Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia divadelnej hry Osvalda Zahradníka o hľadaní cesty človeka k človeku. Bezbranní, postihnutí a odstrčení nachádzajú vo vzájomnej súdržnosti novú silu do života... Príbeh osamelých ľudí, ktorí v typizovaných mestských bytoch hľadajú cestu jeden k druhému. Hlavnou postavou je dôchodca Titus Gara, ktorý žije sám v paneláku, má susedku pani Kristekovú osamelú, ale aj sebeckú a zlomyseľnú ženu. Titus sa chce stretávať s ľuďmi preto uverejní inzerát, že predáva starožitnosti. Nejde mu ani o ich predaj, ale chce sa rozprávať s ľuďmi, zvlášť si zakladá na invalidnom kresle a svietniku. Takto sa zoznámi s Mariánom Belanom tiež osamelým človekom, ktorého prepustili z väzenia. Obidvaja vydedenci sa rýchlo zblížia. V susedstve bývajúca Alžbeta Kristeková, neznášanlivá osoba, ktorá si uzurpovala na posluhovanie miernu pani Javorskú, nechce súhlasiť s prítomnosťou bývalého väzňa v dome. Na ďalší Garov inzerát príde mladá Milica, predtým pilotka bezmotorových lietadiel, po havárii pripútaná na invalidný vozík. Medzi ňou a Belanom sa vyvinie užšie puto. Muži súcitia aj s Javorskou, a preto ju obdarujú. Kristeková, keď sa to dozvie, od rozčúlenia umiera. Štvoric u spriaznených duší čaká nová budúcnosť. Okrem vonkajšieho sveta, v ktorom postavy žijú, existuje akýsi ich vnútorný svet, na základe ktorého sa spolčujú a hľadajú harmonický život. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (6)

kralMiroslav 

všetky recenzie používateľa

Súhlasím s Generim, v podstate napísal to, čo si o tejto televíznej inscenácii myslím aj ja. Vynikajúce herecké výkony, ale nie je to program pre široké publikum. Inscenáciu som videl ešte za socializmu, kedy si človek mohol večer vybrať z dvoch televíznych kanálov. Tak sa stalo, že som prepol na túto inscenáciu a než som sa nazdal, tak ma herci svojim hereckým majstrovstvom vtiahli do deja a už nebolo úniku. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Tady se tak trochu opisovalo od Flauberta. Pitoreskní postavy Gary a Belana se nápadně podobají Bouvardovi a Pécuchetovi. Jedná se v podstatě o nudnou divadelní hru s triviálním obsahem, ale díky výborným slovenským hercům je to docela příjemná podívaná. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

.......ozaj kvalitné herecké výkony - i téma osamelosti človeka dobre zobrazená - tužba po ľudskom kontakte.....a Gustáv Valach ten charakterný herec za rok išiel recitovať Alexandovi Machovi na pohreb - smutne. Alexander Mach- vojnový zločinec-veliteľ Hlinkovej gardy, minister vnútra a podpredseda vlády Slovenského štátu. Bol spoluzodpovedný za perzekúciu slovenských židov a protifašistov ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama