Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý vyznávač ázijských bojových umení Frank Dux (Jean-Claude Van Damme) pricestuje do Hongkongu, aby sa tam zúčastnil na tajnom turnaji a naplnil tak sen svojho učiteľa a trénera Tanaku (Roy Chiao). Účasť na turnaji však nie je iba otázkou cti, ale aj života a smrti. Súboje totiž neobmedzujú žiadne pravidlá, a tak môže Frank alebo zvíťaziť, alebo zomrieť. Prešiel síce perfektným výcvikom a s prvými súpermi sa popasuje pomerne ľahko, vo finále ho však čaká protivník najnebezpečnejší - známy Chong Li.  Nielenže je to brutálny a bezohľadný vrah, ktorý s obľubou súperov zabíja či mrzačí, ale v okamihu, keď sa ocitne v úzkych, neváha siahnuť ani po zákerných metódach boja. Navyše Frank má v pätách dvoch prenasledovateľov z armády, keďže jeho nadriadený mu nepovolil účasť na turnaji a Frank utiekol z väzenia, kam ho umiestnili. Podarí sa Frankovi zvíťaziť a súčasne dokázať, že nedezertoval? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (561)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Tohle ani nejde popsat slovy,mnoho lidí se jistě vysmívá a ať se klidně vysmívají,tohle je pro mě všechno,Van Dammovo proražení a jeho největší hrdost ve všem.Můj vzor,nehodlám to nikomu ospravedlňovat,i kdyby třeba špatně hrál,ale on hraje skvěle.Sem dospělej člověk ale tohle pro mě znamená všechno,tohle je pro mě důkaz,že můžete dosáhnout toho co chcete,když v to věříte.100% Hudba,hrdost,záporák,Van Damme,splněné sny..... Milý Ráďo99 a vám podobní...naserte si jo? :) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrý akčný bojový film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má výborný príbeh o mladíkovi, veľmi schopnom bojovníkovi, ktorý sa vďaka svojmu uznávanému japonskému učiteľovi dostane až na tajný turnaj najlepších bojovníkov sveta. Lenže tu má mimoriadne schopného a krutého súpera a navyše mu robia problémy aj policajti, keďže kvôli zúčastneniu sa turnaja musel ujsť z armády. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej je očakávane úplne jednoduchý a priamočiary, ale s tým tu nemám žiadny problém. Na samotný turnaj si chvíľu treba počkať, ale aj tak úvodná tretina je dobre zvládnutá, má to také sympatické čaro a navyše nechýba ani atraktívny tréning. A následne sa to už naplno rozbehne, turnaj je rozdelený na tri fázy, behom ktorých sa je rozhodne na čo pozerať, medzery medzi nimi síce mohli byť aj o niečo lepšie, napríklad línia s dvojicou policajtov mala omnoho väčší potenciál a vzťah s novinárkou mi zase prišiel pomerne nadbytočný, ale aj na to sa bez problémov pozerá a navyše prvoradý je aj tak turnaj a celá tá bojová atmosféra. Mňa to jednoducho bavilo od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Očakávane ju tvoria prakticky výhradne súboje v aréne, pričom tá choreografia jednotlivých štýlov rôznych bojovníkov určite mohla byť aj nápaditejšia, kvôli čomu vedľajší bojovníci prakticky ani nemôžu vyniknúť, jedine tučný bojovník a muž s pohybmi opice a navyše mohli byť aj trochu doladené, keďže celkom často vidno, že bojovníci sa skutočne neudierajú. Ale aj tak dokážu zabaviť, no hlavne je tu skvelý hlavný hrdina Van Damme, na ktorého pohyby je tu skutočne radosť pozerať, tie efektné kopy a údery pôsobia nadmieru okulahodiace, bavil ma aj surový hlavný záporák, pričom aj chémia medzi nimi funguje perfektne a tak na ich súboje sa pozerá veľmi dobre. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme v životnej forme a v jednej zo svojich najlepších úloh, skvelý záporák Bolo Yeung, prekvapivo mi sadol aj Donald Gibb ako priateľ hlavného hrdinu, k tomu mladý Forest Whitaker a ešte pár slušných vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, slušná vizuálna stránka, skvelá atmosféra doby, atraktívne prostredie Hong Kongu, až na pár spomínaných nedostatkov nemám čo vytknúť. Krvavý šport je jednoducho klasika, jedna z najlepších arénoviek, ktorá ma vždy dobre pobaví. 80% ()

Reklama

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Uff..bohužel i filmy stárnou a tenhle za ty dvě desítky let opravdu hodně, přišlo mi to téměř nekoukatelné. když k tomu přidám, že Van Damme nikdy nebyl můj oblíbenec, tak je mé hodnocení jasné..1* z čiré nostalgie. To se radši příště kouknu na karate či taekwondo na blížících se Olympijských hrách v Pekingu,než znovu na tento "skvost"..Někdy je opravdu lepší, zůstat jen u vzpomínek na některé filmy co jsem "hltal" v dětství, realita je pak docela tvrdá.. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,MÁM CHÁPAŤ BANDU CHLAPOV, KTORÍ SI NIEČO DOKAZUJÚ TÝM, ŽE SI NAVZÁJOM SKÚŠAJÚ VYMLÁTIŤ MOZOG Z HLAVY?" __ Ja hovorím: Áno. Vedľajšia zápletka s policajtmi zabezpečujúca filmu hutnejšiu zápletku je vo svojej podstate zbytočná, hoci bez nej by celé predstavenie trvalo ešte aspoň o 15 minút kratšie. Lenže ,,Krvavý šport" mieri presne tam, kam má a preto si ma získal. Hromadám komentárov hovoriacich o tom, aký je to hlúpy, predvídateľný a zlý film vlastne vôbec nerozumiem. Ide o rýdzu záležitosť vytvorenú z rovnakých ingrediencií ako ,,Komando" a iné béčkové klasiky z 80. rokov, ktoré sa dnes už pýšia kultovým statusom, navyše má prídavok v podobe skvelého soundtracku. Vam Damme i ostatní mi naservírovali presne čo som očakával, a ja som spokojný. Azda sa do mňa vliala trocha sentimentu za tým nevšedným dekadentným obdobím a filmami, aké sa už dnes nenakrúcajú. (12 011. hodnotenie, 489. komentár k filmu) ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Docela v pohodě film, když jste schopní přijmout tu naprostou naivitu. "Krvavý sport" obsahuje vše co má bojové béčko z 80. let z produkce Cannonu mít. A to hodného šikmookého mistra u kterého hlavní hrdina absolvuje tvrdý trénink. Dále namakaného a podlého záporáka, který ze začátku vyhrává, ale pak stejně dostane do držky, a nakonec nesympatická rádobyhezká ženská (která naprosto neumí hrát) do které se hlavní hrdina zamiluje. Jean-Claude Van Damme podává roztomile sračkovej výkon, což ovšem vynahrazuje roznožkama a všema těma kopama a cvikama. Akorát jsem nestihnul tu komickou figurku jménem Jackson co vypadá jak Peter Jackson. Film, který v podstatě načnul žánr "arénovek" bez kterého by dnes nebyl "Mortal Kombat" a "Kickboxer," ale zase ani "Souboj cti" a to by vůbec neškodilo. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (37)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 25 000 amerických dolarů. (M.B)
  • Ve scéně, kdy Chong-li (Bolo Yeung) eliminuje Jacksona (Donald Gibb) a mává jeho čelenkou Frankovi (Jean-Claude Van Damme) nad hlavou, v záběru horní kamery je vidět, jak Victor (Ken Siu) drží Franka jednou rukou kolem krku a druhou přes hrudník, kdežto v následujícím záběru má Viktor kolem jeho krku obě ruce. (Armin82)
  • Během semifinálového souboje utrží Frank (Jean-Claude Van Damme) od Pace (Paulo Tocha) zákeřný úder pravou rukou. Tržnou ránu má však na pravé straně obličeje. (Armin82)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (viac)

Reklama

Reklama