Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová veselohra z malomeštiackeho prostredia na motívy poviedky Janka Jesenského. Do mestečka sa prisťahuje mladý slobodný advokát. Jeho príchod vyvolá množstvo klebiet a snáh mamičiek, ktoré majú dcéry na vydaj. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (6)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nie je bežné vidieť Lasicu vo filme tak málo rozprávať. Zaujímavo natočený film s výbornou kamerou sa kvôli predlohe dosť utápa v dookola opakovaných podobných scénach dohadzovania neviest a zháňania ženíchov. A možno za to Janko Jesenský ani nemôže, lebo film je na motívy jeho niekoľkých poviedok, ktoré by každá samostatne mohli fungovať lepšie. –––– Advokát... A slobodný! ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

No nič moc ? Ha, tak to som asi videl iný film. :-) FURKOVÁ ako "dievka" na vydaj, ktorú slizký podvodníček MACHATA oberie o peniaze, ktoré jej venovala (tuším jej mamička alebo tetuška) MELIČKOVÁ. Herecký koncert pre všetkých zúčastnených. Pecka. (17.5.2009) ()

Reklama

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Mám slabost pro poťouchlé staré dámy!! Z českých hereček bych si dokázala v hlavní roli představit třeba Meryčku Rosůlkovou ... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

No, nič moc. Pár klebetných báb, ktoré chcú prevydať svoje dcéry a navzájom si dohadzúvajú a odlákavajú potencionálnych ženíchov. Z tohto pohľadu to vyzerá dosť skromne a aj to tak naozaj je. Film je príliš socialistický, žiadna poriadna zápletka a všetko je strašne naturalistické. Taká slušnejšia veselohra, z ktorej som čakal aspoň nejaké poučenie, ale ani to sa nedostavilo. 60%. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama