Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V meste Mongomery, kdesi v Alabame, žije Odesa Coterová, čierna slúžka v rodine bielych. Každodenne sa stretáva so stúpajúcou vlnou rasovej nenávisti. Napätie vyvrcholí súdnym procesom s čiernou ženou, ktorá sa opovážila sadnúť si v autobuse. Proces vyvolá vlnu otvorených protestov a čierni sa rozhodnú ignorovať autobusy a chodiť pešo. Odesa to má do rodiny Thomsonovcov ďaleko, a tak po dohode ju chápavá Miriam Thomsonová začne do práce voziť autom. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

slavikzbojni 

všetky recenzie používateľa

Klasický výúlod "dermokratickej" elity USA, ktorá si doteraz myslí, že vládne svetu. Ich teórie- napr. teória Out of Africa sa rúca v základoch na podkladoch DNK genealógie(prof. Kljosov z USA) a najnovších nálezov a výskumov. ďalšia ich prax PAX Americana skončila v Sýrii- a rak sa skončí aj lživí, pseudoochranárska teória o "rasizm" a pododobných nezmysloch. Rasy boli, sú a budú- a nijaké USA to nezmenia. Film je klasický hollywoodský doják á la chalúpka stráčka Toma.... vhodný pre uslezené neukojené slečinky a neduživých polopederastov ... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Nevyrazny reziser Richard Pearce sa rozhodol riesit rasisticku problematiku v USA a spoluzitie 13 % mensiny cernochov s bielou vacsinou. Dobra tema na film je ale utopena v kope nezazivnych scen, a co ma najviac sralo bolo to, ze apriori kazdy cernoch je spravnak, charakter a neviem co este, zatial co na vine tu bola jednoznacncne  biela populacia.  Ten co  herec, ktoreho spomeniem, tu nie je, no napisem to : Sydny Puatje je presne ten prototyp cernocha, akeho chcu mat belosi. Belosi chcu mat takych cernochov ako  bol Sydny - hoci on tu ani nie je pritomny, a to len tak na okraj. Jo a este Co tu tento kokot sprosty podo mnou riesi nejaku Syriu, chuj. kde tam mas Syriu vo filme , vypatlana mrdko? Sydny tu sice nebol, no aspon som to napisal. 72 % ()

Reklama

Galéria (10)

Reklama

Reklama