Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hora svalov Julius Benedict (Arnold Schwarzenegger) bol počatý pri vládnom experimente ako genetický skvost, maličký tlsťoch Vincent Benedict (Danny DeVito) sa však narodil akosi nechcene - ako genetický odpad... Po 35-tich rokoch sa Julius rozhodne vyhľadať svojho brata, z ktorého sa medzitým stal malý, sympatický podvodník a zlodej áut, ktorý je v neustálom konflikte so zákonom. Julius ho aj našiel - vo väzení. Bratia sa stretávajú, porozprávajú si navzájom o svojej minulosti, nachádzajú ženy svojho srdca, spolu sa vydávajú pohľadať ich vlastnú matku a... Zapletú sa s podsvetím! Keďže cestujú ukradnutým kadilakom, v pätách majú zabijaka Webstera (Marshall Bell), ktorému malo patriť päť miliónov dolárov, ktoré sa vezú v aute. A pretože Webster nemá zábrany a každého svedka, ktorý by ho mohol prezradiť, pre istotu zabije, čochvíľa začína ísť naozaj do tuhého... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (285)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě že to je stupidně naivní, ale svuj ukol pobavit to celkem splní.Reitman tady spojil svalovce Arnolda a prcka Dannyho De Vita stejně jako v Juniorovi a tady z toho vylezlo něco lepšího než je Junior. Je to podle mě i daleko vtipnější, už jen když tam z nich udělali dvojčata, z čehož vyplyne spousta vtipnejch situací a hlášek, je dost vtipný , ale stejně jako Junior to na víc než tři* nemá, ale jsou to lepší 3* ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film dost táhne Devito, Arnold ve filmu nic nekazí, ten tam prostě je! Na fyzické" podobnosti " je založena celá pointa filmu a nutno říci že docela povedeně. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Pouze o pověstnou kapičku lepší, než veleblitka Junior. Citace z filmového snáře: Schwarzeneggera a DeVita ve filmu společně viděti = velké neštěstí míti. Raději se těmhe dvěma vyhněte obloukem. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $15miliónov║Tržby USA $111,938,388║Tržby Celosvetovo $216,614,388 ║   Ivan Reitman sa vedel vyhrať z akokoľvek praštenou témou. Dokázal z toho vydolovať maximum. Schwarzenegger a DeVito si sadli nad mieru, humorná stránka im sadla a taktiež romantický oblúk z Kelly Preston. Uvoľnená komédia, ktorá dokáže vždy pobaviť aj na niekoľké pozretie. /90%/ ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Nevím, ale mě mě vůbec nebavil tento prý vtipný film. Asi jsem neměl náladu a nebo mi toto spojení "velkého" a "malého" příšlo o ničem. At je to tak či onak prostě to je blbost :) ()

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

::::::::::::::::::::: Tenhle film mám moc rád ! Jedna z mých srdcovek ! Můžu se na to dívat prakticky kdykoliv ! Arnold a Danny jsou výborní a naprosto se k sobě hodí. Dojemná a vtipná komedie. :::::::::::::::::::: "A vyřiď všem, že kdo si začne semnou, začne si s celou mou rodinou !!", "Líbí se mi, jak mlátíš lidi, co takhle boxovat ? O peníze by jsme se rozdělili fifty fifty !" "Nemohl bych za mlácení lidí brát peníze, nemám rád násilí" "Tak ty budeš jen mlátit lidi a já budu brát peníze !" ............... ()

Kordus 

všetky recenzie používateľa

Už si to moc nepamatuji, ale ty části, které se mi občas vybaví, tu čtyřhvězdičku zvládnou. Dvojčata měla štěstí, že jsem je viděl ve třinácti letech :) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To sú veľmi nepekné veci, čo práve robíš. Ja síce neviem, o čo ide, ale myslím si, že sa to dá vyriešiť aj bez použitia násilia.“ V 80. rokoch mal Arnold Schwarzenegger všetko. Skvelú manželku, prostredníctvom ktorej jemne prenikal do americkej politiky, splnil sa mu americký sen o úspechu, vyviedol vozidlá Hummer z armády na cesty, mal deti, diváci ho zbožňovali a akčný žáner nepoznal väčšieho kráľa (sorry Sly). Čo ho míňalo? Skoro nič. Okrem, nuť, filmových komédií. Všetci predpokladali, že to tak aj zostane - veď Arnieho filmy boli vždy drsné, nehodil sa do komédií. On mal ale na vec iný názor a ako v živote, aj pred kamerou rád skúšal nové veci a hľadal nové smery. Nakrútil DVOJIČKY - a bol to hit. Ľudia majú dodnes túto stereotypnú komédiu radi, hoci sa pochopiteľne nedá porovnať s najlepšími komédiami slovenského rodáka Ivana Reitmana (KROTITELIA DUCHOV 1 - 2). Na strane druhej, DVOJIČKY patria (spolu s Arnoldovým neskorším POLICAJTOM ZO ŠKOLKY) k nestarnúcim Arnieho odľahčenejším filmom a nedajú sa porovnať s jeho neskorším otrasným JUNIOROM. Réžia je nevýrazná, scenár priemerný (fádna kriminálna zápletka, otravné moralizovanie tak typické pre Schwarzeneggerove komédie), no spárovanie s Dannym DeVitom je natoľko drastické, že sa nemožno nebaviť kontrastom, ktorí obaja predvádzajú. ()

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Snad nejhorší film Ivana Reitmana. Junior je lepší, a to taky není žádné veledílo. Jedna hvězdička za originální nápad, přestože tentokrát nevyšel. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Ivane, mám tě ráda. Opravdově, šíleně, hluboce. Ale s tímhle běž... domů a doufej, že to Nataša ještě neviděla nebo zdrhne i ona. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Dvojčata Julius a Vincent jsou si tak podobná, že je od sebe s obtížemi rozezná jen jejich matka. Přepečlivý pozorovatel si sice může všimnout, že je mezi nimi asi metrový rozdíl ve výšce, jemně se liší hustota vlasového porostu, ale obvod bicepsu jednoho se bezpečně shoduje s obvodem hrudníku druhého, takže je vlastně všechno v pořádku. Kdybych vlastnil dobrý vkus, tak bych se patrně styděl za to, že mne tato hovadina baví i po letech, ale jako standardní kulturní barbar se k tomu mohu v poklidu přiznat. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Malý grázlík v kombinaci se stodesetikilovým panicem se docela povedli. Horší už je to se samotným příběhem. Ano, pár hezkých hlášek, ale ani to nesmaže fakt, že to je jen hloupá kravinka. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Představte si veliké, pravidelně oválné vajíčko s nádhernou sněhobílou skořápkou a vedle něho zapáchající, popraskaný záprtek s vytékajícím žloutkem. Podobnost vejce vejci může být zkrátka relativní. Komedie plná kontrastů o supermuži a nečekaném odpadním materiálu jeho zrození, kterou táhne DeVito už od úvodního zákeřného kopu do novorozeného bratříčka. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Po reálnej stránke úplná hovadina, no ako komédia strašne milé. Jediná Arnieho komédia, ktorá má pointu aj dôvtip, no to jedine preto, že ako herecká dvojka je dosadený skvelý DeVito, kde si režisér asi uvedomil, že herec podobného charakteru ako je Arnie, sám jednoducho komédiu utiahnuť nemôže. 75%. ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Dvojčata mě budou asi ještě hodně dlouho strašit. Teda určitě alespoň týden, nebo ty dva tři dny, než zapomenu, o čem to vlastně bylo, a v paměti mi zůstane jen nejasná vzpomínka na to, že je to ten film, ve kterém jsou Arnold a Danny DeVito dvojčata. Což jsem ale věděl i předtím, než jsem se na tenhle klenot podíval. ()

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (viac)

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

15.09.2021

A teď jedna z těch míň pravděpodobných zpráv. Šílená osmdesátková komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitoem v hlavních rolích se totiž dočká oficiálního pokračování. To pak… (viac)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (viac)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (viac)

Reklama

Reklama