Reklama

Reklama

Hrdinové z východu

  • Hongkong Zhong hua zhang fu (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Číňan Liu (Gordon Liu) si vezme za ženu Japonské dievča, s ktorou ich ešte v detstve zasnúbili rodičia kôli upevneniu medzinárodných vzťahov a obchodu. Mladomanželia sa majú radi, čoskoro sa však dostanú do konfliktu koli veľkým rozdielnostiam ich kultúr. Vznikne spor, v ktorom sa jeden druhému snažia dokázať, že práve to ich bojové umenie je to lepšie. Konflikt vyústi odchodom Liuovej manželky a do Číny prichádzajú najlepši Japonský majstri, aby sa stretli s Liuom v boji o prestíž. (kitano)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (39)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Pre mnoho laikov je kung fu a karate, ci Japonsko a Cina jeden velky gulas. Pravda vsak je, ze rozdiely medzi spominanymi su obrovske. Tento film skvelou moznostou pozriet si niekolko zasadnych rodielov medzi kulturami a bojovymi umeniami (co su v zasade velmi prepojene veci) Japonska a Ciny. Baletne kung fu versus tvrde karate a mnoho technik a zbrani zastupujucich Japosko a Cinu sa tu stretavaju v nelutostnych subojoch. Vzhladom na fakt, ze sa jedna o Hong Kongsky film, je jasne ze Cina je ta spravodliva, ale aj tak je film skutocne nadhernou a neocenitelnou ukazkou konfliktu tychto dvoch obrovsky rozlisnych kultur. Choreografia je paradna a fakt, ze vo filme sa vystrieda mnozstvo odlisnych technik a zbrani, kvalitu mnohonasobne zvacsuje (vyzdvihujem hlavne nadherny suboj cinsky mec vs katana). Pedstavitelia su bezchybny, vedie samozrejme slavny Gordon Liu, ktory si prednedavnom strihol cameo v oboch Kill Billoch. V jeho filmografii tento film hrdo stoji hned vedla 36. komnaty shaolinu. (10/10) ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Prostoduchý príbeh v hk mlátičkách je takmer samozrejmosť, aj keď tu to bolo na mňa až príliš. Najskôr nemastné-neslané manželské problémy, potom vyslanie najlepších japonských majstrov v rôznych druhoch boja proti jednému priemernému Číňanovi, ktorý si občas zacvičí kung-fu s náradím aj bez... Týmto sa určite nedokazuje, či sú lepšie japonské alebo čínske bojové umenia. Aspoň konečne prídu na radu nejaké súboje, no nič výnimočné sa v nich nedeje, čo by som nevidel v desiatkach podobných filmov. Až záverečný súboj prináša veľký kus originality a je naozaj zaujímavý a tak tento trápno-nudný filmik dvíha aspoň na priemernú úroveň. Inak je tunajšie hodnotenie výsledkom neschopnosti reálne zhodnotiť kvalitu filmu žánrových fanúšikov, ktorým stačí pár kopancov a zasvišťaní mečom, aby filmu tresli plné hodnotenie. V časoch, keď som mal 12-13 rokov to stačilo aj mne. ()

Reklama

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Vysloveně odpočinková záležitost, která v první třetině funguje i jako komedie. To když se z japonské manželky vyklube vzdorná a čínským kung-fu opovrhující bojovnice. Manželské přestřelky, které vyvrcholí menší bitvou jsou úsměvné a i když je hned jasné, že nebude čínský film velebit japonský styl boje, působí to vše vcelku korektně. To ale vezme za své v okamžiku, kdy se Liu nadprůměrný bojovník, ale rozhodně ne mistr, utká v sedmi dnech se sedmi mistry různých japonských stylů. Nicméně je to jen drobnost v rámci scénáře, protože Gordon Liu rozhodně nezaostával za svými hereckými kolegy a předváděl opravdu vynikající rubůvky. Čímž se dostávám ktomu, co tento film rozhodně zdobí. Tak pestrou přehlídku různých stylů, soubojů s mnoha různými zbraněmi a to vše bez drátů, zrychlených pohybů...to se jen tak nevidí. A že si těch bojůvek divák užije. Téměř dvě třetiny filmu sledujeme konfrontaci čínského kung-fu a japonského stylu boje od karate po ninjitsu. A popravdě mě výklad toho, proč je kung-fu lepší, vcelku uspokojil. Současně se potvrdilo, že i po staletích mají číňani respekt vůči ninjům...respekt spojený s opovržením s jejich pro ně nečestnými technikami. Nebýt podivně ustřiženého konce, kde by se mnohem více hodilo zakončení v rámci sporu obou manželů, asi bych hodnotil i o chlup lépe. Ale i tak... rámci žánru a doby vzniku, je to povedený film, který by snesl remake v době, kdy byl na vrcholu Jet-li, Donie Yen a další. ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších kung-fu filmů co znám. Ne, že by tu byla jinde neviděná choreografie. Kvalita tohoto filmu leží jinde. Zápletka je jednoduchá – Číňan si vezme Japonku, načež dojde k zásadním rozporům mezi japonským a čínským bojovým uměním, které tito dva ovládají. Manžel urazí japonský styl, takže z Japonska přijedou ti největší mistři aby mladíkovi dokázali, že jsou lepší. Je tu mnoho humoru – ovšem ne chanovsky ztřeštěného, ale humoru vycházejícího především z rozdílnosti japonské a čínské kultury – za vše zmíním scénu, kdy manžel jí u normálního stolu a jeho japonská manželka asi o metr níž u nízkého stolku. Ne vždy působí kulisy ve filmech Shaw Brother příjemně. Tady jako by se všechny ty namalované stromy staly nádherným prvkem ve skvěle propracované vizuálnosti. Děj se odehrává někdy ve 20.-30.letech 20 století, takže se tu mísí saka s tradičními čínskými a japonskými obleky. Celé to vypadá krásně. K tomu si přičtěte Gorgona Liu v paruce (asi) a máte film, který se prostě musí vidět. ()

ladynka 

všetky recenzie používateľa

Výborná akční komedie (zprvu), která skvěle prezentuje rozdíly nejen kulturní ale i mezi bojovými technikami Japonska a Číny. Navíc při sporech Číňana (Gordon Liu) s jeho japonskou manželkou, kdy se chlubí čím dál nebezpečnějšími zbraněmi a navzájem na sobě zkouší např. tomfy, meč a katanu, dostává sousloví "manželská hádka" naprosto jiný rozměr. Přesto nejde rozhodně o jedinou atraktivní součást filmu a dočkáme se také seriózních bojů (s různými zbraněmi, kontaktní boje a nakonec hra Chytřejší vyhrává: Gordon Liu versus Yasuaki Kurata, mňam :-) ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (1)

  • Režisér snímku Liu Chia Liang (Lau Kar Leung) ve filmu zvárnil v malé roli mistra stylu opilé pěsti nebo též opilého boxu a dělal choreografii soubojů. (Rominator)

Reklama

Reklama