Reklama

Reklama

Winter

všetky plagáty
Animovaný / Krátkometrážny
USA, 1988

Réžia:

Pete Docter

Scenár:

Pete Docter

Hrajú:

Pete Docter

Obsahy(1)

Jedná se o první animovaný studentský film scénáristy a režiséra Peta Doctera, ve kterém si malé dítě pokouší užít první sněhovou nadílku. (DaOtisAwe)

Recenzie (2)

LeoH 

všetky recenzie používateľa

Docterovy Příšerky a Up mám z pixarovek nejradši a už v jeho studentských filmečcích Winter, Palm Springs a hlavně Next Door (druhý a třetí na ČSFD chybí) je znát, co má proti kolegům navíc: Není sice ani tak bravurní kreslíř jako Lasseter ani nechrlí kvanta ulítlých nápadů jako Stanton, zato má schopnost vyhmátnout téma, do kterého se divák okamžitě vcítí, vyjádřit ho sdělně, srozumitelně, stručně, a ještě přitom cíleně využívat různé abstraktní principy (kontrast velikostí dinosaura a neandrtálce v Palm Springs, kostkovitý chlapík s kostkovitým domem versus kulatá holčička z kulatého domečku v Next Door – od nich vede přímá cestička k podobám Sullyho a Wazowského z Příšerek i Carla a Russela z Up). Sympaťák, tenhle Docter. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Tento film nie je z roku 1998 a nie je to dráma. Nehrajú tu žiadni herci. Film vyšiel v roku 1988 ako prvý študentský film režiséra Petea Doctera. Síce je tento krátky film krátší ako ostatné, veľmi pekne a milo ukazuje Peteove "spomienky". Odporúčam si film pozrieť aj s úvodom, v ktorom rozpráva o tom, že vyrastal v Minnesote, ktorá je známa svojimi zimamy. A to bola inšpirácia pre tento film. Tento kratučký príbeh rozpráva o chlapcoch (deťoch), ktoré ich mamky naobliekajú v zime tak, že sa nevedia pohnúť. A keď vyjdú von tak hneď spadnú a zaboria sa do snehu. Je to veľmi jednoduché, napriek tomu veľmi pekne výtvarne spracované. A tak sa vyvíjal pixarovský talent... ()

Reklama

Reklama