Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Luther Krank (Tim Allen) už má Vianoc naozaj plné zuby! Obzvlášť komercia spojená s týmito sviatkami lásky, pokoja a mieru mu ide zopár rokov neuveriteľne na nervy. No aby nezarmútil svoju dcéru Blair (Julie Gonzalo) to zatiaľ nikdy nedával príliš najavo a vždy sa veľmi snažil, aby spolu s manželkou Norou (Jamie Lee Curtis) pripravili naozaj dokonalé vianočné oslavy. No keď im Blair oznámi, že tohtoročné sviatky neplánuje tráviť doma, Luther to pochopí ako svoju veľkú šancu – rozhodnú sa s Norou Vianoce tento rok jednoducho odignorovať! Žiadny stromček, žiadne darčeky, žiadny snehuliak... Namiesto toho nekonečne veľa slnka a slanej vody na nezabudnuteľnej dovolenke v Karibiku! Ibaže Krankovcom sa napokon predsa len nepodarí uniknúť vianočnému šialenstvu, ako dúfali... Blair sa totiž náhle rozhodne inak, chce sa na sviatky vrátiť domov! Luther a Nora majú sotva 24 hodín na to, aby vyzdobili dom a všetko pripravili, čo sa však zdá, vzhľadom na okolnosti, absolútne nemožné. No ak sa im to náhodou podarí, bude to čosi ako ich osobný vianočný zázrak... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (219)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Grisham by mal jednoznačne písať niečo úplne iné, alebo radšej nič, ale náznak atmosféry jeho knižka má. Film je o tom istom. To americké šialenstvo okolo Vianoc som nikdy celkom nechápal a stále nemám vyjasnené, či je to spôsobené a podporené iba masovou komerciou a konzumom alebo sú do toho skutočne celí takí žeraví. Prežívajú Vianoce tak, ako to vidieť v tých fantastických vianočných filmoch, alebo sa zatvoria doma a pred telkou sa nalievajú kolou a napchávajú chipsami... ? Pretože ak nie, o to viac mi je ľúto, že človek akosi v podvedomí stále očakáva výnimočný čas a magické okamihy, ale pritom si iba poriadne napchá bachor, kým vonku namiesto zázračného snehu prská sychravý dážď a po pár dňoch pospávania, hojnosti a bez povinností je to všetko zase preč. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

První polovina skvělá - krásně ukazující zaprdlost amerických předměstí, sousedských vztahů a vůbec kulturu tak blízkou a přitom tak vzdálenou té naší. A hrozně jsem fandila hlavním hrdinům, aby svůj vánoční cíl splnili. Po telefonátu dcery se to ale celé zvrtlo v bláznivou taškařici, kterou jsme už viděli stokrát v jiných filmech a mnohokrát i lépe. Ale jako oddych při vánočním přežírání, pečení cukroví nebo zdobení stromečku je to dobré... 50% ()

Reklama

freddy 

všetky recenzie používateľa

Velice příjemná a pohodová vánoční rodinná komedie, která se mi zaryla hluboko pod kůži a nelze vyloučit, že si ji příští Vánoce znovu nepustím. Tenhle film je vlastně o tom, jak se manželé Krankovi rozhodli vypustit Vánoce a místo toho odjet na plavbu po Karibiku, a to vše jen proto, že jejich jediné dítě, dcera Blair, odjíždí na svátky pryč. Jenže co se stane, když náhle zavolá Blair rodičům na Štědrý den a oznámí jim, že za 12 hodin bude doma, aniž by tušila, že její rodiče nemají na Vánoce nic přichystáno? Rozhodně velice zajímavý děj skýtá tato komedie, která mě dokázala hlasitě rozesmát v mnoha okamžicích. Já jsem se bavil vpravdě královsky, k čemuž také kromě skvostného děje dopomáhaly úžasně vtipné herecké kreace komika Tima Allena (kterého už jsem si oblíbil v jiné vánoční klasice, a to sice ve filmu Santa Claus) a neméně kvalitní herectví Jamie Lee Curtis. Ale i všechny ostatní herecké výkony byly povedené a film neměl jediné hluché místo. Takže celkově nemohu jinak než tuhle komedii pochválit a poděkovat za ní tvůrcům. Zda se pro mne stane tenhle film vánoční klasikou ještě nyní netuším, ale rozhodně je to po prvním zhlédnutí na dobré cestě. Uděluji čtyři hvězdičky. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Rozhodnú sa zrušiť Vianoce za účelom ušetriť peniaze na vysnívanú dovolenku. Herecké obsadenie: Jamie Lee Curtis zahrala rolu matky geniálne. Vynikajúco sa jej prejav hodil do komédie tohto razenia. To už sa ale nedá povedať o Timovi Allenovi, ktorému už nálepka nestarnúceho komika dávno vybledla a pôsobil viac trápne ako vtipne. Prevedenie: Mega pregýčovaná Vianočná ulica bola ako päsť na oko, ale k Amerike to jednoducho patrí. Vtipné situácie boli miestami dosť silené ale na niektorých sa dalo pobaviť (botox, solárku). Pocity: Vianočných komédií je kopa a táto zapadá do šedej väčšiny z nich. Nebolo to také vtipné ako by to malo byť ale na druhej stane to nebol ani úplný prepadák. Pridaná hodnota: Film sa asi nepridá ku každoročným povinným vianočným klasikám ale ako priemerná oddychovka na večer postačí. 60% ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Vtipná, celkom originálna, síce trošku nereálna a prehnaná, ale zábavná vianočná podívaná. Páčilo sa mi to. SPOILER: Len som bola sklamaná, že na tú plavbu nakoniec nešli, ale aspoň urobili zopár dobrých skutkov. Ten záhadný pán Neznámy, čo doniesol na párty šunku, ten ma prekvapil, nikdy by ma nenapadlo, že to bol ten Santa s dáždnikmi. Čakala som, že čo susedia na tie rozbité vianočné dekorácie, ale film skončil a oni sa nestihli vrátiť. KONIEC SPOILERU. Sranda, že tí Američania si vešajú vlajky ešte aj na stromček. Typický americký vianočný film☃️ a nechýba ani Christmas soundtrack s pesničkami White Christmas a iné.  3 a pol*. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)
  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)

Reklama

Reklama