Reklama

Reklama

Podle románu Kate O´Brienové natočil režisér Nick Hamm válečné melodrama z doby občanské války ve Španělsku. Hlavní hrdinkou je mladá irská vychovatelka Mary (Polly Walker), která nastoupila v zámožné rodině doktora Vicenteho Areavagy (Franco Nero) jako učitelka angličtiny. Dramatický sled událostí následuje po příjezdu doktorova syna Francisca (Vincent Perez), do kterého se Mary zamiluje. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (17)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Druhotriedna romanca. Ani poriadne vykreslenie napätia pred začiatkom španielskej občianskej vojny, ani poriadny milostný príbeh. Len taký letmý, letný. Nič nemení, flirt zanechá na perách a v mysli zúčastnených príjemnú spomienku. Čo sa nedá povedať o vzťahu diváka a filmu. Rozhodne žiadnu príjemnú spomienku nezanechal, skôr pachuť podpriemeru. ()

andrii 

všetky recenzie používateľa

... zalila srdce přímořské rezidence. Pod ohnivým, olivovým nebem. Opojný, odbojný krajový nápadník, v klopě krajkový kapesník. Šumivý šarm pro vonný květ lilie. Jemný hodovní polibek, nahánění kudrlinek. Vyhrocené boje "na stole," z první linie kořenek. Vyhraněné emoční mosty, motýlí city cukřenek. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príbeh mladej írskej guvearnantky Mary v období na začiatku španielskej občianskej vojny prináša množstvo dramatických momentov pretože práca v rodine doktora Vicente Areavaga umožňuje vidieť obe strany barikády. Doktor Vincente a jeho syn Francesco s priateľmi sú socialisti, kým ich manželky sú skôr naklonené fašistom. Mary trávi čas výukou doktorových dcér a stretávaním s inými anglickými guvernantkami poväčšine klebetnicami. Politická situácia sa postupne zhoršuje ale namiesto historickej drámy sa dej stáča k romantickému vzťahu medzi Mary a Francescom. Poslednou bodkou v možnom zaujímavom exkurze cudzinky v občianskej vojne je smrť doktora Vincenteho. Príbeh sa tak rozleje do patetického ľúbostného záveru. Okrem dobrej produkcie sú pozitívami herecký výkon Franca Nera a Frances McDormandovej, Za povšimnutie stojí Penélope Cruz v jednej zo svojich prvých rolí. ()

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý pohled na Španělsko v předvečer občanské války pojatý jako milostný deník půvabné Irky a srovnání dvou národních katolicismů. Film, který nebourá svět, ale přesto potěší milostností pohledu a suverenně zvládnutou klasicky pojatou filmovou řečí. Nezajímavá není ani začínající Penélopé Cruzová. ()

wikus 

všetky recenzie používateľa

Občianska vojna,Španielsko, romantický/dramatický príbeh írskej vychovávateľky, Franco Nero a Penelope Cruz. Aspekty,ktoré prispeli k tomu, že tento film je z môjho pohľadu naozaj vydarený. Vášeň, zloba,strach, pochopenie.Proste všetko,čo vojna prináša bolo vystihnuté dokonale a mne nezostáva nič iné, iba povedať: Ano, bolo to skvelé. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku, a to v lokacích LLanes, Oviedo a Madrid. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Mary Lavelle" Kate O´Brien z roku 1936. (Terva)

Reklama

Reklama