Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnamský veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) sa rozhodol utiahnuť sa do budhistického kláštora, aby konečne našiel vytúžený vnútorný pokoj. No nečakané udalosti mu nedovolia vydýchnuť! Jeho bývalého veliteľa a akoby druhého otca, plukovníka Samuela Trautmana (Richard Crenna), totiž v Afganistane uniesli Rusi, pretože sa pokúšal zásobiť zbraňami bojovníkov z islamského odboja! A tak sa vojnový hrdina Rambo púšťa do ďalšej samovražednej misie, vyzbrojený len svojimi oceľovými svalmi na rozhalenej hrudi, neodmysliteľnou čelenkou a menším „príručným arzenálom“ – tentoraz proti zvrhlej komunistickej presile... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (611)

castor 

všetky recenzie používateľa

Úvodní scéna arénového souboje v Bangkoku, kterou tak náramně zparodoval Charlie Sheen, je solidně sestříhaná a má slušné grády, pak si ještě několikrát uvědomujeme, že sledujeme osudy starého dobrého vietnamského veterána, ale vesměs jde jen o pokračování, o které nikdo příliš nestojí. Ale nostalgie dělá divy. Afghánistán, ještě než vstoupil do povědomí lidí kvůli reálnému nebezpečí, si vzal do svého příběhu o vzbouřencích, kteří bojují proti sovětské invazi Stallone spolu s akčním béčkařem Sheldonem Lettichem a napsali prostou antikomunistickou agitku. Ta je poměrně drsná a špinavá, akčních sekvencí má požehnaně a Jerry Goldsmith se ukazuje v poměrně solidní síle. Celkově nám může být líto, že takové kousky se už dneska prostě netočí. Tehdy jsme měli pány producenty Andrewa G. Vajnu a Maria Kassara, kteří stáli se studiem Carolco Pictures za takovými hity jako byl právě Rambo, Total Recall, druhý Terminátor nebo Základní instinkt. A ti si prostě můžou dovolit, že Sly šípem sundá plně vyzbrojený bitevní vrtulník. No, není to krása? PS: Mimochodem za velmi zdařilým filmovým plakátem stál umělec Renato Casaro, který dokázal vystihnout podstatu filmu i pro plakáty snímků Tenkrát v Americe, Tanec s vlky, Nekonečný příběh nebo Pro hrst dolarů. Krásná práce. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kto si myslí, že je? Boh?!" - "Boh má zľutovanie." Bezmocné, matné a čudným spôsobom priemerné. Celý čas sa to rozbieha a potom prídu titulky. Po "serióznej" jednotke a hyperkomiksovej dvojke (so scenárom Jamesa Camerona), prichádza trojka a s ňou... veľká nuda. Hoci trojka mohla po megaúspechu dvojky "všetko", vôbec to nevyužíva a pôsobí dojmom, že sa nikomu zo zúčastnených, od režiséra cez hercov (bohužiaľ v čele so Slyom) prakticky vôbec nechcelo a napokon do toho naskočili azda len kvôli peniazom. Ak nerátame úvodnú bitku s domorodcom (sparodovanú v Žeravých výstreloch 2), zostane minimum scén, ktoré by voňali nezabudnuteľnosťou (zrážka tanku s helikoptérou). Všetko je ladené skôr do šedej farby rutiny, stereotypu, nenápadnosti. Akoby sa do toho nikomu moc nechcelo a podľa toho to aj vyzerá. Vrátane Stallonea, ktorého do trojky neprinútila vlastná chuť, ale skôr fanúšikovia, ktorí ho v iných rolách (teda ešte okrem Rockyho) neboli ochotní akceptovať. K tomu si pripočítajte podpriemerný scenár s nudným sovietskym nepriateľom (perfektne ovládajúcim angličtinu), už dosť otravným Richardom Crennom a nezaujímavým prostredím (kam sa to hrabe na pochmúrne lesy a vlhkú džungľu?). ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

John J. Rambo - stroj na zabíjanie, ktorý stvorila americká armáda. Nikto ho nezastaví. Sám sa vysporiada s celou vojenskou základňou. Vždy splní svoju misiu. Tento krát musí zachrániť snáď jediného človeka, ktorý mu je blízky. Plukovník Trautman padol v Afganistane do ruského zajatia. Rambo sa podujme na neoficiálnu záchrannú akciu. Odchádza do Pakistanu, aby za pomoci miestnych rebelov (členov Talibanu) vyslobodil svojho priateľa. Jednoznačne najslabšia časť z tejto kultovej akčnej série. Kredit tomu znižuje najmä prestarnutý scenár, ktorý je dnes úplne politicky mimo. Ak by ste teraz pustili Američanom film s kecami o tom aký sú Arabáci dôveryhodní, lojálni spojenci, tak zrejme urazene alebo znechutene väčšia polovica z nich odíde z kina. V tomto boli tvorcovia tohto snímku krátkozrakí. Úplne to zabili záverečným titulkom, ktorý hlása, že: "Tento film je venovaný chrabrým ľuďom Afganistanu". *** ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

Čo do akčnej stránky je to opäť famózne a strhujúce len už to nie je ako dvojka. Niečo tomu jednoducho chýba. Možno aj to, že Rambo patrí do Vietnamu a Afganistan nie je až také zaujímavé téma, hoci opäť máme možnosť vidieť starého dobrého veterána, ktorý sa rozhodol oslobodiť svojho veliteľa a je pre to schopný urobiť čokoľvek. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Filmy o Rambovi mají sice sestupnou kvalitu, ale i tak přesto "trojka" je docela dobrý akční film. A hlavně kult. Tentokrát se z filmu už (až na malé výjimky) vytratila realističnost a snímek zabíhá v klasickém stylu akčních filmů osmdesátých let. Dostatek akce a dobrých hlášek ("Odkud jsi? - "Z Ameriky." - "Jak dlouho se tam jde pěšky?" - "Asi dva roky.") dokazuje to, že se na to nechá pořád koukat i bez ohledu na nostalgii (i když ta taky dělá svoje). ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (44)

  • Film se jmenuje Rambo III, přestože první díl s českým názvem Rambo: První krev (1982) v původním názvu jméno Rambo nemá a v angličtině se jmenuje First Blood. (dezert)
  • Film bol zapísaný do Guinessovej knihy rekordov 1990 ako najnásilnejší film tej doby. (genetique)

Reklama

Reklama