Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ivan Hálek, syn slavného básníka Vítězslava Hálka vystudoval medicínu a svůj život zasvětil slovenskému venkovu. V chudém kysúckém kraji léčí nejen tamní venkovany, ale má také mimořádné zásluhu o osvětu. Současně zápolí i s přežívajícími pověrami a nedůvěrou. Avšak hrdina a jeho mladá žena se seznamují i s lidovými obyčeji, písněmi, s pestrou kulturou těch nejchudších. A hlásá názor, že opravdovou živou vodu těmto chuďasům poskytne jen ten, kdo je zbaví strašlivé masové chudoby. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Životopisný film o českom lekárovi Ivanovi Hálekovi ( Petr Kostka ) zo začiatku 20-tych rokov na Kysuciach. Jeho pôsobenie bolo bojom proti poverám, alkoholizmu a duševnej zaostalosti vidieckeho obyvateľstva. Snímok je veľmi nešťastne koncipovaný, kŕčovitý a nezaujímavý. Tretí komentár. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Začiatok mi pripadal akoby som sledoval film "Rok na dedine" ... Samé juchúúú, chichi a spevy a tance ...Film plný dobových klišé. Návrat k prírode, idylické vzťahy na dedine, povery, zlí kňazi, zabijacký alkohol .... a monoho ďalšieho. Príbeh postrádal akúkoľvek dramatickú zložku. Na záver som si myslel, že príde v momente úrazu malého chlapca na gátri, ale po krátkej dobe nasledoval drastický strih na zimný Chopok a nasladná titulka na záver - KONIEC .... Tá tretia hviezdička je len za monumentálnu hudbu a la Svetozár Stračina ... ()

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v nasledovných lokalitách: Vychylovka, Žilina, Praha, Mszana Dolna, Bialka Lanckorona a Čierny Dunajec. (dyfur)

Reklama

Reklama