Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřdílný miniseriál BBC o londýnském gangsterovi se odehrává v Soho 60. let 20. století. Harry Starks je charizmatickým šéfem gangu, majitelem klubu, porno obchodů a pasákem. Má výbušnou povahu, je šílený a v depresi, libuje si v mučení ve stylu španělské inkvizice, ale i ve filantropii - to poslední kvůli veřejnému mínění. Čtyři díly, čtyři postavy, které vypráví o setkání s Harrym: Teddyho příběh, Rubyin příběh, Jimmyho příběh, Lennyho příběh. Natočeno podle románové trilogie Jakea Arnotta. Mark Strong získal za roli Harryho mimo jiné nominaci na BAFTA TV Award. (vla_kor)

(viac)

Recenzie (1)

fhe_verdict 

všetky recenzie používateľa

Som velmi prekvapeny, ze tento miniserial nema ziadnu recenziu. Som selektivny pri udelovani hviezd a 5 davam iba ak som o tom naozaj presvedceny. Bola pouzita zaujimava forma, ked sa dej odohrava prostrednictvom 4 nadvazujucich pribehov zakazdym z pohladu inej postavy. Mark Strong je vynikajuci. Aj ked sa vyznamana cast pribehu toci okolo homosexuality toci tak nie je nijako glorifikovana ale ani dehonestovana a v pribehu je len preto, ze bez nej by sa to natocit nedalo. Prostredie je autenticky posobiace ako zo 60. rokov a britske az do morku kosti. Komu vyhovuje tento zaner tak bude nad mieru spokojny. Je to vyborne. ()

Zaujímavosti (3)

  • S projektem byla během příprav spojována Frances O'Connor, a to konkrétně s rolí Ruby Ryderové, kterou ztvárnila Lena Headey. (Conspi)
  • Mark Strong si v roce 2005 za roli Harryho Starkse odnesl ocenění mediální asociace Broadcasting Press Guild Award v kategorii nejlepší herec. (Conspi)
  • Literární předloha "The Long Firm" autora Jakea Arnotta obsahuje 5 příběhů, a to "Red Hot Poker", "Dissolution Honours", "The Rank Charm School", "Jack the Hat" a "Open University". (Conspi)

Reklama

Reklama