Reklama

Reklama

Krstný otec III

  • Česko Kmotr III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Starnúci Michael Corleone (Al Pacino) ďalej pevnou rukou ovláda svoje obchodné záujmy, usilovne sa však snaží odpútať od kriminálnej minulosti a svoje obchody zlegalizovať. Jeho záujem sa presunul k nehnuteľnostiam a bankám a stal sa z neho zbožný a voči cirkvi nesmierne štedrý človek, lebo priazeň Vatikánu, kde má niekoľko vysokopostavených priateľov, má v jeho premene na bezúhonného človeka zohrať rozhodujúcu úlohu. Minulosť však nie je možné vymazať...Film získal sedem nominácií na Oscara. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (751)

sud 

všetky recenzie používateľa

Nejslabší článek Kmotrovské trilogie? Neřekl bych. Postrádá sice noblesu jedničky a velkolepost dvojky, ovšem ve všech ostatních ohledech se jim bez problémů vyrovná. Herci ze sebe opět dostávají to nejlepší a Andy Garcia je skutečně rovnocenným nástupcem Dona Michaela. Závěrečná "operní" půlhodina je jednou z nejpůsobivějších a nejemotivnějších scén v dějinách kinematografie. 100%. P.S.: S obsazením Sofie Coppoly jsem neměl problém. V rámci možností své role obstála se ctí a příjemně se na ni koukalo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mám škaredé spomienky.“ – „V každej rodine sú škaredé spomienky.“ Spoilery. 60-ročný Michael Corleone (Pacino) je taký mocný, že sa chce prostredníctvom zhýralého Vatikánu stať najbohatším mužom na Zemi. V tom mu však nepomáha jeho jediný syn, ktorý má vlastnú hlavu a ako kedysi Michael narukoval napriek otcovmu nesúhlasu, teraz jeho syn opúšťa právnické štúdia a prihlási sa na... spev! Michaelova ex (Keaton) začína starecky sumarizovať vlastný život a tak mu k dispozícii zostáva azda iba problémová dospievajúca dcéra (režisérova dcéra Sofia), ktorú šikovne postavil do čela svojej charitatívnej organizácie. Po jeho boku najvernejšie stojí kedysi „stratená“ sestra (Shire), ktorá sa stáva v určitých ohľadom novým Tomom Hagenom (ktorý zomrel). V poslednej chvíli si Michael za svojho nástupcu vyberie Sonnyho prchkého impulzívneho syna (Andy Garcia). Chápem, že trojka mnohým nesadla, ale ja som si ju užil v podstate úplne rovnako, ako jednotku a dvojku. Neskutočne dlhé, ale nenudiace a úžasné scény (ten úvod!), prepracovaný scenár, fantastické postavy. Najskôr mi vadilo, že sa tu z rôznych príčin nenašiel priestor pre consiglieriho Duvalla, ale napokon sa mi v konečnom efekte vlastne páčilo aj to v zmysle život je drsný, ale ide ďalej. Tržba bola každopádne studenou sprchou: pri rozpočte 54 miliónov ich snímka zarobila celosvetovo "len" 136. To samozrejme nie je zlé, ale v porovnaní s jednotkou je (6-miliónový rozpočet, tržba 250). "Robil som, čo som vedel, aby som vás ochránil pred hrôzami vonkajšieho sveta." - "Ale stal si sa mojou vlastnou hrôzou." ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Dlouhých šestnáct let trvalo, než se nejslavnější mafiánská sága dočkala definitivní tečky. A přidám svůj názor do diskuze - za mě je rozhodně dobře, že třetí díl vznikl. Po jeho opětovném zhlédnutí musím smeknout a zároveň potvrdit, že Francis Ford Coppola měl rád svou rodinu, okázalé oslavy, dobré jídlo, operu a byl to PAN REŽISÉR. ()

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Kmotrovi III chybí k pěti hvězdičkám jen velmi málo. Je sice škoda, že ta nádherná atmosféra první poloviny dvacátého století je nenávratně pryč a sledujeme Corleonovy již v sedmdesátých letech, ale krom toho se kvalitativně Kmotr III od svých starších (a takřka dokonalých) bratříčků odlišuje jen několika drobnějšími chybkami (tu a tam horší herecký výkon, sem tam zbytečné scénaristické kličkování), které nejsou až tak závažné, ale spolu z absencí pravé kmotrovské atmosféry trochu snižují divácký zážitek. Ovšem záverečná půlhodinka je prostě úžasná. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $54miliónovTržby USA $66,666,062Tržby Celosvetovo $136,766,062 ║ Pre mňa tento film ostáva z veľkým otáznikom, aký zmysel malo točiť aj tretie pokračovanie, keď už pri druhom to nebolo ono. Tu sa absolútne vytráca silná forma zdobiaca prvé dva, tu to všetko vyznie jasne pre odchod na nevyhnutný nudný rozťahaný mafiánsky dôchodok. Film je len zbytočným múteným prevarenej vody, kde už ani Al Pacino nestačí na to aby svojou postavou upútal, jediné plus tu je Andy Garcia ale ani ten nezachráni topiaci sa príbeh v nevýraznosti. Na celej ploche príbehu poteší len posledný úsek filmu, odohrávajúci sa v divadle ináč to je len také pomalé doznievanie smerujúce ku konečnému odpočinku veľkého mafiána, ktoré nemá potrebnú hĺbku na to aby to mohol byť dôstojný odchod. Trošku na silu mi prišlo aj pretlačenie herečky Sofie Coppoly do príbehu, hoci je aspoň sympatická o tom niet pochýb, po hereckej stránke to nebola sláva, za čo samozrejme môže aj scenár, lebo v konečnom dôsledku jej postava bola strácajúca sa v kontexte filmu, vedľa Garciu bola skoro neviditeľná. Slabinou filmu sa stáva aj zbytočne dlhá minutáž, lebo keď sa to zhrnie, nemá to ani švih ani poriadnu tému čo by udržala pozornosť diváka na takejto ploche. Pre mňa je tento film sklamaním, čakal som určite veľkolepejšie zavŕšenie tejto série, tento posledný film série nemá už čo dohromady ponúknuť. /60%/ (umiestnenie v TOP 200-ke filmov mi pride dosť prehnané) ()

Galéria (156)

Zaujímavosti (41)

  • Uprostřed natáčení zjistili otci Diane Keaton (hrající Kay Adams Michelson) nádor na mozku. Režisér F. F.Coppola umožnil Diane na tři týdny přerušit natáčení a odletět do USA. Ve stejné nemocnici v Los Angeles v tu dobu podstupoval chemoterapii i Tom Rosqui, mafiánský pěšák Rocco Lampone z Kmotra II (1974). (kenny.h)
  • Lucy Mancini (Jeannie Linero), milenka Sonnyho Corleone (James Caan) se v knižní předloze po Sonnyho smrti přestěhovala do Las Vegas a nebyla těhotná; se Sonnym dítě neměla ani nečekala. Z toho důvodu nebylo možné, aby Michael Corleone (Al Pacino) byl Vincentův (Andy Garcia) strýc. (Hopkins)

Súvisiace novinky

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

05.12.2020

Přestože to zní neuvěřitelně, studio Paramount Pictures se podle všeho nebrání pokračování legendární mafiánské trilogie Kmotr. Ano, čtete správně. Zpráva přichází jen pár dní před premiérou nové… (viac)

Třetí Kmotr se dočká nové verze

Třetí Kmotr se dočká nové verze

04.09.2020

Studio Paramount se rozhodlo vydat nejen obnovenou, ale také kompletně přestříhanou verzi třetího Kmotra režiséra Francise Forda Coppoly. Cílem je umožnit tvůrcům dosáhnout své původní vize pro závěr… (viac)

Reklama

Reklama