Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dráma z prostredia mafie Krstný otec, nakrútená podľa rovnomenného románu Maria Puza, patrí medzi prelomové diela tzv. Nového Hollywoode. Príbeh newyorskej mafiánskej rodiny, na čele ktorej stojí don Vito Corleone (Marlon Brando), sa odohráva v rokoch 1945 - 55 a zaznamenáva prudký rozmach organizovaného zločinu po skončení 2. svetovej vojny. Film získal 3 Oscarov - za najlepší film, scenár podľa predlohy a mužský herecký výkon v hlavnej úlohe pre Marlona Branda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (2 074)

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

:::::::::::::::::::::::::::: Krásně natočeno, ale nebavilo. Velká klasika ne mne zapůsobila spíše nudně, ale i tak je to opravdu kvalitní film s výbornými hereckými výkony. Bohužel jsem ale usínal. Na další dva díly nemám chuť se dívat. Mé oblíbené mafiánské filmy Casino, Scarface a Carlitova cesta byly nepřemoženy !! ::::::::::::::::::::::::::::: ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

K tomuhle filmu nemá cenu psát nějaké dlouhé komentáře.... vše podstatné tu vystihli ostatní.... snad jen dodám, kdo neviděl měl by to fofrem napravit..... Nejlepší mafiánský film, jaký byl dosud natočen a výkon Marlona Branda bych označil za jeden z nejlepších v historii kinematografie a zároveň film, který nastartoval hvězdnou kariéru Al Pacinovi a Diane Keaton..... Pět hvězdiček za tenhle geniální mafiánský epos. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Film "Krstný otec" (The Godfather), ktorý v roku 1973 natočil americký režisér Francis Ford Coppola som dlho odkladal. Veľa som o ňom počul. Samé pozitívne recenzie, samé nadšené reakcie. Zaprisahal som sa však, že si ho pozriem až potom, keď si prečítam literárnu predlohu. Rovnomenný román Maria Puza som prelúskal asi tak pred mesiacom. Čítal som ho so zatajeným dychom. Ohromne to na mňa zapôsobilo. Geniálne, dokonalé dielo. No a po zhliadnutí jeho filmovej adaptácie som mal doslova divácky orgazmus. Pán Coppola to natočil bravúrne. Hľadel som na to so zatajeným dychom. Ohromne to na mňa zapôsobilo. Geniálne, dokonalé dielo. ***** ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Asi bych po delším přemýšlení našla na Kmotrovi nějakou chybu, ale mohla bych dostat nabídku, jakou nelze odmítnout, takže to raději neudělám. Málokdy se vidí, aby film vyvolával stejné pocity jako kniha, Kmotrovi se to ale daří bez nejmenší námahy, v čemž mu navíc pomáhají skvělí herci, především s velkou slávou se navrátivší Brando. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $6miliónovTržby USA $134,966,411Tržby Celosvetovo $268,500,000 ║ Až druhé pozretie tohto ospevovaného filmu mi prinieslo neskutočný zážitok, prvý krát ma sledovanie tohto filmu na TV obrazovke moc neupútalo ale pustenie filmu cez projektor po niekoľkoročnom odstupe už bola úplne iná káva. A výsledok sa dostavil, film som zhltol zo všetkým čo ponúka ako malinu. Tento film je právom tak ospevovaný, v prvom rade má hustú atmosféru vďaka ponúknutému príbehu z prostredia mafiánskych bosov, členitosť príbehu má stále čím upútať nech sa odohráva kdekoľvek, k tomu výborne vytipované obsadenie od samotného Marlona Branda-Al Pacina-... jednoducho radosť pozerať tento herecký koncert všetkých zúčastnených. Francis Ford Coppola natočil majstrovské dielo, plné vypätých scén a postáv čo konajú v zápale vyúsťujúcom v krviprelievanie. /100%/ ()

Galéria (400)

Zaujímavosti (325)

Súvisiace novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (viac)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (viac)

Reklama

Reklama