Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osemročný syn profesora anglickej literatúry sa zrazu prejaví ako matematický génius. Otecko však z duše nenávidí všetky vedy, pretože - podľa neho - vedú ku skaze. Zdesí sa teda génia svojho synčeka, ktorý najviac miluje Brigitte Bardot a každý večer jej píše ľúbostné listy. Otec je dôsledný a tvrdohlavý, nechce ustúpiť ani vtedy keď sa jeho syn stáva senzáciou a obliehajú ho filmári, televízia a novinári. Jeho manželka však nestráca nervy a nádej a napokon dosiahne, že chlapca konfrontujú s elektrónkovým počítačom. Úspešná skúška nakoniec presvedčí aj tvrdohlavého otca a pre celú rodinu svitajú pokojnejšie dni. A chlapcovi sa splní i jeho veľký sen - stretne sa s milovanou BB. (curunir)

(viac)

Recenzie (3)

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Tenkrát se chodilo do kina na Bardotku! Tenhle byl asi jediný přístupný a jako kluk jsem jej viděl po vystání obrovské fronty v kině....Bylo to o klučinovi, který zbožňoval Brigittu Bardot a psal jí neustále zamilované dopisy. Nakonec se se svým idolem setkal. Jeho otec - Prof. Robert Leaf (asi nejslabší herecký výkon Jamese Stewarta v jeho rozsáhlé kariéře) jej na setkání doprovází a je divou okouzlený...Američané byli BB hodně fascinovaní a studio 20th Century Fox natočilo tento flm. Zajímavé je, že Brigitte Bardot vůbec nebyla uvedená v titulcích filmu ani v reklamních materiálech! Její role byla brána jako cameo. Tehdejší naše Ústřední půjčovna filmů ale na fotosky a plakáty jméno BB uvedla jako hlavní. Já tenkrát v kině netrpělivě čekal, kdy se božská Bardotka objeví. Samozřejmě to bylo až na úplný konec a snad jen na pět minut! Ale stálo to za to! ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Priemerná komédia, ktorú vyťahuje do nadpriemeru James Stewart, ktorý je v úlohe roztržitého profesora úžasný, takéto úlohy mu boli šité na mieru. Námet je celkom zaujímavý, filmy o génioch mám rád, no občas je trošku pritiahnutý za vlasy - ako sa tento talent prejaví doslova zo dňa na deň a ako chrlí tie výpočty rýchlejšie ako počítač (to je chyba vtedajších nedokonalých počítačov)... Ale s tými dostihmi to už scenáristi prepískli, iste, dá sa vypočítať pravdepodobný víťaz v čomkoľvek, ale hazard je trochu iná disciplína, kde matematika nedokáže zohľadniť všetky premenné, to by potreboval vedieť aj to, ako sa ten kôň alebo džokej vyspia a mnoho iných zdanlivo nepodstatných vecí a keď víťaz vyhrá o pár centi, tak to je z veľkej časti o náhode... Ale vďaka Jimmymu to bolo fajn a príjemne to zbehlo. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Uz len priemerny James Stewart, rovnako aj inokedy vynikajuca BB asimala film na ahkua casto az prehravala ... nic vynimocne ani po X rokoch : 62 % ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama