Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syn starosty Hamiltona Hilla, Jordan, je ještě smutnější, když zjistí, že jeho otec chystá jeho narozeninovou oslavu spíše jako politické shromáždění, než jako obyčejnou oslavu. Rozhodne se tedy utéct a skončí v nákladním autě klauna, kterého najal Hill a který se má na oslavě starat o zábavu. Co ovšem Jordan netuší je, že klaun je ve skutečnosti maskovaný Joker. Nyní je na Batmanovi, kterému starosta Hill nedůvěřuje, aby chlapce zachránil, než bude příliš pozdě. (Jan.Kanak)

(viac)

Recenzie (3)

PKD 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další stálice v mém top tenu. A některé věty,co říká Joker na oslavě narozenin syna starosty Gothamu, si občas šišlavě říkám nahlas. Ano, jako blázen. Samozřejmě, že na Hamilla nemám ani omylem, ale někdy mi to prostě....nedá.:) ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Joker reaguje na vnímanú nevážnosť, keď ho starosta Gothamu Hill v priamom televíznom prenose prirovnáva k Batmanovi ako k rovnakému druhu "zločinca", a po tom, čo nahradí skutočného klauna, ktorý bol na návšteve u starostovho syna na jeho narodeninovej oslave, infiltruje do jeho sídla v prestrojení za hlúpeho klauna, zákerne nastraží bombu na narodeninovú tortu, ktorú Bruce Wayne stihne včas strčiť do bazéna, a pri úteku Joker nechtiac vezme so sebou na cestu aj starostovho zanedbaného a nešťastného malého syna Jordana, ktorý sa po tom, čo sa ukryje v unesenej klaunskej dodávke, vráti do svojho opusteného úkrytu na trhovisku, keďže je ctižiadostivý kúzelník a zrejme tak zúfalo hľadá svoj vzor, že utečie s klaunom trikárom, ktorého práve stretol. A zvyšok príbehu "Jecko" zabáva Jordana niekoľkými nebezpečnými salónnymi trikmi, keď sa snaží získať naivného chlapca pre svoj dementný spôsob myslenia, zatiaľ čo Batman sa ženie za záchranou chlapca, ktorý postupne prichádza na to, že jeho nový "hrdina" rozhodne nie je klaun! Toto je podľa mňa veľmi dobrá raná Jokerova epizóda, nie je práve temná ani nijako zvlášť zložitá, ale nesúhlasím s tými, ktorí ju považujú za zlú epizódu, ak už nič iné, tak je to zábavná Jokerova eskapáda, z ktorej si ľahko niečo odnesiete, ak máte túto postavu jednoducho radi, a ako by ste nemohli!!! Už len samotný dnes už kultový hlasový prejav Marka Hamilla dáva všetkým epizódam Jokera obrovské plusy a robí ich nadpriemernými, vrátane tejto. Na tom, že sa Joker prezlečie za skutočného klauna, je niečo rozhodne strašidelné, pretože... no, len čo je potom, do čerta, po zvyšok času? Bolo šikovné, ako sa Hamill skutočne obťažoval dať Jeckovi a Jokerovi trochu odlišné hlasy, pričom ten druhý bol o niečo hlbší a hrozivejší. Čo sa týka niekoľkých ďalších postáv, starosta mi však pripadá príliš sebecký a Jordan príliš hlúpo dôverčivá na to, aby mi niektorí z nich boli veľmi sympatickí, veď to malej Jordan nikto nikdy nepovedal, aby nikdy nechodila s cudzími ľuďmi? Milujem strašidelné prostredie nepoužívaného zábavného parku, kde sa odohráva väčšina deja, tak úžasne sa hodí k Jokerovej teatrálnosti a vrcholná ohnivá jazda na vybuchujúcej horskej dráhe je doslova a do písmena veľkolepá jazda a fantastický kúsok rýchlej animácie, ktorý považujem za najlepšiu časť príbehu a ukončuje veci uspokojivým výbuchom, po ktorom nasleduje nechutne sladké stretnutie medzi starostom a synom! Trate sú trochu vratké, ale stále je to zábavné a dostane sa tam, kam potrebuje, ďalšia veľmi dobrá epizóda klasickej a veľkej série, je v nej dosť Jokera, aby ste sa vrátili na ďalšie! ()

Reklama

Reklama