Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automechanik Frank Leone (Sylvester Stallone) si odpykáva trest za ublíženie na zdraví, ktorého sa dopustil pri obrane kamaráta pred partiou násilníkov. Do vypršania trestu mu zostáva už len šesť mesiacov. Jedného dňa ho však z relatívne voľnej väzby v norwoodskom väzení prevezú do väznice Getaway. Tam ho na príkaz sadistického riaditeľa Wardena Drumgoolea (Donald Sutherland), ktorý s ním má nevybavené účty, týrajú tak dozorcovia, ako aj väzni. Frank všetko príkorie statočne znáša do chvíle, keď sa v ohrození ocitne aj jeho priateľka Melissa (Darlanne Fluegel). A to je moment, v ktorom sa Frank rozhodne z väzenia ujsť. Netuší, že presne to chcel riaditeľ dosiahnuť a nastražil na Franka pascu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (331)

castor 

všetky recenzie používateľa

Starý dobrý Sylvester Stallone v realisticky laděném kusu coby trestanec, díky kterému to po celou stopáž příjemně ubíhá, aby pak na závěrečných patnáct minut scénáristé ubrali plyn a solidně načrtnuté drama tak trochu zašlapali do bláta dvora getawayské věznice. Sly (je to sakra jeho film) chvíli vzpurný, jindy nezlomný, aby si odkroutil jen to, co má, a mohl se vrátit ke své milé. Drsný život za mřížemi je cítit, předvídatelnost a přímočarost děje lehce vadí. I tak nostalgická vzpomínka poctivé staré školy. Vzácný úsměv Johna Amose potěší, démonický výraz Donalda Sutherlanda také. Palec nahoru i za skladatele Billa Contiho. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nič nie je mŕtve, kým to nepochováš." Temný film za 24 miliónov. Takto to dopadne, ak v mladosti naštvete niekoho so sloňou pamäťou a malým (alebo skôr poriadne veľkým?) sebavedomím, kto si myslí, že nadneho nie je. Začína sa to pomaly, ale postupne režisér pritvrdzuje do takej miery, až vám to začne byť nepríjemné a prajete si, aby sa to už konečne radšej skončilo. Donald Sutherland a najmä Sonny Landham (Predátor) robia všetko pre to, aby boli fakt odporní hajzli, ktorým budete priať len to najhoršie. Vynikajúca scéna zápasu v blate (rovnocennou sa jej po rokoch stala podobná zo Spáčov). Okrem spomenutých hercov (+ samozrejme sympaťák Stallone) potešia i kvalitné podporné postavy (drsný, ale nakoniec sa správne zachovajúci bachar John Amos a prekvapivo kladný Tom Sizemore). Je to niečo medzi veľmi silným priemerom a jemne podpriemerným nadpriemerom (ehm), u mňa svoje robí aj ohromná nostalgia: keď som v 90. rokoch vchádzal do videopožičovní, obal Kriminálu na mňa často pozeral svojimi smutnými psími očami. Občas to trochu nesedí (trocha ma zaskočilo tvrdenie hlavného hrdinu, že mu do konca zostáva len pár dní, ale všetky udalosti predtým sú zostrihané tak, že som mal dojem, že bol v base max. dva týždne alebo sa mi nepáčilo, ako ľahko hrdina do úplne novej väznice zapadol, ani sa nenazdal a už sa okolo neho obšmietala partia verných kamošov), ale inak fajn. "Bola to moja práca!" - "Práca sa dá robiť rôznymi spôsobmi." ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý film, který dobře funguje i jako drama. Přesně se člověk doví jak to chodí v ostrých kriminálech. Stallone zde hraje velmi dobře, příběh je zajímavý, film někdy drsný. Něco mi ve filmu chybělo, mohla být tak o 15 minut kratší stopáž a víc akčních scén, ale nevadí, přesto hodnotím slušných 80% = **** ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nie je to zly film, ale ja som ho nikdy nemal prilis rad a nechapem preco by som sa mal pozerat ako môjho oblubeneho herca a akcneho hrdinu cely cas mucia, terorizuju, ponizuju, biju a ja neviem co este a on sa nakoniec ani nenaserie a vsetkych nepostriela, ale iba odide domov. Aj ked sa Slyova postava snazi byt cely cas pozitivne naladena ako to ma vo zvyku od cias Rockyho, tak to cele pôsobi dost depresivne. Donald Sutherland je ako zaporak taky ukrivdeny chudak. John Amos sa cely cas tvari ako spravnak, ale dost dlho mu trva, kym mu dôjde, co sa tam deje. Aspon sa konecne predvedie drsniak Sonny Landham, ked uz v Predatorovi tak sklamal. U Toma Sizemoreho mam pocit, ze vo vsetkych ulohach vyzera jak mental. Tu tiez dvakrat vela rozumu nepobral. Objektivne tomu filmu nemam, co vycitat. Pravdepodobne je taky aky mal byt, ale mne tento styl nesedi, takze nie ze by som sa nudil, ale tentoraz sa mi uz vôbec nepacilo, co sa tam odohravalo. 4/10. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Stallonův první pobyt ve vězení. Žádná mega pecka to rozhodně není, ale díky sympatickým postavám a hlavnímu záporákovi, kterého hraje Sonny Landham jsem si hlavně první 2/3 náramně užil. Až ten konec je už takový hodně přitažený za vlasy. Docela se divím že ve stejném roce Stalonne seděl v base dvakrát. Podruhé to ale byla o něco větší zábava. 70% ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Vo filme si zahrali i skutoční väzni zo štátnej väznice Rahway, v priestoroch ktorej sa v priebehu októbra až decembra 1988 nakrúcalo. Podľa Sylvestra Stalloneho (Frank Leone) si ju vybrali kvôli tomu, že sa radí k najtvrdším v USA. (Chatterer)
  • Ve fotbalové scéně, kde dávali vězni Leonemu (Sylvester Stallone) pořádně do těla, se jednalo o skutečné karamboly v plné síle. Samotný Stallone si právě takto natáčení přál a sám přiznal, že si při jednom z nárazů téměř skoro zlomil nohu. (tnp101)
  • Automobil, který vězni staví v garáži, je Ford Mustang Coupé ročník 1965. (Ruuzha)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Reklama

Reklama