Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekdajší pašerák umeleckých predmetov Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) sa vydáva do vriaceho kotla - mieri do Jeruzalema, odkiaľ jeho otca Oscara (Vernon Dobtcheff), kurátora tamojšieho múzea, uniesla skupina fanatikov. V hre je posvätný zvitok, ktorý by mohol ukrývať nebezpečné tajomstvo, týkajúce sa podzemnej sekty. Po tom, ako intrigánsky policajný šéf Ben Ner (Ben Cross) Rudyho krivo obviní z vraždy, muž nájde pomoc u krásnej policajtky Dalie Barrovej (Sofia Milos), ktorá pred svetom starostlivo ukrýva veľké tajomstvo... Musí očistiť svoje meno a získať cenný rukopis skôr, ako vypukne svätá vojna a všetko bude stratené... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný akčný dobrodružný film so Jean- Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Má iba obyčajný príbeh o dobrodruhovi a zlodejovi vzácnych historických predmetov, ktorý má za sebou už plno úspešných akcií, no keď jeho otec, uznávaný historik objaví dávno stratené veci patriace náboženskému rádu z čias križiackych výprav, je unesený. A tak sa zlodej vydá do Izraela, kde urobí všetko preto, aby našiel svojho otca, no stojí mu v tom nielen náboženský rád, ale hlavne nekompromisná miestna polícia. Spracovanie je ale na tom dosť dobre, táto zápletka síce už na prvý pohľad pôsobí tak zvláštne, ku klasickému akčnému hrdinovi tohto typu sa niečo podobné podľa mňa vôbec nehodí a tak ma to dejovo väčšinu času prakticky vôbec nezaujímalo. Ale zase je tu aj plno kladov, určite musím pochváliť mimoriadne svižné tempo, tu sa skutočne neustále niečo deje, pričom sa aj často striedajú celkom zaujímavé prostredia, hlavný hrdina pôsobí až prekvapivo sviežo a nájde sa tu aj dostatok vydarených nápadov. No trochu rozporuplne na mňa pôsobí celková atmosféra, je to úplne odľahčené, vďaka čomu si film väčšinu času udržuje slušnú úroveň zábavnost, ale ja by som predsa len skôr ocenil drsnejšie prevedenie. Takže tento film kvôli nevhodnej zápletke ani neponúka moc veľký potenciál, ale zase musím pochváliť, že aj napriek tomu je to zvládnuté až prekvapivo dobre a kladov je tu viac než dosť. Akcie je tu plno a je aj celkom slušná. Je až prekvapivo rozmanitá, chválim výber prostredí, poteší viacero dobrých nápadov a je aj nadmieru zábavná. Súboje majú len obyčajnú choreografiu a síce nie sú ani ideálne natočené, strihov je tu dosť a Van Damma často nevidno do tváre, ale aj tak tu predvedie viacero efektných kopov a okrem očakávaných súbojov sa tu nájde aj dostatok rôznych naháňačiek, či už peších alebo na rôznych dopravných prostriedkoch. Najviac sa mi páči útek pred políciou v židovskom prevleku a tých pár lepšie natočených súbojov v strednej fáze filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme si to po celý čas viditeľne užíva, k tomu príjemná postava policajtky, Brian Thompson ako hlavný záporák, ale nemá moc priestoru a viacero zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, rozpočet bol viditeľne ideálny a tak to má slušnú vizuálnu stránku, obstojnú výpravu, zaujímavú atmosféru, tu tvorcom viditeľne vyšlo všetko tak, ako aj mali v pláne. Takže Poslanie je veľmi zvláštny film, na jednej strane ho síce hlavne kvôli zápletke radím k Van Dammovým najslabším, predsa len väčšina jeho tvorby mi sedí viac, ale aj tak ho môžem pozerať aj viackrát, film si svoju sviežosť a zábavnosť udržuje aj po opakovaných pozretiach. 64% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filme sa mi pacia 3 veci. 1. Neskutocne pohodovy Van Damme, ktoreho postava tu netrpi ziadnou traumou z minulosti, ale iba si tak uziva cely film a to napriek tomu, ze vlastne zachranuje svojho otca. Ale jak on, tak aj divaci dobre vedia, ze ho zachrani, takze pohodicka. 2. Exoticke prostredie Jeruzalema. Cast filmu sa tradicne tocila aj v hnusnom Bulharsku, ale väcsina filmu vyzera konecne nadherne. 3. Dobrodruzna zapletka. Je to sice len beckova vykradacka Indiana Jonesa a hlavne Jackieho Bozskych relikvii, ale funguje na jednotku. Od zaciatku do konca to ma prijemnu dobrodruznu atmosferu a ja som sa cely cas bavil. Skoda len, ze Van Dammova postava nema nejaky trademark typu Jonesovsky klobuk, alebo Jackie Chanovske žuvačky. Takze pribeh je super, postavy tak isto. Ci uz sympatak Van Damme, nadherna policajtka v podani Sofii Milos, zabavny poskok Yuri alebo fanaticky zaporak v podani Briana Thompsona. Slabinou su bohuzial znova akcne sceny. Lettich ich zbytocne prilis casto striha a znova v mojom neoblubenom strihu cez osu. Vdaka tomu nie su az tak prehladne ako by som chcel. Ovela prehladnejsie su v zaverecnej kolazi pokazenych scen, ktora ukazuje, ze ich prevedenie je na solidnej urovni. Skoda. Vzhladom na rok vzniku, kedy uz Van Damme tocil len videofilmy su aj celkom vypravne. Su tu slusne nahanacky, prestrelky a aj par bitiek. Van Damme uz zdaleka nie je v takej forme ako za mlada ale par pôsobivych chvatov tu stale predvedie. Takze vysledkom je pohodovy dobroduzny film s priemernymi akcnymi scenami. Davam relativne spokojnych 6/10 a vzdy som si prial vidiet pokracovanie tohto filmu. ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Van Damme v době, kdy ještě neměl tolik vrásek, jeho rotačky a kopy ve výskoku vypadaly opravdu efektně a kdy měl radost z každé minuty na plátně. Ano, tohle je klasický DOBRÝ Van Damme, v dobré formě, vysmátý za každou cenu a s tradiční boulí na čele, vypracovanou postavou a s vnadnou ženou po svém boku. Koho asi tak zajímá děj filmu? No Van Dammova fanouška asi ne, ale kdyby náhodou, tak vězte, že Jean-Claude se vydává do Jeruzaléma hledat uneseného "indy - seniora" otce. Narazí na několik překážek, ale nebyl by to náš akční hrdina, aby se několika dobře mířenými kopy, údery a výstřely neprobojoval k hlavním záporákům, kterých je nutno efektně se zbavit a zachránit Jeruzalém před ničivým výbuchem. Závěrečný výbuch je sice totálně směšný, souboje ale vypadají opravdu efektně a především scéna Van Damma převlečeného za žida je suprová. Vzhledem k dnešní Van Dammově produkci je tento film starým dobrým pohlazením pro zjizvenou duši fanoušků starých dobrých akčních hrdinů. ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Několikrát jsem si při sledování řekl: "Tak to je teda síla!" Ne, že bych byl ohromen, spíš jsem se nestačil divit. Obarvený Van Damme nepůsobí nejlíp, zápletka je taky na pováženou a vůbec... ten film je úplně zbytečnej. Jasně, jsou tady souboje a přestřelky, který tam patří, ale to je asi tak všechno, víc už z toho nikdo nevymáčkne. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

The Order kupodivu považuji za překvapivě zábavnou podívanou, a to především díky opravdu povedené zápletce, o které si dovolím až tvrdit, že při úplně jiném rozpočtu by se mohlo dokonce jednat o skutečně velkolepou jízdu, patřící klidně i na velké plátno, jelikož nabízí prakticky všechno, co takový vysokorozpočtový dobrodružný spektákl nabízet má, tedy svižnost, exotické lokace, spousty akce, napětí a právě onen výrazný dobrodružný podtext, související v tomto případě s tajemnou historií, nicméně zde prostě filmařům ty peníze chyběly a tudíž vzniklo jen toto levné béčko, i když výraz ,,jen,, je nutno brát v tomto případě s rezervou, jelikož vypadat takhle všechny béčka, tak to by bylo žůžo. Každopádně, mě tato podívaná skutečně mile překvapila, úžasný spád, spousta, ale opravdu spousta akce, která na dnešního diváka tedy sice může působit naivně a nevýrazně, ale na svou dobu prostě nevypadá úplně marně, dále slušná gradace a opomenout nemohu ani nenudící postavy, v čele se sympatickým Jean-Claudem, který si natáčení evidentně užíval. Bohužel, film se díky tvůrčí neschopnosti a nesoudnosti pak také sice nevyhnul ani řadě triviálností, kýčovitostí a laciných fórků, i přesto ale musím zopakovat, že místo mnou očekávaného průseru, se jedná o snímek vskutku povedený, a který v rámci béčkové produkce a v podstatě i filmografie Jean-Clauda van Damma, patří rozhodně k tomu lepšímu, co oboje nabízí. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2000 v Izraeli a Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama