Reklama

Reklama

Noční show Davida Lettermana

(relácia)
  • USA Late Show with David Letterman
všetky plagáty
Ukážka z filmu 98
Talk-show / Komédia
USA, 1993, 4242x60 min

Réžia:

Jerry Foley

Účinkujú:

David Letterman (moderátor), Hallee Hirsh, Julianna Margulies, Evangeline Lilly, Jessica Biel, Jimmi Simpson, Jorge Garcia, Jamie Oliver (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

V poradí 11. sezóna veleúspešnej talkshow amerického televízneho veterána Davida Lettermana sa nesie presne v duchu zavedených pravidiel. Spojenie inteligentného humoru a serióznych rozhovorov zaistilo Lettermanovi stále miesto na najsledovanejšej stanici East Coastu CBS a to hneď v prime time. Dave spolu s hudobníkom Paulom Shafferom ztrpčuje svojimi štiplavými otázkami život nielen hercom ale aj spevákom, športovcom alebo vedcom. LATE SHOW je v Amerike jedna z najsledovanejších relácií už cez dvadsať rokov a stále si udržiava svoj status výbornej zábavy na každý večer. (JohnFarst)

(viac)

Videá (143)

Ukážka z filmu 98

Recenzie (64)

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

"Vítejte v show. V New Yorku je podzim. Máte rádi podzim? Padající listí, padající akcie... Krása. A víte co? Je 79. výročí krachu na burze. A na paměť této události se akcie prodávají za ceny z roku 1929." Dave Letterman svou noční show uvádí už pěkných pár let, ale stejně se na ni pořád moc dobře dívá. Je sžíŕavý, ironický, satirický, to ano a hlavně vůči Republikánské straně, která mu asi moc k srdci nepřirostla ("Prezident Bush prohlásil, že nepotřebuje souhlas OSN, aby začal válku, a mě tak napadá, no vždyť sakra nepotřeboval ani souhlas amerických voličů, aby se stal prezidentem."), ale přes to všechno se nesnaží své hosty zesměšnit a čas od času je na něm dokonce pozorovatelná jakási aura úcty k pozvanému. Davův styl mi jednoduše mimořádně sedí a vždycky si ráda poslechnu nějakou tu historku Al Pacina nebo názor Billa Clintona na prezidentské volby. Vyjádřeno slovy Rogera Eberta: "Two thums up!" "Svět se zbláznil. Nejlepší rapper je běloch, nejlepší golfista černoch, nejvyšší chlap v NBA Číňan, Švýcarsko vyhrálo Americký pohár, Francie obviňuje USA z arogance, Německo nechce jít do války a tři nejmocnější muži v Americe se jmenují Bush, Dick a Colon. Je třeba říkat víc?" ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Nejserióznější. Právě takhle vnímám já Davida Lettermana. Ze všech těch amerických talk-show (Leno, DeGeneres, Kimmel, Ferguson, O'Brien) mi právě tento pořad přijde nejvíce uhlazený a spíše informativní. Ale to nic nemění na tom, že si David s hosty slušně pokecá a málokdy chybí legrace… Viděl jsem už hodně rozhovorů, ale jednoznačně u mě vede Bruce Willis, který si téměř pokaždé, co přijde, udělá z něčeho prdel. Jednou z High School Musical, jindy zase z Lady Gaga… Tenhle chlápek bude zřejmě fakt pohodář… Pár dílů (s českými titulky) najdete zde a dalších zhruba milión jich najdete na YouTube… dokonalý způsob, jak si zlepšit angličtinu (nebo si ověřit, jak na tom jste). Čím více dílů vidím, tím více mám Lettermanův styl rád. 90 %. ()

Reklama

jasiska 

všetky recenzie používateľa

Neviem, ako to bývalo voľakedy, ale dnes mi Letterman bohvieako dobrý nepripadá. Celkovo pôsobí ako starý ufrflanec, jeho monológy a vtipy sú strašne strojené a spontánnosť Letterman ani zahrať nevie. Ak budem ešte raz počuť vtip, že "ak ste sem prišli taxíkom, gratulujem - oklamali ste smrť", tak ma asi porazí. Ale zase rozhovory s hosťami vedie dobre, všeličo sa o nich dozvieme a celé sú zaujímavé. ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

S Lettermanom mám podobný problém, ako s Lenom. Síce sú rozhovory s hercami zaujímavé, jeho úvodný monológ je otrasne nevtipný. Neviem kto vtipy píše, ale keď už sám Letterman vo svojej show takmer každý deň poznamená, že by najradšej túto časť celú preskočil, asi to bude vážne. Stále ho mám však radšej ako Lena a to kvôli pocitu veľkoleposti každej novej show. Ten je zapríčinený vďaka jeho úžasnému orchestru. ()

JohnFarst 

všetky recenzie používateľa

Dave Letterman je americký moderátorský veterán, ktorý si už od roku 1982 upevňuje svoje neotrasiteľné postavenie na staniciach ako CBS alebo NBC. Spolu so svojím dvorným skladateľom a hudobníkom Paulom Shafferom sa stali neodlúčiteľnou súčasťou väčšiny newyorčanov a nielen ich. Late Show každý večer ponúka čerstvú dávku nadsázky, humoru ale aj serióznych rozhovorov s osobnosťami nielen hereckého neba ale aj politikmi, vedcami alebo spevákmi. Letterman má inteligentný humor a dobre sa počúva, práve preto si ho ľudia obľúbili a zapamätali ako Pána moderátora ku ktorému sa ľudia s radosťou vracajú. Za svoju dlhú kariéru zažil veľa úspechov, dostal veľa ocenení dokonca uvádzal aj Oscary a stále nestratil nič zo svojej televíznej pôsobivosti. Spojenie humoru a serióznosti spravilo z Late Show jednu z najdlhšie vysielaných a najsledovanejších talkshow v Amerike. Kam sa hrabe taká DeGeneres alebo Jim Kimmel z ABC. Letterman je klasika, ktorú treba vidieť, niet čo dodať. "Five-star classic" ()

Galéria (48)

Súvisiace novinky

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (viac)

Courteney Cox popírá návrat Přátel

Courteney Cox popírá návrat Přátel

23.04.2014

David Letterman se netají tím, že i on je velkým fanouškem komediálního seriálu Přátelé, který skončil před deseti lety a o jehož návratu se po stejnou dobu neustále diskutuje. Když jej tedy v rámci… (viac)

Reklama

Reklama