Reklama

Reklama

Príbeh gepardice

  • Česko Gepard (viac)

Obsahy(1)

Dvaja tínedžeri, súrodenci Ted a Sarah, cestujú z Los Angeles do Kene, kde pracujú ich rodičia Earl a Jean Johsonovci. Na odľahlej výskumnej stanici v savane s nimi budú šesť mesiacov. Afrika ich doslova ohromí a sila jej prírody celkom zmení ich dovtedajšie názory a predstavy. S pomocou domorodého masajského chlapca Moroga sa dokonca spriatelia s osiroteným gepardím mláďaťom, adoptujú si ho a starajú sa oňho ako o najmilšieho domáceho maznáčika. Malý gepard Duma však čoskoro dospeje a úlohou súrodencov bude prevychovať ho tak, aby bol schopný samostatne žiť v divočine, kam patrí. Ale ako v ňom prebudia inštinkty šelmy? Ešte predtým však musia svojho geparda zachrániť z pazúrov chamtivého obchodníka, ktorý im ho ukradol. Chce ho totiž nasadiť na derby psích pretekov v Nairobi, aby mu vznešené, elegantné a rýchle zviera zarobilo na stávkach obrovské zisky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

hirnlego 

všetky recenzie používateľa

Tady mizí komentáře!§ Jinak bych tu měla ospravedlněný nekritický plný počet tím, že jsem jako malá chtěla svobodně courat na všech čtyřech. (coura-ni check, všechny čtyři check, svoboda 0) ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Je to jednoduchý rodinný film. Premisa nie je nič, čo by ste si zapamätali, pretože to nie je svieže ani originálne. Ale príjemné sa na to pozerá. 5/10 ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že je táto disneyovka silne dobrodružná, rodinný žáner a nadľahčenosť sú až príliš citeľné a uberajú na atmosfére. Ústredné trio detí je málo zaujímavé, pôsobí iba do počtu. Niektoré motívy i konania postáv sú nedomyslené, kde napríklad jeden zo záporákov, ktorý je zároveň komediálnou postavou, je predavač v obchode a jeho motívom krádeže je, aby z geparda urobil bežca na chrtích pretekoch. Infantilné až to bolí. Ešteže to film vynahrádza podarenými zábermi s cvičeným gepardom či 'dokumentárnymi" zábermi na africkú fajnu. Hlavne africká päťka nesmie chýbať. ()

Reklama

Reklama