Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý vyznávač ázijských bojových umení Frank Dux (Jean-Claude Van Damme) pricestuje do Hongkongu, aby sa tam zúčastnil na tajnom turnaji a naplnil tak sen svojho učiteľa a trénera Tanaku (Roy Chiao). Účasť na turnaji však nie je iba otázkou cti, ale aj života a smrti. Súboje totiž neobmedzujú žiadne pravidlá, a tak môže Frank alebo zvíťaziť, alebo zomrieť. Prešiel síce perfektným výcvikom a s prvými súpermi sa popasuje pomerne ľahko, vo finále ho však čaká protivník najnebezpečnejší - známy Chong Li.  Nielenže je to brutálny a bezohľadný vrah, ktorý s obľubou súperov zabíja či mrzačí, ale v okamihu, keď sa ocitne v úzkych, neváha siahnuť ani po zákerných metódach boja. Navyše Frank má v pätách dvoch prenasledovateľov z armády, keďže jeho nadriadený mu nepovolil účasť na turnaji a Frank utiekol z väzenia, kam ho umiestnili. Podarí sa Frankovi zvíťaziť a súčasne dokázať, že nedezertoval? (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (37)

  • Jean-Claude Van Damme (Frank Dux) na veľmi krátky čas pracoval na filme Predátor (1987), čo sa mu nečakane pomohlo stať sa akčnou hviezdou. Keď pracoval van Damme ako čašník, tak si všimol v reštaurácii producenta Menahema Golana a urobil pred ním kop z otočkou bez toho, aby vylial kvapku z misky polievky, ktorú mal v rukách. Golan bol fascinovaný a pozval van Damma na oficiálny konkurz. Počas konkurzu van Damme ukázal jeho slávny rozštep nôh na dvoch stoličkách, čo ale na Golana nezapôsobilo. Keď opúšťal sklamaný konkurz, jeho kamarát, ktorý prišiel s ním, spomenul, že van Damme práve nakrútil film Predátor (1987) s Arnoldom Schwarzeneggerom. Golan mu neveril a išiel si to overiť, či je to pravda a na šťastie, meno van Damme ešte nebolo odstránené z účastného listu filmu. Golan sa mu rozhodol ponúknuť hlavnú rolu, ktorá sa stala van Dammovým kariérnym veľkým zlomom. (Raccoon.city)
  • Slavný rozštěp s úderem do rozkroku se stal typickým pro postavu Johnyho Cage z herní série „Mortal Kombat“. Tento úder se objevil i ve stejnojmenném filmu. (Nathaniell)
  • Když při svém prvním souboji Frank (Jean-Claude Van Damme) zlomí rekord nejrychlejšího KO, ukazuje jeho hodnota na tabulce přibližně 12 vteřin. V souboji s černošským bojovníkem jej Frank vykopne z ringu během přibližně 5 vteřin, ale zde už o žádném rekordu není ani zmínka. Nejde však o chybu, ale důsledek střihu filmu. V původní verzi byl tento zápas mnohem delší. (Armin82)
  • Paulo Tocha, který hraje zapásníka Muay Thai, je ve skutečnosti šampión v Muay Thai. (KucC)
  • Chong Li (Bolo Yeung) pronese ve filmu pouze 24 slov. (korbitch22)
  • Natáčení závěrečného zápasu mezi Frankem Duxem (Jean-Claude Van Damme) a Chongem Li (Bolo Yeung) trvalo den a půl. (Eldrick)
  • Krvavý sport je jeden z prvních Van Dammových filmů, kde provede tzv. "vrtulník" - kop s otočkou ve vzduchu o 360 stupňů. Jedná se o techniku Tobi ushiro mawashi geri a pochází z Shotokan Karate, kterému se Van Damme věnoval. (Eldrick)
  • Van Damme se na snímku podílel i jako choreograf bojových scén a scénárista. (Eldrick)
  • Honorář J.C.Van Damma činil 25 000 amerických dolarů. (M.B)
  • Svůj trademark - rozštěp - dělá Jean-Claude Van Damme ve filmu celkem sedmkrát. (Karlos80)
  • Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu... (Flipnic)
  • Natočený film málem vůbec nešel do distribuce. Jean-Claude Van Damme ho ale pomohl přestříhat, aby mohl být uveden. (Bauer)
  • Videohra, kterou spolu hrají Van Damme a Donald Gibb se jmenuje Karate Champ. (Divočák)
  • Skutečný Frak Dux spolupracoval na filmu jako bojový choreograf. (Divočák)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (viac)

Reklama

Reklama