Reklama

Reklama

Strážci času

(neoficiálny názov)
  • Austrália The Time Guardian (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 4039, po neutronových válkách, přežívají zbytky lidstva ve městě chráněném sílovým polem. Nebezpečí pro ně představuje rasa kyborgů zvaných Jen-Diki. Tváři v tvář drtivé přesile jsou strojem času vysláni dva vojáci, Ballard (Tom Burlinson) a Petra (Carrie Fisher), do roku 1988. Jejich úkolem je v australské buši najít místo, kam by šlo přesunout v čase celé město. Jen-Diki jsou jim, však v patách. (Ampi)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (4)

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Protinožci z Austrálie neboli Aussie se rozhodli, že udělají pěkné sci-fi v Jižní Austrálii (hovorový demonym Croweater). Inspiraci si vzali z několika jiných filmů podobného ražení. Jsou tu zlí kyborgové podobní trochu králíkovi Frankovi z Donnieho Darka. Je tu cestovaní v čase. Jsou tu Australci, kanadsko-australský muž od Sněžné řeky a dokonce i princezna Leila. Je tu futuristické město pod sílovým polem a střílí se tu laserovými zbraněmi. Film je to průměrný, ale místy zábavný a zasazený do krasné australské přírody. Triky na tehdejší dobu na velmi dobré úrovni. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Po hromade talianskeho braku príde vhod jeden austrálsky. Oproti špageťákom si koaláci dali dosť práce s technickým prevedením vizuálu, futuristické žiariace mesto chránené silovým poľom, útočiaci rohatý roboti s červeno svietiacimi očami a lejzrometné prestrelky vyzerali veľmi dobre. Po štýlotvornom rozjazde sa hrdinovia presúvajú časom do roku 1988 aby tu zaistili miesto na presun celého mesta z budúcnosti. Vtedy sa to celé neprekvapivo spomalí a aj keď predvedie ešte pár zaujímavých scén, tak to nevyhnutne smeruje k úpadku pozornosti mňa ako diváka ktorého nebaví sledovať počínajúci románik prišelca z budúcnosti a fešnej geologičky, rovnako ako úprava terénu pre pristátie onoho mesta. Nakoniec sa roboti zasa ukážu, ale bohvieaké terno to nie je, lebo sa u nich začína nepríjemne prejavovať tzv. syndróm plechového kreténa, predovšetkým ten potácajúci sa robotrtko s obrusom na hlave ktorého hrdinka upáli v kuchyni. Film sa blisne ešte pekným výbuchom benzínky a potom nastupuje finálny súboj ktorý bohužiaľ ukazuje už len všeobecnú nemohúcnosť všetkých zúčastnených. Hrdina zapichne šéfa robotov svojim bičakom a potom zmetie zbytok "armády" z povrchu Austrálie nejakou debilnou svietiacou zbraňou. Pusa a koniec. Myslím že cestovanie časom tomu skôr ublížilo, keby sa tam po celý čas proste márovali roboti s ľuďmi v zadymených industriálnych kulisách roku 4039 mohla to byť poctivá braková pecka. Takto sama seba značne rozložila a bod musím dať dole aj za tragicky nevyužitú Carrie Fisher a jej hlúpy, klišovito patetický skon. Takže tak. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Šikovný sci-fi kúsok z Down Under, plný trikov a akcie, ktorý síce poteší skôr to staršie publikum, vyrastajúce na podobných flákoch pred 30-40timi rokmi, ale v konečnom dôsledku môže byť dobrým príkladom toho, aké tortičky od Psíčka a Mačičky sa točili pred pár dekádami. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se převážně ve skalní formaci Wilpena Pound v Jižní Austrálii, severně od Adelaide. (Ampi)
  • Pôvodný názov scenára bol Time Rider. (Ampi)

Reklama

Reklama