Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film na motívy hry J. Barča - Ivana. Príbeh z cirkusového prostredia, sústredený do jednej horskej chalupy, kam sa prichádza ukryť štvaný muž, zvaný Mauro. Zakrátko prichádza za ním aj jeho spoločník August. Ani jeden z nich nevie, že starec ukrýva ženu Marianu, artistku, ktorú obaja ľúbili a ktorej muž, takisto artista, zahynul pri vystúpení v cirkuse. Obaja muži sú zviazaní putom zločinu a preto aj odsúdení na večné spoločné putovanie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (8)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Ukážkových 55 minút nezvládnutej práce dramaturga. Výborní herci, ktorí paradoxne v nerozumne zoradených scénach pôsobia afektovane a hystericky. Literárna klasika si zaslúži oveľa citlivejšie spracovanie. ()

brasek 

všetky recenzie používateľa

Charakterizoval by som ako drámu so silným psychologickým podtextom. V prítomnosti vidíme hádku Ivana Mistríka a Karola Machatu, v ktorej rozoberajú minulosť a vraždu artistu. Prestrihmi do minulosti sa odkrývajú všetky tajomstvá a príčiny vraždy. Myslím si, že to páni herci hrajú až veľmi dobre... ale to bolo jediné čo ma donútilo dopozerať tento film. Dej, zápletka... také prázdne. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Pretaviť divadeľnú hru do filmu je vždy náročné, ale myslím si, že pomocou retrospektív sa dramaturgicky zvládla. Dráma dvoch cirkusantov, ktorí utekajú sami pred sebou a ich Pyrhovo víťazstvo je zobrazené s jemným pátosom a divadelnou teatrálnosťou, napriek tomu sa jedná o zaujímavý film s kvalitnými hercami. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Ukážka, prečo treba stále dúfať v slovenskú kinematografiu. Komorný príbeh postavený na chrakteroch (!!!) postáv. Skvelé obsadenie, správna slovenská drsnosť... ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama