Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • Slovensko Dračí život Bruca Leeho (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zaujímavá a divácky príťažlivá autobiografia filmovej hviezdy a majstra bojových umení Brucea Leea (Jason Scott Lee) prináša ucelý portrét veľkej hviezdy akčných filmov. Začína sa zobrazením detstva v Hong Kongu, kde sa s pomocou otca zoznámil so základmi bojových umení a východnej filozofie. Ako 18-ročný sa zapletie do vojny miestnych gangov, preto odišiel do USA. Tam sa jeho sny o tejto krajine naplnili, keď sa zoznámi s americkou kráskou, svojou žiačkou Lindou Emeryovou (Lauren Hollyová), ktorá sa neskôr stala jeho ženou, matkou dvoch detí a stálou oporou a inšpiráciou – aj napriek nesúhlasu spoločnosti o ich zmiešanom manželstve. Bruce si otvoril školu bojových umení, ktorú navštevovali najmä žiaci z čínsko-americkej komunity. Lee sa snažil harmonizovať a zmodernizovať umenie kung-fu väčšmi do spirituálnej roviny a vynašiel aj novú metódu bojových umení zvanú Jeet Kune Do. Po viacerých nezhodách s miestnymi vyznávačmi tradičných hodnôt sa Bruce skončil pripútaný na lôžko, pretože mal poškodenú chrbticu. Silou vlastnej vôle sa mu však opäť podarilo účinkovať na turnajoch. Hollywoodski producenti si rýchlo všimli charizmatického mladého bojovníka a ponúkli mu účinkovanie vo filmoch ako The Chinese Connection, The Big Boss, Enter the Dragon a najmä účinkovanie v seriáli Kung-fu, kde si zahral po boku Davida Carradina. Jeho hviezdnu kariéru však nečakane zasiahla náhla smrť, keď ako 32-ročný zomrel na mozgovú mŕtvicu pri nakrúcaní filmu Enter the Dragon. Vyše ako 25-tisíc ľudí sa zúčastnilo jeho pohrebu v Hongkongu a jeho sláva sa po smrti zmenila na mýtus... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme, že moja vzdialenosť od bojových umení je porovnateľná so vzdialenosťou Číny od Slovenska. Videl som aj nejaké dokumenty zo života Bruce Leea a mohol som tak porovnať tie charakteristické výrazy v tvári i neobyčajnú mrštnosť pri súbojoch. Nemám prečo meniť hodnotenie, aj keď som sa musel pri sledovaní ľahko pousmiať nad viacerými naivnými sekvenciami. Ale pred nadšencov kung fu je tento film povinnosťou. ()

Nix 

všetky recenzie používateľa

Dle mého je toto nejlepší adaptace na Bruceův život vystihující to podstnatný, ale neznám jeho život a vše kolem něj nazpaměť a doslova, takže nevím jak moc je vše reálný, ale mne to stačilo. Jason je famózní a i když moc jako Bruce nevypadá, hraje jak o život. Fighty jsou tu super a celé mne to bavilo. Konec je zajímavý a určitě pokud se tohle líbí, pusťte si Bruceovi filmy, nebudete litovat. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Sfantazirovany, presladeny biopic, ktory si zo skutocneho Bruceoveho zivota berie len strucny obsah. Jedinym vyraznejsim kladom je Jason Scott Lee, ktory sa svojej role ujal zo ctou, a dodal Bruceovej postave skutocny rozmer. Film vsak sam o sebe, koli mnohym poprekrucanym faktom, ci vymyslom, velku hodnotu nema. Bruce si zasluzil omnoho viac. (4/10) ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem všechny čtyři filmy s Brucem Lee (Velký šéf, Cesta draka, Pěst plná hněvu, Drak přichází) a tak můžu, jako znalec jeho rozsáhlé filmografie, prohlásit, že DRAČÍ ŽIVOT, je výbornou biografickou podívanou, která legendě kung-fu vzdává hold. Jason Scott Lee sice není Bruceovi vůbec podobný, ale hraje výborně a Lauren Holly je tady snad ještě sladší, než v Blbý a blbější. Pěkné čtyři hvězdičky. ()

danny_21 

všetky recenzie používateľa

Díky Jasonovi a jeho mimice a pohybech měl film mapující život Bruce Leeho dobrý základ. Věřím, že by se dalo natočit líp, víc do hloubky podstaty samotné živelosti Bruce a problémům, kterým musel čelit + trocha hollywoodského pozadí by taky neškodilo, ale taky to mohlo dopadnout hůř, nakonec aspoň částečná spokojenost byla - 65 %. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (18)

  • V jednej scéne sa Bruce Lee (Jason Scott Lee) so svojou ženou Lindou (Lauren Holly) pozerajú v televízii na úvodné intro zo seriálu Kung Fu (od r. 1972), s Davidom Carradinom v hlavnej úlohe, ktorú mal údajne stvárniť on sám a rovnako aj koncept seriálu bol jeho nápadom. (Piri)
  • Ve snímku má malou roli zpěvačky Shannon Lee, dcera Bruce Leeho, jemuž byl snímek věnován. (Rominator)

Reklama

Reklama