Reklama

Reklama

Zapruder Film of Kennedy Assassination

  • USA The Zapruder Film (viac)

Obsahy(1)

Je 22. novembra 1963. O 12.30 prechádza texaským Dallasom v rámci kampane pred prezidentskými voľbami samotný prezident John F. Kennedy. Už o pár minút bude puškou Carcano M91/38 smrteľne ranený. Toto je autentický záber z onoho okamihu. (*CARNIFEX*)

Recenzie (20)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

YouTube/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 0/10 Efekty 2/10/// +J.F.K. ve své nejslavnější roli, událost která se zapsala do dějin -záznam bez zvuku, kvalita záznamu/// Jasně, težko hodnotitelné, přesto jsem to zkusil. Záznam jsem zhlédl několikrát po sobě a předemnou milióny jiných. Snad jen dodám, že pro mě osobně je škoda, že atentatník nebyl odhalen. Jestli vlastníte záznam se zvukem přidejte si k hodnocení 20%/// Celkem 64%/// ()

woody

všetky recenzie používateľa

Americký prezident jede po Elm Street. Řidič zpomaluje v zatáčce. Úsmevy na všechny strany. Výstřely. Prezident má vystřelený mozek. Jacqueline leze na zadní kapotu. Bodyguard dobíhá a skáče na vůz, který odjíždí do nemocnice. ... A Abraham Zapruder se rázem stává nejslavnějším amatérským filmařem všech dob. Nejrozebranějších 26 sekund všech dob. Každá pikosekunda byla rozebrána do detailu a pečlivě popsána. A výsledek? Vždyť nikdo ani neví odkud se střílelo :-) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Je 22. novembra 1963. O 12.30 prechádza texaským Dallasom v rámci kampane pred prezidentskými voľbami samotný prezident John F. Kennedy. Už o pár minút bude puškou Carcano M91/38 smrteľne ranený. Toto je autentický záber z onoho okamihu. Táto udalosť v nasledujúcich rokoch rozpúta vlnu mnoha otázok, na ktoré ľudia do dnes nepoznajú odpovede. Hodnotím z pohľadu "dôkazu". Nebyť tohto videa, len sťažka by do dnes existoval nejaký "hmatateľný" dôkaz, ktorý by mohol napomôcť pri vyšetrovaní tohto ohavného činu. Mimochodom, jeho vlastník samotný zachytený akt predal médiám za 25 000 dolárov. ()

Splasher 

všetky recenzie používateľa

Těžko hodnotit. Na tento film čekala veřejnost 12 let. Po odvysílání byl veřejností vytvořen nátlak na obnovení vyšetřování atentátu na JFK. V roce 1976 tak vznikla komise HSCA. Další důležitá videa : Nix, Hughes, Muchmore a Tina Towner (+Babushka ?). To, že nebylo Zapruderovo celé video dlouho k vidění (až v roce 1969 u soudu v NO), vyvolává pochyby o jeho celistvosti a originalitě. ()

Zaujímavosti (15)

  • Aj keď je prezident zasiahnutý na snímke 312, najštudovanejšou časťou zostávajú snímky 220-225, ktoré zobrazujú ostatné strely, ktoré prezidenta minuli. (Real Tom Hardy)
  • Rozhodcovský tribunál v roku 1999 nariadil americkej vláde zaplatiť 615,384 amerických dolárov za každú sekundu filmu za to, že Zapruderovi dediči film odovzdali Národným archívom. Cena filmu sa tak v tom čase odhadla na 16 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama