Reklama

Reklama

Ihrisko

Ukážka z filmu 1

Obsahy(1)

Pamäť už je taká, že dávne spomienky halí do príjemnej nostalgie, a na to zlé dáva zabudnúť. Nie inak je tomu so spomienkou Scottyho Smallsa (Tom Guiry) na partiu kamarátov, ktorých získal, keď sa rodičia presťahovali do mesta. Spočiatku to bolo ťažké, Scotty sa dobre učil, ale priateľov v škole žiadnych nemal. Jedného dňa však narazil na ihrisko, kde partia chlapcov pod vedením Benjamina Franklina Rodrigueza (Mike Vitar) venovala všetok voľný čas a nadšenie bejzbalu. A títo chalani ho medzi seba nakoniec prijali. Stal sa členom partie a prežil s ňou množstvo dobrodružstiev a zábavy, väčšinou sa točiacou okolo bejzbalu. Zažil s nimi aj svoje veľké detské dobrodružstvo, keď loptička podpísaná slávnym hráčom, ktorú jeho nevlastný otec chránil ako oko v hlave, venoval do hry. Práve tú totiž odpálili na vedľajší dvor, na miesto, kam zatiaľ nikto z nich nevstúpil, pretože ho bránil veľký zlý pes, hotový netvor. Veď sa aj volal Netvor. Vzácna loptička však bola dostatočne pádnym dôvodom, aby sa chlapci vydali na veľkú a nebezpečnú výpravu, ako sa neskôr ukázalo, plnú nečakaných prekvapení... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Ukážka z filmu 1

Recenzie (25)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi milý a príjemný film, ktorý prináša nostalgický pohľad na detstvo, priateľstvo a baseball. Film sa odohráva v lete 1962 a rozpráva príbeh skupiny chlapcov, ktorí trávia väčšinu času hraním baseballu na miestnom ihrisku nazvanom "The Sandlot". Je vynikajúcou voľbou pre všetkých, ktorí chcú spomínať na nezabudnuteľné letné dni svojho detstva a na to, ako cenné môže byť priateľstvo. Poteší aj príjemná zmes humoru, dobrodružstva a emocionálnej hĺbky, ktorá ho robí jedným z najikonickejších filmov o baseballu a priateľstve. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Prilis neholdujem tomuto zanru (amici, hamburgery, stastne nablbo sa usmievajuce rodinky, baseball..), no ale totok je miluo :-)! Parta tak-asi siedmakov, okolo sportu, kamaratstva, zacinajuceho pokukovania po babach, prusery, trapasy.. - par scenok fakt nemalo chybu a schuti som sa narehlil :-D. Velmi autenticky uprimne spracovane, bez kdejakych umelovin a nasilneho humoru - v pohode zhliadnutelne s deckami, takze v pohode 4*! ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,SÚ HRDINOVIA A SÚ LEGENDY. NA HRDINOV SA SPOMÍNA, NO LEGENDY NEUMIERAJÚ." __ Mám rád tieto nostalgicko-retro filmy zo 60. rokov a Ihrisko je práve jedným s takýchto filmov. Film jednak o hraní baseballu sa v druhej polovici mení za zábavnešiu časť o znovuzískaví vzácnej loptičky z ,,pod láb" obrovského psa Herkulesa. Tento film som videl niekoľko krát keď som bol menším, no keď som si ho chcel po niekoľkých rokoch znova pripomenúť už ma nejak nechytil. Príjemným hereckým sprestrením je postava Jamesa Earla Jonesa. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,434,006Tržby Celosvetovo $33,832,313Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $26,273,842 //počet predaných kusov 3,459,971║ Pohodičkový rodinný film o partii mladých chlapcov zabávajúcich sa prevažne hrou baseball a popri tejto záľube zažívajú malé dobrodružstvá, ktoré pekne vystužia príbeh a aj slušne zabavia, plus príde aj na obrazovú prezentáciu detskej fantázie a vyprávanie klasických prifarbovaných „strašiakových“ príbehov ako o psovi požierajúcom deti a zlodejov. Rodinný film čo dokáže opätovne upútať aj po niekoľkých pozretiach. Prvý krát som ho videl už strašne dávno ale aj terajšie pozretie dokázalo rovnako tak pobaviť ako predtým. /80%/ ()

Ant 

všetky recenzie používateľa

Podobných filmů jako je Sandlot existuje spousta, ale jen pár z nich má to, aby se svou atmosférou a příběhem vryly do paměti. A právě tenhle to rozhodně má. Typicky barvité postavy, které se sice nedokáží projevit všechny, ale hezky dotvářejí partu kamarádů, kteří se jedno léto dostanou do pořádné bryndy. A jestli si právě takovéhle filmy, které nás se svými malými příběhy vrátí do dětství nezaslouží 5*, tak nevím co. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Rasa psa Hercula je anglický mastif. (slatkac)

Reklama

Reklama