Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy významných slovenských osobností v histórii prinášajú silné dramatické príbehy i svedectvo o dobe, v ktorej žili. Tragický a zložitý život lekára Alberta Škarvana, ktorý bol priateľom a obdivovateľom veľkého ruského spisovateľa Leva Nikolajeviča Tolstého, je aj pozoruhodnou konfrontáciou životných postojov dvoch osobností v časoch, kedy sa pacifistické názory ostro zrážali s realitou. (RTVS)

(viac)

Recenzie (15)

Pitryx 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem marně bádal, proč natočen „film“ o tomto člověku. Neuvěřitelně zbabělém a v podstatě podlém. Pak jsem na to přišel, komunistický vlezdoprdelník. Ale proč se to točilo dávno po pádu těchto zrůd? Tak na to už jsem nepřišel a je mi to jedno. Mi šlo jen a jen to vidět Otíka ve vážné roli. A musím přiznat, i když zde moc možností neměl, celkem mu to jde. Mne celkově film nebavil, bylo to takové mdlé, bez chuti. Za některé myšlenky dávám desítku a za sem tam hezkou kameru další. Víc dát nelze. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Můj první dojem byl skvělý. Krásný životopisný film. Jenomže když jsem ten film viděl podruhé, už mi to přišlo jako slepenec, a když jsem to viděl potřetí, tak už se mi líbilo jen dvacet procent filmu.***A přece jde o výpověď o době, přes hlavní postavu, Alberta Škarva, jeho těžkosti, jeho vztahy.***Film patří pro mě mezi ty, které hodnotím hodně vysoko, protože není moc tak dobře napsaných a natočených filmů. ()

Reklama

Drslw 

všetky recenzie používateľa

Ani po treťom pozretí neviem prísť na jediný dôvod, prečo tento film vidieť aspoň raz. (Čo je svojím spôsobom skvelá stratégia na prilákanie diváka...) Esencia nudy od hercov, námetu, cez príbeh (ktorý nie je), scenár, obraz, až po hudbu. Možno bol Albert Škarvan výnimočný človek a mal výnimočný život, ale v tomto diele mi to ktovieprečo zatajili... ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Mohol to byť pútavý film o zaujímavom človeku, ale niečo sa zaseklo v scenári a hlavne v dramaturgii a tak je z toho dosť nudný film o nezaujímavom človeku. Pritom výprava, kostýmy, prostredie nemajú chybu, hraje tam skoro každý, vrátane pravnuka Leva Tolstého, a kto tam nehraje, tak aspoň dabuje cudzích hercov. Tri hviezdy sú za niekoľko dobrých scén a myšlienok, a na biedne 90-te roky slovenského filmu je to mierny nadpriemer. –––– (scéna v Rusku) Prečo pília ten dom? – Sú bratia, dedičstvo sa správne rozdeľuje. – Tá moja krajina vyzerá pri vás ako Švajčiarsko. –––– Trčíte ako taký vysoký topoľ, Albert, do ktorého udrie každý blesk. –––– Ten ráčkujúci Rus, akýsi Uľjanov ma nezaujímal, hoci som sa s ním viackrát stretol. Zaujímala ma francúzska literatúra. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Po odmietnutí vojenskej služby v roku 1895 uväznili a po eskortovaní z Košíc sa dostal s diagnózou "náboženská pomätenosť spletená s ideami Tolstého".Takže dezolát dôb dávno-nedávno minulých. Vojna je mier, sloboda je otroctvo. Orwellov svet existoval dávno pred nami. Skúste trocha pohnúť rozumom, alebo mať iný názor, vyhlásia vás za šialenca. Kľudne aj úradne, veď iba blbec nechce ísť do prednej línie! A rozhodujú o tom tí, čo sedia pekne v teplúčku a smradľavých dychom ofukujú štemple. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Rolu malého bábätka chlapca, hralo skutočne dievčatko Katka Kmeťová-Mrváňová. (Andysh1992)

Reklama

Reklama