Reklama

Reklama

Prepadnutie v Severnom mori

  • Česko Ffolkes (viac)

Obsahy(1)

Dve ropné plošiny v Severnom mori obsadili teroristi vedení prešibaným zločincom Kramerom (Anthony Perkins), ktorí sa vyhrážajú ich potopením – ak do dvanástich hodín neodstanú nekresťansky veľké výkupné, ktoré požadujú! Keďže by to znamenalo stratu miliardy libier a asi 600 ľudských životov, britská vláda nemá veľa alternatív, a tak poverí pekelne excentrického špeciálneho agenta Rufusa Ffolkesa (Roger Moore) – neznáša mačky, pohŕda ženami a z času na čas zachraňuje svet - a jeho drsných mužov, aby sa o teroristov postarali! A rozhodne s nimi pritom nemusia zaobchádzať v rukavičkách... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (14)

Themyth 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý mal byť vymanením sa zo zavedenej škatulky pre oboch hlavných predstaviteľov : Rogera Moora a Anthony Perkinsa. Nepodarilo sa to. Dôvody sú úplne zreteľné. Perkins, ktorý sa osvedčil ako záporák tu hrá vodcu zločineckej skupiny. O akú odlišnú rolu tu teda ide ? A Roger ? Môj obľúbený Bond tu hrá presne to, čo od neho očakávame. Je to veliteľ špeciálnej jednotky, ktorý ovplýva britským humorom, britkými komentármi a eleganciou. Od Bonda nie veľmi vzdialený charakter. Aby sa odlišoval čo najviac, scenár mu prisúdil bradu namiesto oholenej tváre, pitie tvrdého alkoholu priamo z fľaše, pohŕdanie ženami a hobby. To je ako forma relaxu vyšívanie obrázkov. Je to nanútené a oklamať sa nedám. Je to Roger, akého si predstavujem. Ináč dosť vlečúci sa dej tiež nepridáva na kvalite snímku. Nie je to zlé, ale ani nič výnimočné. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Film o zachrane ropnych plosin kdesi v Severnom Mori, pricom na cele Protitenoristickeho timu je samotny clovek menom Roger Moore /Spy Who loved me, Volani na dabla/ ktory veli drsnemu timu, na cele tenoristov je zase Anthony Perkins /Psycho 1960/. Uvod divaka navnadi, ze sa zacne diat nieco masakrozne, ale potom ide dost velka nuda v strede filmu. Koniec je uz lepsi, dojde aj na akciu, ale necudujem sa, ze Moore navzdy ostal v skatuli James Bond, nevie totiz hrat : 70 % ()

Reklama

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

V novinářském převleku přejímá zločinec Lou Kramer se svými lidmi velení nad norským tankerem Esther. Nyní vyhrožuje britské vládě likvidací dvou ropných plošin, pokud nesplní jeho vyděračské požadavky. Tady existuje jen jedna možnost řešení situace, a to Rufus Excalibur Ffolkes(Roger Moore), který to už zločincům ukáže, zač je toho královnin loket... ()

Chicharron 

všetky recenzie používateľa

Toporný film, který se neskutečně vleče a Roger Moore se celou dobu tváří, jakoby zapomněl, že nehraje v dalším pokračování Jamese Bonda. Pohříchu je tento film dost podobný kravině jeho hereckého kolegy Seana Conneryho Ransom a film balancuje díky permanentním Moorovým pokusům o vtípky na hraně komedie, ale jinak jde o naprosto nudnou záležitost. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Nadpriemerný akčný triler, od ktorého som veľa neočakával a tak ma výsledok milo prekvapil. Jasné, jeho vek sa na ňom už čiastočne podpísal, podobné filmy sa točia dnes, hlavne tie americké, už ináč. Ale napriek tomu dokáže zaujať, cítiť z neho inakosť. Či už svojským hlavným hrdinom, skvelo stvárnený Mooreom (našťastie nehrá žiadneho Bonda), ktorého drsný naturel a britský nadhľad si musí divák zamilovať - miluje mačky, neznáša ženy a patrične im to dáva aj najavo a z toho vzniká aj pár odľahčených scén, ktoré sú vkusne podané. A takisto aj nekompromisnosťou - žiadne omáčky okolo, ide sa hneď na vec. Film ma ani na minútu nenudil. Dopomohli k tomu aj ďalší hviezdni herci - Perkins, Mason či Jeremy Clyde (hviezda seriálu Wiliam Tell) a taktiež rezké dialógy bez kvetnatých omáčok. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (6)

  • Kniha, jenž byla předlohou scénáře,je „Esther, Ruth, and Jennifer“ od Jacka Daviese. (sator)
  • V červnu 1981, rok po uvedení tohoto filmu, se vrtulník Bo 105, který se objevil v několika scénách tohoto filmu, při přepravě podvěšeného nákladu k majáku Ballagh Rocks u pobřeží Donegalu v severozápadním Irsku zřítil do Atlantiku. Pilot přežil zřícení a následné potopení vrtulníku tím, že doplaval k nedalekým skalám, a byl vyzvednut lodí z majáku. (sator)
  • Scény norského přístavního přístavu se nenatáčely v Norsku, ale v irském Galway. Galwayské doky byly vytvořeny tak, aby vypadaly jako norské. 35 000 lidí, kteří žili v okrese Galway, bylo pobaveno, když viděli, jak se jejich malá vesnice proměnila v norský přístav. Natáčení v Galway a mimo něj v oblasti Galway Bay trvalo pět týdnů. (sator)

Reklama

Reklama