Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osemročný syn profesora anglickej literatúry sa zrazu prejaví ako matematický génius. Otecko však z duše nenávidí všetky vedy, pretože - podľa neho - vedú ku skaze. Zdesí sa teda génia svojho synčeka, ktorý najviac miluje Brigitte Bardot a každý večer jej píše ľúbostné listy. Otec je dôsledný a tvrdohlavý, nechce ustúpiť ani vtedy keď sa jeho syn stáva senzáciou a obliehajú ho filmári, televízia a novinári. Jeho manželka však nestráca nervy a nádej a napokon dosiahne, že chlapca konfrontujú s elektrónkovým počítačom. Úspešná skúška nakoniec presvedčí aj tvrdohlavého otca a pre celú rodinu svitajú pokojnejšie dni. A chlapcovi sa splní i jeho veľký sen - stretne sa s milovanou BB. (curunir)

(viac)

Recenzie (3)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Priemerná komédia, ktorú vyťahuje do nadpriemeru James Stewart, ktorý je v úlohe roztržitého profesora úžasný, takéto úlohy mu boli šité na mieru. Námet je celkom zaujímavý, filmy o génioch mám rád, no občas je trošku pritiahnutý za vlasy - ako sa tento talent prejaví doslova zo dňa na deň a ako chrlí tie výpočty rýchlejšie ako počítač (to je chyba vtedajších nedokonalých počítačov)... Ale s tými dostihmi to už scenáristi prepískli, iste, dá sa vypočítať pravdepodobný víťaz v čomkoľvek, ale hazard je trochu iná disciplína, kde matematika nedokáže zohľadniť všetky premenné, to by potreboval vedieť aj to, ako sa ten kôň alebo džokej vyspia a mnoho iných zdanlivo nepodstatných vecí a keď víťaz vyhrá o pár centi, tak to je z veľkej časti o náhode... Ale vďaka Jimmymu to bolo fajn a príjemne to zbehlo. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Uz len priemerny James Stewart, rovnako aj inokedy vynikajuca BB asimala film na ahkua casto az prehravala ... nic vynimocne ani po X rokoch : 62 % ()

Reklama

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Tenkrát se chodilo do kina na Bardotku! Tenhle byl asi jediný přístupný a jako kluk jsem jej viděl po vystání obrovské fronty v kině....Bylo to o klučinovi, který zbožňoval Brigittu Bardot a psal jí neustále zamilované dopisy. Nakonec se se svým idolem setkal. Jeho otec - Prof. Robert Leaf (asi nejslabší herecký výkon Jamese Stewarta v jeho rozsáhlé kariéře) jej na setkání doprovází a je divou okouzlený...Američané byli BB hodně fascinovaní a studio 20th Century Fox natočilo tento flm. Zajímavé je, že Brigitte Bardot vůbec nebyla uvedená v titulcích filmu ani v reklamních materiálech! Její role byla brána jako cameo. Tehdejší naše Ústřední půjčovna filmů ale na fotosky a plakáty jméno BB uvedla jako hlavní. Já tenkrát v kině netrpělivě čekal, kdy se božská Bardotka objeví. Samozřejmě to bylo až na úplný konec a snad jen na pět minut! Ale stálo to za to! ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama