobá. Aby toto všetko bolo absolútne postavené na hlavu pár minút pred záverečnými titulkami a behom hŕstky viet sa dozvieme, že v skutočnosti sa naozaj jednalo o reálneho strýka Festera, ale s amnéziou (!). Inak, čo sa týka Tima Burtona, scenár napísali Larry Wilson (producent Beetlejuicea) a Caroline Thompson (scenáristka Nožnicovorukého Edwarda). Náhoda??? Kino Považan NMnV 1993 ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

JosefGruber 

všetky recenzie používateľa

Těžko hodnotit. Z jedné strany se jedná o strašnou ptákovinu, z druhé strany, kdo se přizpůsobí, najde tam pár výborných fórů. "Jsi si jistá, že ta limonáda je z pravých přírodních citrónů, já jím zásadně jen přírodní stravu. Udělám vám obchod. Koupím si kelímek citrónové limonády když vy si koupíte právě dívčí skautské sušenky. A jsi si jistá, že jsou z pravých dívčích skautek? " 3-4*, 4.5.2014, pc ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (37)

  • Během natáčení zkrachovalo původní studio Orion, peníze na dokončení filmu poskytl Paramount. "Byl jsem tehdy hromádka nervů. Omdléval jsem a zvracel," vzpomíná režisér Barry Sonnenfeld. (Jennifer.S)

Súvisiace novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (viac)

Reklama

Reklama