Reklama

Reklama

Věci, o kterých se nemluví

  • Česko Kinjite: Smrtelné tabu (neoficiálny názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Prchlivý detektiv Crowe (Bonson) z mravnostního v Los Angeles vede svou soukromou válku s asiatským pasákem Dukem, který se specializuje na dodávání nezletilých boháčům. Crowe musí bojovat s frustrací ze špinavé práce, vlastním narůstajícím rasismem a nepochopením ze strany nadřízených, ale když Duke unese dcerku japonského byznysmena, vyráží fanaticky po jeho stopě. Nalezením děvčátka ale jeho spravedlivý boj zdaleka nekončí...

Poslední film po Michaelu Winnerovi druhého Bronsonova kmenového režiséra J. Lee Thompsona a zároveň jejich poslední společný film a poslední Bronsonův film pod produkčními křídly krachující fabriky na levná akční béčka Cannon izraelských producentských matadorů Menahema Golana A Yorama Globuse. Film byl v době svého uvedení odstřelen kritikou pro svou kontroverzní zápletku a přemíru názorně prezentovaného násilí. (choze)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (15)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Dobre fungujúca dráma o špinavostiach, ktoré sa na periférii spoločnosti dejú. 68-ročný Bronson je síce na rolu drsného a akčného policajta už pristarý, aj na otca 15-ročnej dcéry, ale stále je lákadlom. Vidno to hlavne na akcii, ku ktorej už musí výrazne pristupovať strih a asi aj dabléri, aj preto výsledok vyzerá celkom obstojne. No a za záverečnú akciu v prístavnom doku by sa nemusela hanbiť ani áčková produkcia. Film má veľmi slušné tempo, vždy sa niečo deje a príbeh je aj vďaka stretu americkej a orientálnej kultúry i pár prekvapeniam napriek celkovej béčkovosti zaujímavý. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Jsou věci o kterých se nemluví, třeba, že stárnoucí Bronson se snaží v tomto snímku svým typicky zahraným drsňákem vzdorovat času a přizpůsobit se době ve které film vzniknul, ale už se mu to moc nedaří a není to zrovna přesvědčivé. To ožehavé téma je zde pouze naťuknuto a tak se jedná vesměs o průměrný film který drží celkem povedené, byť mírně přehnané akční finále.55% ()

Reklama

farmnf 

všetky recenzie používateľa

Úplný blbec Bronson z LA s rasisitickými předsudky v roli detektiva zase předvádí co zameškal v přání smrti 1-5. Zase má mladou dceru (tu už jsem viděl na krchově po těch zkušenostech) ale nestalo se, jen ji japonec šáhne do rozkroku. Film je naprosto pitomý a naivvní, dvě hezká místa ale má. Pan Hadó je japonský intelektuál ale šíleně chlastá jako všichni japonci. Když jede ožralý metrem, způsobí krásné japonce orgasmus. Moc pěkná scéna. Blbec Bronson jde s parťákem na zatýkání a chtějí vystrašit černého gangstera. Drží ho úsilovně za nohy, on jim myška vyklouzne a zabije se. Švanda, nééé! ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Dva dýchaviční detektivové z mravnostního honí slizkého pasáka. Bylo by to k smíchu, kdyby film nebyl velice drsný (zvlášť, když si divák uvědomí, co za hrůzy se dějí mimo obraz, Bronsonovým úvodním zákrokem počínaje) a plný pregnantních hlášek.  Scéna v přeplněném tokijském metru a závěrečná destrukce (zejména díky zastřelenému jeřábníkovi) nemají chybu, takže přihodím hvězdičku navrch. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný film s Charlesom Bronsonom. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi s rasistickými názormi, ktorý nadovšetko neznáša zločincov v oblasti detskej prostitúcie a práve hľadá unesenú dcéru japonského obchodníka. Spracovanie je ale veľmi zvláštne, na jednej strane sa na film bez problémov pozerá, nemá žiadnu skutočne nudnú scénu a sledovať postavu detektíva s takýmito názormi a vlastnosťami je dobrá zábava. Ale zároveň je film zvláštnym mixov žánrov, ale hlavne prístupu k nim. Na akčný film je príliš málo akčný, na krimi tu zase samotné pátranie nemá moc priestoru, pričom páchateľ je celý čas známi, potom na to, že sa film venuje detskej prostitúcii mu úplne chýba vážnosť a pôsobí skôr humorne. A navyše veľa priestoru tu má japonský obchodník so svojimi zvláštnymi erotickými chúťkami. Akcie je tu veľmi málo, ale nie je zlá. Tých pár súbojov je príliš moc zostrihaných, ale streľba pôsobí dobre. Najviac sa mi páči celý záver v prístave. S hereckým obsadením som spokojný, Charles Bronson je ako vždy výborný a tu je aj najväčším kladom, ale každý si svoju úlohu splní. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, ale tie tu ani nemajú moc ako prekvapiť. Veci, o ktorých sa nehovorí je najhorší Bronsonov film, ktorý vznikol pod taktovkou režiséra J. Lee Thompsona, ale za to môže hlavne scenár. No aspoň raz dokáže pobaviť. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 58%. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Posledný film režiséra J. Lee Thompsona. (m.a.t.o.)
  • Posledný Bronsonov film produkovaný spoločnosťou Cannon Films. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama