Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendárni Addamsovci sú späť, aj s novým prírastkom do rodiny. Gomézovi a Morticii sa narodí nový potomok, fúzatý chlapček menom Pubert. Dve staršie deti ho však nemajú radi, žiarlia na neho a niekoľko krát sa ho dokonca pokúsia zabiť. Addams a Morticia sa preto rozhodnú najať opatrovateľku Debbie. Nevedia, že Debbie je Čierna vdova, sériová vrahyňa, ktorá sa zameriava na starých mládencov, ktorých vo svadobnú noc zavraždí, aby získala ich majetok. Najnovšou obeťou, ktorú si vyhliadla, sa má stať strýko Fester... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (303)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +postavy, lepší příběh, více černého humoru a vtipných scének, více herců -opět jsem se smíchy neválel pozemi, děj je trošku rozvleklí, některé scény jsou zbytečné nebo nezáživné/// Po zkušenosti s prvním filmem už jsem nečekal tolik, ale dostal jsem víc. Nebýt to někdy zbytečně moc uhozené a bláznivé, mohlo to být i na čtvrtou hvezdičku. I tak ale celkem spokojenost, hlavní je, že jsem se víc bavil než nudil a některé scénky jsou výtečné (hlavně tábor)./// Celkem 68%/// ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Má oči môjho otca.“ – „Gomez, vyber mu ich z ručičiek.“ Vizuálne strhujúca šou (nominácia na Oscara za najlepšiu výpravu) opakujúca všetko dobré (herci, štýl humoru), ale zároveň obsahujúca minimálne dve výrazné, nosné dejové línie, z nich každá by si vyslúžila vlastný celovečerák, ale tu sú namixované do jedného príbehu a plynulo sa striedajú, vďaka čomu (beztak krátka) snímka pôsobí fakt svižne (novorodenec, čierna vdova). I vinou toho sú však hlavní dospeláci odsunutí na vedľajšiu koľaj a prím preberajú deti a strýko Fester. Z nezabudnuteľných scén, obdarovaných diabolským tempom, spomeňme mučenie Christiny Ricci, ktorú na letnom tábore zatvoria do chatky s disneyovkami, svine. Ona sa im ale následne kruto pomstí brutálnym divadelným predstavením, čo je trademark série (viď. podobne úchylné predstavenie v jednotke). No, ono to vlastne séria nikdy nebola, pretože hoci sa i z dvojky (zaslúžene) stal hit, trojka nevznikla, keďže Raul Julia o rok neskôr zomrel (viď. pamätná Sonnenfeldova odpoveď na otázku, prečo nenatočí trojku: "Pretože Christia Ricci už je príliš veľká a Raul Julia príliš mŕtvy."). Scenár je neskutočným spôsobom závadný, dnes (komentár aktualizujem v r. 2022) sa skutočne ťažko verí, že boli doby, kedy bolo možné natočiť čosi takéto šialené a vydávať to za rodinný film (gilotína, deti fajčiace cigary, likvidácia ohrozených živočíšnych druhov, Addamsovci viac či menej priamo v priebehu snímky brutálne zavraždia minimálne dve osoby a upečená striptérka, preboha fakt tam dali upečenú striptérku???). Znova neskutočné hlášky („Je to tradícia, ak sa jedno dieťa narodí, druhé musí zomrieť.“) a dialógy („Keď som ťa videla prvý raz, myslela som si, že si z Európy?“ – „Ozaj? Ale veď sa sprchujem.“; „Je to chlapec?“ – „Je to Addams.“). Kino Považan NMnV 1994  ()

Reklama

divak84 

všetky recenzie používateľa

bezva komedie pro volný čas. děti jsou skvělé, christina je přímo užasná až geniální s tím mrtvolně cynicko-chladným pohledem vždy a všude (krom ještě geniálnějšího pokusu se usmát)..prostřední čas mixující zamilovaného ferstera a letní tabor je trošku nudící, ale jinak je to paradní komedie se skvělými gagy v provedení dvou dětí. jeden z mála dobře nadabovaných filmů. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Už ne tak kvalitní, přesto důstojné pokračování, které nedělá ostudu prvního filmu. Pasáže typu skautský tábor patří k mým nezapomenutelným momentům, stejně jako postava Černé vdovy, která ne a ne zabít jednoho z Addamsonů. Bohužel, tyto dějové linky způsobily, že jiný zajímavý charakter zde více zapadl. A to ústřední postava samotného Gomeze. Škoda, že její herecký představitel Raul Julia o rok později zemřel. 70% ()

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Zvyčajne ostávajú diváci z pokračovaní úspešných filmových hitov rozčarovaní, ja ich mám naopak rada. Vo väčšine prípadov sa mi totiž potvrdilo, že "dvojka" prekonala "jednotku". A toto je ukážkový príklad spomínaného prípadu. Až TOTO boli konečne Addamsovci. Úchylni, morbídni, svojskí, perverzní, zvrátení. Mučení smiechom a letným slnkom, zabávajúci sa hrou na francúzsku revolúciu (samozrejme, aj s gilotínou a inými patričnými nástrojmi), tancujúci šarmantné tango ... A v prípade jedného člena i zažívajúci priehršte lásky a vášne. Vlastne, keď sa tak zamyslím, pri prvom pozretí nebolo veľa scén, pri ktorých by som sa neprehýbala od smiechu ... Naopak, všetko bolo tak veľmi, ale veľmi vtipné ... Od stoicky rodiacej Morticii, cez šarmantné bábo s fičúrskymi fúzikmi a jeho podarene žiarlicich súrodencov až po jednotlivé etapy Fosterovho ošiaľu zvaného Debby. A, prirodzene, detský tábor ... Ak by sa celý film točil len okolo neho, či presnejšie v ňom, asi by som mala svojho osobného favorita na komédiu storočia ... ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (23)

  • Když se Fester (Christopher Lloyd) loučí se svobodou (v čase 39:28), Gomez (Raul Julia) ukazuje na svatební dort a nazve ho "la pièce de résistance" (mistrovské/vrcholné dílo). (Cenobita)
  • Když Debbie Jellinsky (Joan Cusack) po svatebním obřadu hází kyticí, v anglickém originále se na ni vrhnou svobodné ženy a volají „Me, me!“ („Já, já!“), v českém dabingu to však neuslyšíme. Kytici chytí Wednesday (Christina Ricci) a jedna z žen jí nazve „tramp!“ (coura). To v českém dabingu také zcela chybí. (Cenobita)

Reklama

Reklama