Reklama

Reklama

VOD (1)

Kadeřník George slibuje své dívce Jill, že jen co bude mít svůj kadeřnický salón, začnou spolu vést spořádaný život. Snaží se získat půjčku od Lestera, obchodníka s pochybnou pověstí. Lester vůbec netuší, že George spí nejen s jeho milenkou a manželkou, ale i s jeho dcerou. Don Juan s fénem dochází k poznání, že ho milostné hrátky mohou zcela odrovnat! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (28)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Prvních deset minut filmu začalo velmi slibně, ale pak se něco zaseklo. Problémem Šampónů bude bezpochyby slaboučký scénář, když se tvůrci místo rozvinutí Georgových záletů pustili do výzkumu několika hlavních postav, které jsou spolu sice provázané, jejich dialogy jsou však slabé a především Warren většinu stopáže nemá co hrát. Mohl to být úžasný milovník, ale nestal se jím. Zařazeno do dobového kontextu se jedná o velmi ostrou (je na místě použít výrazu vulgární) komedii, kde se to výrazy jako "fuck", "screw", "suck somebody´s cock" či "cunt" jen hemží. ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Ano ano, až budu velký, chci být také hairdresser, místo koltu fén za pasem, háro jako Warren Beatty a bezstarostně klátit krásky jako Julie Christie (zlatíčko). Nebo ne? Šampon není povrchní film (stejně jako W.B. zdaleka nebyl jen hollywoodský hezoun), Warren je zajatcem vlastní slabosti pro ženy a ve výsledku tragická postava. Protože jak film postupuje, možná vás začne napadat i otázka jestli ony nevyužívají jeho. Herecky výborné na všech frontách. Prostě další výborné "sedmdesátky" P.S. SPOILER: Koho by napadlo, že Clyde opíchá princeznu Leiu ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Jedno z mála zklamání, které mi na filmovém poli přivodil hollywoodský rebel Hal Ashby. Propojit do sebe krizi středního věku, cynismus 70. let a leitmotiv známé pohádky o chození se džbánem pro vodu je jistě zajímavý a nosný nápad - jenomže u něho to i končí. Scénář je opravdu slaboučký a vyjma závěru se nikam nepohne a zajímavou postavu abys pohledal. Žádná z hereček nemá co hrát a ač se Warren Beatty snažil seč mohl, jeho s věkem bojujícímu slizkému metrosexuálovi jsem nedokázal fandit ani minutu (to snad není ani Beattyho vina, jako spíše scénáře). Na stejné téma vzniklo (nejen) v 70. letech mnoho zdařilejších filmů. Tak za ten nápad a hudbu Paula Simona 40%. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

...Ako sa jeden kaderník, tú profesiu treba podčiarknuť, intenzívne snažil obháňať ženské sukne, lepšie povedané svoje zákazníčky, ktoré preťahoval jednu za druhou, a úplne pozabudol, že sníval o tom, že si otvorí vlastný kadernícky salón... Trochu atypické je, že má náklonnosť k osobám opačného pohlavia, keď väčšinou títo jedinci sú náchylní k homosexualite. Pravdaže je priaznivejšie, že sa považuje za ojedinelú výnimku, lebo koho by to bavilo sledovať, ak by bol na chlapov. Prístupnosť filmu je R, čo znamená iným jazykom, že scenár si servítku pred ústa málokedy čo dával, a samotná réžia Hala Ashbyho ide na totálnu drzovku ! Trochu smutné je inak aj to, že vidieť pokope Beattyho, Christie, Hawn, Grant a Wardena + menšie cameo Francis Fisher, je z minúty na minútu, čoraz tragickejšie i z filmového pohľadu. Skrátka, nudil som sa, ako pes, aj keď som mal k dispozícii krásne herečky, ktorými som sa síce mohol donekonečna kochať, slintať, ale v konečnom dôsledku som sa ani o jednej z nich nič nedozvedel, len samé zbytočnosti. Nepovedal by som, že takýto špecialista na strih si nedá pozor na svoj vlastný, lebo ten je často neprehľadný a chaotický zároveň, aký je film sám, ktorý som si chcel vo chvíli voľna pozrieť, len som naďabil na sprostú absurditu, áno, vulgarizmy sú tu rozsypané všade navôkol. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vitajte v dobe, keď sa ani mainstreamový film nebál prinášať trpké posolstvá a stáť na pevných základoch chytrých scenárov. Niežeby sa to nedialo občas aj dnes, ale vtedy sa kalkul bral skôr ako urážka diváka. Aspoň tak mi to pripadá. Na Šampóne nie je ani tak zaujímavý príbeh, ako skôr inscentovanie scén a ich parádne načasovanie a vypiontovanie. K tomu narážky na dobu, keď sledujeme jedného pokrytca za druhým (zo situácie vyplýva, že aj z radov žien) a toho najväčšieho v televízii. George je proste taký, aký je a nemá zmysel, aby sa kvôli tomu ospravedlňoval. Niekto to chápe, niektorá zase nie a chudák si neuvedomuje, že nato, aby človek bol skutočne šťastný, nie je od veci trochu nad sebou popremýšlať. Ale zase, keď má pocit, že bude žiť večne... ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama