Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásna, úspešná a nezávislá, to je J.C. Wiattová (Diane Keatonová). Je zástupkyňou manhattanskej konzultačnej firmy a stojí krôčik pred ponukou stať sa spoločníčkou firmy. Priebeh jej nádejnej kariéry však naruší nečakaná udalosť. Bez deväťmesačného čakania sa stane matkou, presnejšie povedané nevlastnou matkou ročného dievčatka, ktorého rodičia zahynuli pri autonehode a v závete ju zverili do jej starostlivosti. J.C sa hnevá, zmätkuje a čo najrýchlejšie sa chce dieťaťa zbaviť. Ale vyriešenie formalít na adopciu chvíľu trvá. Kým bude dievčatko zverené novej matke, musí J.C. s malou Elizabeth vydržať. Lenže ako? Čo také dieťa je? A ako sa vlastne používajú plienky? A ako to všetko skĺbiť s náročnou prácou? Najskôr ju opustí priateľ, Steven Buchner (Harold Ramis), pretože do jeho predstáv o živote sa žiadne dieťa nevojde. Príde aj o prácu, keď situáciu zneužije jej podriadený Ken Arrenberg (James Spader) a preberie jej miesto a priazeň šéfa firmy. Adopcia je konečne doriešená, ale keď J.C. uvidí podivný pár, ktorý má dostať Elizabeth do pestúnskej starostlivosti, prebudí sa v nej doposiaľ podriemavajúci materský inštinkt. Odstúpi od adopcie, kúpi zanedbaný dom na vidieku a odsťahuje sa tam, aby sa postarala o Elizabeth a usporiadala si vlastný život. A v tom by jej možno mohol pomôcť miestny zverolekár, Jeff Cooper (Sam Shepard). (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (81)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Pro Jessie je kariéra vším. Žije s bankéřem, ale neplánují svatbu ani děti. Situace se začne postupně měnit od chvíle, kdy je Jessii svěřena do opatrovnictví Elizabeth, malá dcerka bratrance Andrewa, který spolu s manželkou zahynul při autonehodě. Postupem času, ale žena získá kladný vztah k dětem a změní se. Moc mě tenhle film neoslovil. ()

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*ČERVENÉ LÍČKA A JABĹČKA* Prvýkrát som tento film videl ešte ako stredoškolák a pamätal som si ho ako veľmi originálny a vtipný film. Po mnohých rokoch ho vnímam rovnako a teší ma, že moje dávne pocity súvisiace s týmto filmom neboli pokrivené tínedžerskou optikou a teda som rád, že film môže osloviť aj súčasného diváka navyknutého na iný typ komédií. Diane Keaton nevnímam ako najlepšiu voľbu pre hlavnú úlohu, ako komediálny typ veľmi nepôsobí, ale "pretrpieť" sa dá. Vtipných situácií je dostatok, film plynie voľne a príjemne a milé dieťatko, ktoré zdedí, je naozaj na zjedenie (ak nie ste vegetariáni). Verdikt v 1 vete: O mame a jej prvých krokoch. 19.04.11 ()

Reklama

nervoznideda 

všetky recenzie používateľa

nejen Diane Keaton Sam Shepard a ostatní dospělí, ale nejlepší herecký výkon podala Elizabeth, ta byla prostě úžasná ta tomuto filmu dodala tu pravou úroveň i když vůbec nemluvila. Mám 2 dcery 2 vnoučata a nejkrásnější vzpomínky na jejich mládí do 3 let , malé děti malé starosti, velké děti velké starosti:-)PS konec : máma: to je fantastický konec ahoj deda :-) je mi 78 i dnes 10.2.2020 uroním slzu deda:-) PS hudba Billa Contiho je uchvacující:-) ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Takova ta dalsi komedie vytizenej rodic, otravny dite. Sice to nebylo tak spatny parkrat sem se i zasmal, ale to bylo jen ze zacatku, kdyz z toho vseho byla Keatonova na nervy, ktera mimochodem docela prehravala. Ke konci uz to byla takova ta klasika, kdy chce dite a spousta sentimentalnich kecu. Kdyby se film nesl ve stejnem duchu jako ze zacatku a mel nejakej solidnejsi scenar, tak bych dal vetsi hodnoceni, ale takle je to jen jedna z rady komedii tohohle typu. ()

jezurka42 

všetky recenzie používateľa

Just don't expect too much, okay?! Se závěrečnými titulky loudaly se mi po tvářích slzy, a já jim nedokázala poručit, aby už přestaly. Osmdesátky, neuvěřitelné oblečení, příchod emancipace, zrození královny romantiky Nancy Meyers a comeback Diane Keaton. Právě poslední zmiňovaná tomuto snímku dala tu správnou lidskost, kdy nám skrze tvrdě pracující J.C. Wiatt ukazuje, jak je strašně těžké a zároveň strašně jednoduché změnit své priority, změnit prostředí, změnit sám sebe. Two women show od Diane i její krásné filmové dcerky. Kdo by jim jen dokázal odolat? ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (11)

  • V čase 11:37 je na letišti za paní Atwoodovou vidět velké okno a fíkus. V čase 12:26, po střihu, okno i fíkus zmizeli a za ženou je vidět jenom holá stěna (Proste..Jana)
  • Malou Elizabeth Wiatt ve skutečnosti hrály dvojčata Michelle a Kristina Kennedy. (jezurka42)

Reklama

Reklama