Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojak Paul Sutton (Keanu Reeves) sa vracia po štyroch rokoch na fronte 2. svetovej vojny do San Franciska. Po vystúpení z lode na neho však nikto nečaká. Ponáhľa sa teda za manželkou domov, ale Betty (Debra Messingová) už nechce pokračovať v ich vzťahu. Vyjde najavo, že žiadny z listov, ktoré jej napísal, ani neotvorila. Vedela, že je nažive, a to jej stačilo. Paul, ktorý sa pred vojnou zaoberal predajom čokolády, si chce nájsť iné miesto, postaviť si dom a mať veľa detí. Zdá sa však, že Betty má o živote celkom iné predstavy. Paul preto na druhý deň ráno odchádza. Vo vlaku sa stretne s pôvabnou mladou ženou (Aitana Sánchez-Gijónová), ktorej náhle príde zle. Keď neskôr nastúpi na autobus, zistí, že ním cestuje aj dotyčná kráska. Ospravedlňuje sa mu a zoznámia sa. Keď Victoriu Aragónovú začnú obťažovať dvaja grobianski mladíci, Paul sa jej zastane, vypukne bitka a vodička autobusu ich vyhodí na cestu. Vystúpi aj Victoria. Zverí sa Paulovi, že je tehotná a otec jej dieťaťa ju opustil. Bojí sa otca, ktorý je veľmi prísny a konzervatívny, a poklesok jej rozhodne neodpustí. Paul dostane nápad – pôjde s ňou, zahrá na pár dní jej manžela a potom zase odíde. Obaja mladí ľudia docestujú k domu Aragónovcov, bohatých mexických pestovateľov hrozna a výrobcov vína, ktorí sem prišli zo Španielska už pred štyrmi storočiami. V čase osláv novej úrody hroznového vína sa do sebe Paul a Victoria zaľúbia, ale Albertovi (Giancarlo Giannini), Victoriinmu otcovi, ktorý dodržiava staré mexické tradície, sa tento vzťah vôbec nepáči... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (84)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Základ príbehu je naozaj pekný, postavy dvoch zaľúbencov milé (až príliš idealistické), prostredie mexických viníc veľkolepé, dialógy príjemné,... akurát ten scenár pôsobí miestami až príliš nevyvážene a na môj vkus až príliš prvoplánovo. Ale pozrieť sa na to určite oplatí, a to najmä vďaka tej spomínanej výprave, ktorá tomu dodáva svojské čaro. Škoda, že dejovo to je také priamočiare, a napriek tomu, že sa tu objaví viacero zlomov v deji, každý z nich bol tak trochu očakávaný. Chýbal tam ten waw efekt... Ale čo už, aj tak celkom fajn - také lepšie 3* ()

Hortenzia 

všetky recenzie používateľa

dávam tri,lebo prvých päť krát som to milovala,no keď som si to pustila s odstupom času,tak som musela odísť,lebo mi to prišlo strašne banálne,klišéovité a nelogické (vinica horiaca rýchlosťou zápalnej šnúry a podobne)...ale zase,stojí to za to vidieť,keď už pre nič iné,tak pre keanu reevesa a pre tú krásnu skladbu,ktorú jej spieva pod balkónom ()

Reklama

heraklas 

všetky recenzie používateľa

Ač nejsem velkým romantikem, opravdu nechápu toto oznámkování filmu. Byl to jeden z nejlepších romantických filmů co jsem kdy viděl. Měl hloubku, splňoval všechny věci, které by film tohoto žánru měl splňovat a rozhodně není laciný. Rozhodně se vyrovná např. filmu: Zápisník jedné lásky. Rozhodně si tento film zaslouží lepší procenta... ()

slunicko87 

všetky recenzie používateľa

Osobně si myslím, že i romantický film může být kvalitní, v tomto případě to ale asi nebylo záměrem. Procházka v oblacích je povrchní, nepropracovaná a plná klišé. Chování postav je neuvěřitelně prvoplánové a bohužel i herecké výkony jsou vskutku tristní. Film tak nabízí jen kýčovitou kameru a přesladkou hudbu, což však asi mnohým stačí. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Slušný veľkorozpočtový romantický film. Napriek dobrým hereckým výkonom hádže pod nohy polená vypočítateľný príbeh a produkcia, ktorá príliš tlačí na emócie. Takmer každá scéna trvá dvojnásobne dlho ako by mala, aby poskytla priestor vykúpať sa v emóciách. Scenáristi sa myslím dokonca uchýlili k preháňaniu aby z príbehu vytlačili čo najviac dramatických pocitov. Hoci nie som požiarnik, trúfam si tvrdiť, že šírenie požiaru vo vinici neprebieha rýchlosťou horenia zápalnej šnúry. Zaujímavé je počuť na festivale úrody popri nemeckom jódlovaní, českú dychovku. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama