Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia pôvodnej hry Alexa Königsmarka je rekonštrukciou najotrasnejšieho kriminálneho činu prvej polovice minulého storočia - únosu dvojmesačného syna svetoznámeho letca Charlesa Lindbergha. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (6)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Keď sa „najotrasnejší kriminálny čin“ zaobíde úplne bez emócií v tvárach hercov, niečo s filmom nie je v poriadku. Matka pri oznámení ani brvou nepohne a otec len schytí revolver. O rodičovských emóciách teda film nie je, je skôr o policajnej a novinárskej práci v prehnitom kapitalistickom svete. Jedine Pántik a Gregor zahrali tak, ako sa od prvej hereckej ligy očakáva. –––– Cumle si palček, tak sme mu ušili chrániče. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

"Box to je symbol demokracie". Fajn. Spousta naivních až hloupých lidiček, na druhé straně bezohlední podvodníci, policajti tak trochu ve stylu gumy Vigguma (kteří pravděpodobně nechali odsoudit obětního beránka) a bezskurpulózní novináři v příběhu podle skutečné události, který zaujme i přesto, že řada postav je nevhodně obsazených (Kňažko, Vašáryová) a konec malinko ujíždí do ztracena, což ale může být vzhledem k výše uvedenému záměr. Řada herců hraje koženě, kromě výše jmenovaných i kupodivu Dočolomanský v titulní roli. K postavě jeho manželky: Anne Morrow podle všeho nebyla tak povýšená, přezíravá, chladná a celkově nesympatická, jak je zde vykreslena. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Opäť som doplatil na hodnotenia príliš malého okruhu divákov. Pietorov televízny film je zaľudnený špičkou slovenského herectva, má príťažlivý námet, aj samotný režisér patrí medzi úspešných a napriek tomu považujem výsledok iba za priemerný. Najviac mi prekážalo, že aj výborní herci hrali tak, ako keby neboli stotožnení so stvárňovanou postavou a ich prejav bol silený, neprirodzený. V celom TV filme mi chýbalo viac dramatickosti, napätia. Taká udalosť nemôže byť zobrazovaná v úradníckom duchu. Neľutujem, že som dielo videl, ale nemôžem napísať, že mi prinieslo niečo nové, čo som ešte nevedel. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý počin detektívky únos dieťaťa z amerického prostredia. Ani som to o veľkom americkom hrdinovi Lindbergovi nevedel. Pripodobnil by som to k iným slovenským inscenáciám, ktoré ťažili z amerických námetov, napr. Americká tragédia, a práve tie patrili medzi to lepšie, čo sa v štúdiách slovenskej televízii natočilo. Na hercoch, ktorí opäť predvádzajú dobré výkony vidno, že si "ameriku" užívajú, na rozdiel od sovietskych či slovenských námetov, kde pôsobia občas kŕčovito, silene. Civilnejšie herectvo je zasa pre divákoch prívetivejšie. Inscenácii možno chýba väčšia dávka dramatičnosti, tá sa dostavuje až v závere, vynahrádza ju ale dôsledným sledovaním senzáciechtivej novinárskej obce či tvrdých kriminalistov robiacich svoju prácu bez emócií, ale profesionálne. Kupodivu tu vôbec nie sú narážky na kapitalizmus, zlý demokratický systém americkej spoločnosti a pod, čo filmu len slúži ku cti. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama