Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taliansko, píše sa rok 1481. Akýsi Leonardo z mestečka Vinci (Stefano Molinari) celkom náhodou príde na to, ako možno z olova vyrábať zlato! O päťsto rokov neskôr je zo známeho väzenia Sing Sing prepustený geniálny zlodej Eddie „Hudson Hawk“ Hawkins (Bruce Willis). Aj keď si sľubuje, že sa polepší a bude žiť poctivo, nie je mu to dopriate. Všetci okolo neho - muži zákona i muži mimo zákon - od neho totiž chcú, aby pre nich niečo ukradol! Konkrétne tri vzácne umelecké diela majstra Leonarda Da Vinciho - tieto tri artefakty totiž ukrývajú tajomstvo na výrobu zlata. O prípad sa zaujíma aj pôvabná vatikánska agentka Anna Baragliová (Andie MacDowell). Spoločne s Hawkom sa jej podarí zistiť, že v hre je diabolský plán na ovládnutie sveta, ktorý zosnovali sadistickí milionárski manželia Darwin (Richard E. Grant) a Minerva (Sandra Bernhard) Mayflowerovci. Do naháňačky okolo Da Vinciho vynálezu sú zapojené snáď všetky strany - agenti CIA, vatikánska tajná služba, mafia... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (256)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najväčších omylov vo Willisovej kariére a dokonca aj v tej MacDowellovej. Takže radšej ruky preč. Milovníci ranných 90tych rokov a VHS kultúry to už ale aj tak omylom videli, lenže aspoň vedia, že sa k tomu netreba vracať a televízne reprízy (ktorých je prekvapivo celkom dosť) ignorovať. Ale ako pozerám, pre mnohých má tento film svojské kúzlo. Ja to s ním už radšej nikdy nerisknem. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Čakal som trošku iný typ komédie, ale dalo sa to pozerať. Bruce Willis, tak ako vždy aj tu ťahá film do plusových hodnôt svojím ksichtom alebo hláškami. Čo je rozhodne fajn, preto ho máte vlastne radi. Herecké obsadenie nie je zlé, a ten príbeh ma tiež niečo do seba a je dobre a zaujímavo natočený, ale ty záporáci mi nejako nesadli, čo ma prekvapilo najviac. Neviem, ako keby bol Bruce na plátne sám a nemal výraznejšieho protivníka. Aspoň, že scény s Bruceom a Andie MacDowell bol fajn. 65% - 3* ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

film ktory som ako mlade ucho na videu videl snad sto krat, je dnes dost zvlastny kocko-pes. humor a celkovy feeling filmu ma nabeh na rodinnu zabavu, co je hned zabite slovnym humorom ktory rozhodne nie je vhodny pre mladsie rocniky (je to same FUCK, MOTHERFUCKER a tak dalej). najde sa i par momentov ktore su vtipne, ale vacsinou som len neveriacky krutil hlavou nad celkovou bizarnostou filmu... ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

6 / 10 Celkom nerozumiem tým extrémne kritickým hodnoteniam všade naokolo - nevravím, že Hudson Hawk je nejaký míľnik svetovej kinematografie, ale minimálne do kategórie "priemerný" sa určite s prehľadom pomestí. Nenásilná zábava podporená sympatickým hereckým ansámblom a najmä zaujímavým dejom, ktorý nás zavedie na rozmanité exotické miesta - ak toto nestačí ani na tie tri hviezdičky, tak potom skutočne neviem. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"To je trest za to, že jsem střílela po jeptišce !!" ;) Překvapivě jednoduchá odpověď na otázku, na čem že si to Dan Brown, který zřejmě nepochopil, že jde o komedii, ujížděl při psaní těch svých pohádkových andělodémonských Šifer, zní Hudson Hawk, ale na čem že si to ujížděl Bruce Willis s Robertem Kraftem při psaní právě Hudsona Hawka, téhle šílenosti, ví snad už jen můj miláček, veliký Stevie de Souza, když nakonec právě díky jeho zásahům do scénáře a jeho pověstnému nadhledu tenhle filmový cirkus tak nesmírně baví.. Režisér Michael Lehmann nikdy nepatřil právě mezi hollywoodské bouráky, a tak se nelze divit, že tenhle biják tak hrozně propadl, nicméně jednotlivé vtipné pasáže plné gagů zvládá s velikou jistotou.. A Willise, který hláškuje jako o život, bych rozhodně taky nezatracoval, to právě on tlačí prakticky sám - Tedy kromě papeže opravujícího televizi..;) - celý tenhle film hodně vysoko.. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (11)

  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů a výdělkem jen 17 milionů byl snímek ve své době označená za největší filmový propadák v dějinách. (vimanzen)
  • Pôvodným kameramanom na projekte bol Jost Vacante. Kvôli chybám v natáčaní však opustil projekt a bol nahradený Dantem Spinottim. (misterz)
  • Štáb při natáčení procestoval mnoho zemí Evropy, kde leckdy neměl předem domluvené ubytování ani technické zázemí a mnoho jeho členů bylo podle odborových regulí placeno za nicnedělání. (Coldrex)

Reklama

Reklama