Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia na motívy drámy F.Schillera, v ktorej vyjadril svoj vzdor proti tyranovi. Tragický príbeh o láske a chamtivosti. Klasická nemecká hra vykresľuje rozpor dvoch bratov, zapríčinený mechanickým uplatňovaním starých rodových privilégií a prehliadaním do tragických dôsledkov ústiacich negatívnych charakterových vlastností jedného z nich. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Úspešná dráma Friedricha Schillera z roku 1781 sa snaží na tragickom príbehu dvoch bratov vyjadriť protest proti tyranii nad prostým ľudom a osobnému bezpráviu. Bezprávím sa však nedá ospravedlniť nové bezprávie a toho si je časom vedomí starší brat Karol ( Juraj Kukura ), ktorý je vykreslený ako kladná postava. Naopak Franz ( Martin Huba ) je stelesnením všetkých podlostí pokriveného charakteru a z tohto pohľadu je jeho postava priamočiarejšia a jednoznačnejšia. A má aj väčší priestor v inscenácii. Tá je natočená zručne, tentokrát sa striedajú interiéry s exteriérmi, ale na môj vkus je trochu dlhá. Ako inak, herecké výkony sú opäť na vysokej úrovni. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Televízna inscenácia, ktorá nesie nielen prvky historického žánru, ale trochu aj toho dobrodružného. Viacero scén sa odohráva v exteriéri, ale aj keď snímaných iba televíznou kamerou, dodáva to inscenácii určitú atmosféru. Samozrejme, tá je hlavne stavaná na hereckých výkonoch, ktoré sú štandartne dobré, vypichol by som Martina Hubu v roli excentrického brata bažiaceho po majetku a moci a nenávisti voči všetkým, ktorí ho o to čo i len dočasne oberajú. Príbeh má ucelenú dejovú líniu, ale občas pripomína telenovelu a takmer dva hodiny je riadna kláda, ktorá sa musí prejaviť viacerými nudnými pasážami - väčšinou dlhými a zbytočne filozofujúcimi monológmi hlavných postáv lamentujúcimi nad svojim osudom. ()

Reklama

Galéria (2)

Reklama

Reklama