Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bol by to bežný deň a ničím by sa nelíšil od ostatných, keby si cestu Hollandovým tunelom nevybrali v jeden okamih tri nákladiaky s výbušným toxickým odpadom a zlodeji, unikajúci s ukradnutými diamantmi - tí totiž pri svojej besnej jazde narazia do jedného z nákladných áut a pri následnej explózii dôjde k zrúteniu časti tunela... V jeho priestoroch zostane uväznená skupina ľudí. Koncentrácia toxických splodín sa rýchlo zvyšuje a nepreniknuteľná stena plameňov drží svoje obete v zajatí. A akoby to nestačilo, poškodený tunel začne zaplavovať voda z rieky Hudson. Bývalý šéf newyorskej záchranky Kit Latura (Sylvester Stallone), ktorý bol pred dvoma rokmi obvinený z tragickej smrti troch kolegov a následne prepustený, teraz ako vodič limuzíny uviazne v dopravnej zápche neďaleko miesta nehody. Nielenže sa okamžite zapojí do záchranných prác, ale pokúsi sa pomôcť i ľuďom v nebezpečenstve, ktorým hrozí do troch hodín smrť udusením. Systémom vetrákov, vháňajúcich do tunela vzduch, sa mu podarí dostať k vydeseným obetiam. Napriek jeho snahe niekoľko z nich zahynie, ostatní sa však pod jeho vedením vydajú na strastiplnú cestu za záchranou. Už i tak náročný prechod im komplikuje nielen ľadová voda, ale i nešetrné práce na odstraňovaní zavalenej časti, spôsobujúce ďalšie otrasy. Je isté, že i napriek Kitovej odvahe a obetavosti sa všetci na denné svetlo nedostanú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prvá polka filmu je fajn. Príde výbuch a po ňom Sly. No druhá polka je zas klasický Slyovská, navyše s otrasnými vedľajšími postavami, ktoré sú také nesympatické, že im záchranu ani neprajete. Ale inak fajn film v zaujímavom prostredí, Sly tradične dokáže film potiahnuť a Edelman tradične dobre zabrnkať. Obľúbený soundtrack: Daylight, Latura's Theme, Light At The End. 70% - 3* ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštní, že přestože jsou Sylvestrovy filmy jeden vedle druhýho poslední dobou zatracovány, já většinou nevidím důvod. Tento film sice není po scénáristické stránce kdovíco, logika diváka kope do prdele, že se ani posadit nemůže, ale jinak je to podle mě řemeslně docela dobře odvedené dílko. Nestihne nudit, člověk ani nemá zas tak moc času se ptát, co je to zas za kravinu (kromě okamžiku Slyova útěku před roztočenou cisternou ve vodě po pas). Prostě je to televizní snímek, který zabaví, potěší a vyšumí. A jen tak na okraj, myslím, že je sakra velký štěstí, že Viggo moc prostoru nedostal, protože ten chlap neumí hrát o nic líp, jak Sly. A vypadá mnohem hůř. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Sly pokiaľ nehrá vo filme, v ktorom je zaangažovaný, tak to za veľa nestojí a aj tu je tradične monotónny. V priemernom deväťdesiatkovom thrilleri, v ktorom ak nebol dobrý scenár, herci a režisér rutinér, tak ste mali smolu. Efekty za pár rokov neskutočného pokroku vypadali dosť nemotorne, béčkarski herci tiež nepridali na atraktívnosti, dialógy škrípali a atmosféra gradovala naozaj len sporadicky. 55%. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Celkom by ma zaujímalo, prečo je táto katastrofická dráma tak podhodnotená. V každom katastrofickom filme sa nájdu nejaké tie logické chybičky, o typických klišé (vyhodili ma z práce, lebo mi zahynuli ľudia, ktorým som chcel pomôcť) nehovoriac. Inak film možno zaradiť medzi tie poctivejšie a s áčkovým spracovaním - s dobrými efektami, s nadupaným hlavným hrdinom v podobe skvelého ťahúňa Stalloneho, tunely pod rieky nevybuchujú vo filmoch často - vlastne si na žiadny iný film neviem spomenúť, a za slušivé tempo by sa nemusel hanbiť ani ktovieaký akčňák. Každý 20 minút umiera niektorá z postáv a ani žiadny happyend sa nekoná, čo len dodáva na dramatičnosti. Jediné, čo mi liezlo na nervy, bolo neustále vyvreskovanie postáv - ako keby sa emócie nedali vyjadriť aj tichším spôsobom. Po rokoch sa mi zdá film ešte o chlp lepší, takže nemám problém zdvihnúť hodnotenie. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No neni to tak spatny, i kdyz Stallone natocil spoustu lepsich filmu. Pribeh nijak originalni, ale odehrava se v docela zajimavym prostredi takze to celkem jeste de. Herci moc nehrajou, Sly taky ne, ale prislo mi, ze se do ty role docela hodil, takze to bylo fuk, ze moc nehral. Nejaky "dramaticky" momenty si ale tvurci mohli odpustit, protoze se tam furt stavali podobny situace. Ke konci me to uz moc nebavilo a ani to nebylo napinavy, ale presto to neni tak strasnej film jak to podle komentaru vypada. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Sylvester Stallone pred premiérou ohlásil, že toto je jeho posledný akčný film, pretože sa cíti byť na daný žáner už príliš starý. Nakoniec si to rozmyslel a k akčným filmom sa vrátil. (m.a.t.o.)
  • Zlaté maliny - nominace: Nejhorší herec (S. Stallone), Nejhorší píseň (Whenever There is Love (Love Theme from Daylight) (Geriel)
  • Na začiatku filmu nakladajú toxický odpad do kamiónov. Keď však dôjde k malej nehode a plastové sudy spadnú z nakladacieho vozíka, správajú sa, ako keby boli prázdne. (Lukoh)

Reklama

Reklama