Reklama

Reklama

Zhan lang chuan shuo

  • Hongkong 戰狼傳說 (viac)
Trailer

Příběh o legendárním zabijákovi s pseudonymem Vlk, který v pokročilém věku vypráví příběh, jak se seznámil se svým pobočníkem a o boji proti rodinnému klanu banditů. Příběh plný bojových scén, zabíjení, ale i lásky a odhodlání. (Tamten)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (22)

maty39 

všetky recenzie používateľa

Donnieho režijní debut mě upřímně řečeno příliš nenadchnul. Když jsem přišel sem na profil filmu a našel spousty nadšených hodnocení, tak jsem si musel najít, jestli neexistuje ještě nějaká alternativní superverze. No, neexistuje. Jedno zdejším komentářům neupřu. Soundtrack netrhá uši :-). Historkou se zabývat nebudu. Jde celkem v mantinelech HK bojovek. Ano flashbacků je tu nepočítaně (i flasback ve flashbacku), ale to mě nijak nevadí. Pokud se soustředím na akční scény, tak je to typický Donnie. Kulometná rychlost, mraky nepřátel a efektní kopací technika. Akční scény jsou hodně dynamické (tzn. kombinace jsou pekelně rychlé), ale hodně chaotické. Je to dáno tím, že Donnie používá velmi často detailní záběry a to proto, aby nebylo poznat, že zrychluje záběry. V klasickém záběru by zrychlené kombinace působily jako z grotesky a proto detaily. Raději bych viděl klasiku s nějakými pěknými kombinacemi. Donnie totiž občas předvede nějakou pěknou kombinaci, která vás vytrne z letargie. Prostě škoda, obzvláště proto že víme, že Donnie na to má. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o bývalom vojakovi, ktorý sa vracia z vojny, ale vôbec nič si nepamätá, no aj tak narazí na svoju domovskú dedinu, kde je jeho láska. Ale okrem straty pamäte musí bojovať aj s nebezpečným gangom drsných zločincov. Spracovanie sa mi páči, síce spočiatku ešte film pôsobí horším dojmom, ale netrvá dlho a začne sa výrazne vylepšovať a správne gradovať a hlavne od druhej polovice je to už zážitok. Okrem klasického pojatia film obsahuje ešte jednu vedľajšiu líniu zo súčasnosti, v ktorej sú už postavy staršie a síce pre film to nie je vôbec dôležité, ale aj tak je to pomerne zaujímavé. Akcie je tu veľmi veľa a je aj celkom slušná. Ani raz sa nestane, že by dlhší čas nebol nejaký súboj a hlavne v druhej polovici sa už akcia takmer nezastaví, ale treba si na ňu zvyknúť. Všetky akčné scény sú dlhé, pomerne rozmanité a aj drsné, často sa používajú mačety a nože, ale nie je to klasicky pojatá akcia, pôsobí skôr dojmom snahy o snáď až umeleckejšiu akciu, či už zamlhovaním obrazu, ale hlavne zábery sú niekedy zrýchľované, kamera je pri boji moc blízko protivníkom, akcia je často braná zo zvláštnych uhlov a podobne. Najviac sa mi páči naháňačka po lese, ale všetka akcia je dosť slušná. Ale tento film nie je len klasický bojový film, v ktorom ide iba o súboje, ale je pôsobivý aj po iných stránkach. Hlavne druhá polovica je aj emocionálne veľmi silná, čo platí hlavne o akcii a spoločných scénach hlavného hrdinu so svojou láskou, či už v daždi alebo na lúke. Herecké obsadenie je celkom dobré, Donnie Yen je perfektný a poteší aj jeho priateľka, ale mimo nich už nikto výraznejšie nezaujme. Réžia na mňa pôsobí veľmi dobrým dojmom, hlavne keď zvláda aj emócie a ani technická stránka nie je zlá. A veľmi musím pochváliť nádhernú hudbu, ktorá celý film mierne graduje a vyvrcholí v scéne na lúke. Skôr by som uvítal klasicky pojaté súboje, tento štýl sa nedá až tak užiť, ale aj tak je tento film veľmi zaujímavý zážitok. 77% ()

Reklama

Vykuk odpad!

všetky recenzie používateľa

Uuuuuch! Koukám na to hodnocení, čtu ty komentáře a říkám si, že by krok do minulosti mohl přinést ovoce? Eeeee chyba lávky, co je tohle za srandu... nevím jak jinak to nazvat (pak by tu byly horší výrazy:))... Donieho mám fakt v úctě, ale to ještě neznamená, že požváchám kdejaký jeho počin, tuhle vymatlaninu fakt neeeeee, to je jako když méďa Pů hledá med a hold strčí ruku do vosího hnízda, protože mu někdo řekl, že vosy jsou něco podobného, jako včely a že by tam mohl být med... auuuu. ()

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak toto sa vôbec nepodarilo. Bitky sú úplne neprehľadné. Už tá úvodná v ktorej Donnie mácha mačetou a vďaka scénam zaberaným vo veľkých detailoch vidno len to, že občas spadne na zem nejaká odseknutá hlava, naznačí, že toto je totálny fail. A všetky ostatné bitky sú rovnako neprehľadné. Dokopy som behom celého filmu videl asi tak 5 scén v ktorých Donnie viditeľne niekoho kopne alebo buchne. Všetko ostatné sa dialo mimo záber kamery. No a rovnaký chaos je aj v deji. Fakt nemám šajnu o čo tam šlo. Donnie vo flashbackoch rozpráva svoj príbeh a vraj je totálny bijec. To je tak všetko čo som pochytil. Pre mňa je toto najhorší Donnieho film, ktorý som videl. Film by si zaslúžil záporné hodnotenie. V tej dobe mal Donnie stokrát väčšie ego ako schopnosti. Síce nakoniec dostal rozum, ale škoda tých stratených rokov, keď točil takýto nepozerateľný odpad. 0/10. ()

maldoror16 

všetky recenzie používateľa

Hodně zajímavý počin a režijní debut Donnieho Yena... příběh prostý a nijak nápaditý, ale s pár fakt super momenty a celkově rozhodně neurazí (teda krom toho dění v "současnosti", který mi přišlo fakt slabý, ale naštěstí ho bylo poskrovnu)... i ta hudební stránka je zajímavá (ale přiznávám, že v půlce filmu mě začala už celkem krkat:)... Ale o co tu šlo hlavně byly fighty a ty byly vesměs špičkový a to, co tam zas Donnie předvádí... wow, no radost pohledět (jen škoda, že občas se ztrácely v chaotické zbrklosti a sem tam si až moc okatě a zbytečně vypomáhaly zrychlováním). Rozhodně stojí za to, přesto 60%. ()

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama