Reklama

Reklama

Trop tot, trop tard

  • USA Too Early, Too Late
všetky plagáty

Recenzie (4)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý je založený na výraznom kontraste obrazu a sprievodného komentára. V dlhých, pomalých krúživých záberoch sledujeme prvú tretinu filmu zábery francúzskej krajiny a miest zaberaných z diaľky, prípadne ich panorámy. Pekná to pozvánka na turistiku. Popritom však počúvame, koľko miestnych ľudí v daných lokalitách žobre, nemá na zaplatenie daní a je nezamestnaných. Až sa tomu nechce veriť. Zvyšok filmu, respektíve jeho väčšina, je venovaná Egyptu, ide o rovnaký princíp, len nepočúvame iba komentár o súčasnom stave obyvateľstva, ale búrlivú históriu krajiny počas celého 20. storočia. Ďalší kontrast tak badať na výbere týchto dvoch krajín, z čoho jedna patrila ku kolonizátorom a tá druhá ku kolonizovaným. Ťažšie pochopiteľné sú takmer záverečné dlhé minúty, kde režiséri vypustia akýkoľvek komentár a my len sledujeme krajinu s cestou, po ktorej sa prechádzajú náhodní okoloidúci. Úplný záver ale patrí, a to sme zase pri kontraste, čiernobielym archívnym záberom z egyptských ulíc pri demonštráciách alebo z rokovaní politikov. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Pri úvodnej, 6 min jazde po kruhovom objazde v Paríži, by sa vám aj hlava zatočila. Potom nám ženský hlas ujasní okolnosti, o ktoré pôjde. Nasleduje prechádzka malebnou krajinou, kde zisťujeme, že veľké množstvo obyvateľov žije v chudobe. A ne ináč to je aj vo veľkomestách Paríž, či Lyon. Prenesieme sa do Egypta, kde to naratívne a vizuálne nieje o nič lepšie. Statická kamera a nič nevypovedajúce zábery. Takto spracovaný dokument, nie ďakujem. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Sehnat tenhle v podstatě nesehnatelný film bylo stejné utrpení, jako se pak na něj koukat. Tohle je jako něco, co natočí skoro každý. Nemůžu si pomoct, ale natáčet všechno, co kamera vidí, pak k tomu dát nějaké dokumenty významný osobností jako čtený podtext, to mi nepřijde jako umění, ať už to divákovi něco sdělí, nebo ne. ()

pstp 

všetky recenzie používateľa

Tato dvojice točí naprosto osobité nekomerční filmy, bohužel také velmi těžko stravitelné. Tento nedějový film či spíše dokument je složený z (pře)dlouhých statických, nebo z jedoucího auta točených záběrů z Francie a Egypta místy doprovázený kometářem o historickým momentech těchto zemí týkající se revolucí. Tohle je na mě přeci jenom příliš silná káva. Nicméně úvodní a závěrečné záběry jsou úžasné. ()

Reklama

Reklama