Reklama

Reklama

Snímka Shrek 2 posiela Shreka, Oslíka a princeznú Fionu za novými dobrodružstvami, v sprievode zábavných rozprávkových bytostí. Shrek, po boji s dračicou, ktorej z tlamy šľahali plamene, a zlým lordom Farquaadom, nad ktorým v súboji vyhral ruku princeznej Fiony, teraz čelí najhoršiemu nepriateľovi zo všetkých – Fioniným príbuzným. Shrek a princezná Fiona sa vracajú zo svadobnej cesty domov a tam nachádzajú pozvanie na návštevu Fioniných rodičov – kráľa Harolda a kráľovnej Lillian, ktorí panujú v Kráľovstve za siedmimi horami. Mladomanželia sa rozhodnú ich navštíviť a odchádzajú spolu s verným Oslíkom. Všetci obyvatelia kráľovstva v napätí a s radosťou v srdci očakávajú návrat princeznej a jej rodičia sú zvedaví na svoju dcéru a jej princa, ktorého privedie. Lenže nikto ich neupozornil na to, aký vzhľad má ich nový zať, ani na to, ako sa, povedzme, zmenila ich dcéra... Priam k nepoznaniu! Shrek a Fiona netušia, že svojou svadbou zmarili veľkolepé rodičovské plány, ktoré sa týkali dcérinej budúcnosti. Teraz musí kráľ získať podporu mocnej rozprávkovej Víly Kmotričky, princa zvaného Krasoň a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (712)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Píše to tady více lidí, ale taky to zopakuji. Jednička byla cosi jako blesk z čistého nebe, tady už ten moment překvapení chybí. Dvojka je také ve větší míře parodií a přes nesporný technologický pokrok a vynikající dabing (mluvím o anglické verzi) mi prostě k maximální spokojenosti něco schází. Třeba za to můžou ta hlušší místa na začátku a uprostřed filmu. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Druhý diel Shreka je obohatený o nové postavy, najmä o dobrú vílu a princa Krasoňa. A samozrejme Kocúra. Napriek tomu, že sa dej uberá opäť presne určeným rozprávkovým scenárom, napriek tomu prináša nové situácie a nečakané zvraty. A zase narážame na to, že zdanie klame, a i dobrá víla nemusí byť tak nutne dobrá. Toto sa mi na filmoch o Shrekovi páči, že núti k premýšľaniu a vlastne učí deti rozoznávať kto a čo je dobré a čo zlé. Druhý diel je možno len o jedno percento slabší ako diel prvý, ale stále patrí k vrcholom animovanej tvorby. Kto dodnes nevidel Shreka, prišiel o veľa. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Shrek 2 je pre mňa ukážka toho, ako sa môže vynikajúci a perfektný film stať ešte lepším. Videl som to miliónkrát, nikdy sa pri tom nenudím, hlášky mi tu rezonujú asi ešte viac a okrem toho aj skvelé bonusy na DVD robia z tohto filmu opätovne skvelé dobrodružstvo a komédiu, ktorá je každým zhliadnutím ešte lepšia a lepšia. Páči sa mi, že veľa postavičiek v tomto filme dostáva väčšiu rolu a plus vidíme, ako Shrek vyzerá v ľudskom stave. Plus oslík v podobe obrovského tátoša je dokonalý. Vôbec neviem čo by som na tomto filme dokázal vytknúť. Pamätám si všetky postavy, všetky skladby, vynikajúci humor, dokonalá atmosféra filmu, ktorá nepustí, plus je to film, ktorý podľa mňa nikdy nezostarne. Takto sa filmy majú robiť. Nie je to len pre deti. Užije si to celá rodina a doteraz je to pre mňa jeden z TOP 3 animovaných filmov, ktoré som kedy videl. Takto filmy majú vyzerať. "Shrek 2" alebo ako sa stane perfektný film ešte perfektnejším. Hodnotenie: A+ ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Znovu sáhl do zlatého fondu mezinárodních pohádek, aby si z každé vytáhnul jen to, z čeho by si mohl udělat netriviální legraci. A srdce tam pořád je. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Druhý Shrek se rovněž vydařil. Spousta narážek na známé filmy a výtečné hlasy herců!! Trojka už byla bohužel sešup. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Přinejmenším stejně kvalitní jako první díl. Příběh je logicky zasazen do nového prostředí a na scéně se objevuje řada nových postav, z nichž hlavně Kocour v botách je vítanou a povedenou posilou. Narozdíl od jedničky je pojetí mnohem více crazy, přibylo bláznivé akce i humoru, oslík se stává ještě upovídanějším a ze Shreka je nefalšovaný hollywoodský hrdina. Každému možná nesedí, ale mně se tenhle přímočarý styl završený parádní závěrečnou půlhodinkou hodně zamlouval a s vyjímkou několika hluchých míst jsem se pořád výborně bavil. Ale nebýt těch několika zásadních změn oproti jedničce, staří známí Shrek s Oslíkem by to už asi sami neutáhli, což se koneckonců v dalším pokračování potvrdilo. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (47)

  • V pôvodnom návrhu bol princ Krasoň (v pôvodnom znení Rupert Everett) omnoho detinskejší a nezrelejší a často mával záchvaty hnevu. (WalterIK7)
  • Bylo vytvořeno více než 43 000 záběrů podle nákresů scén na panelech. Celková délka těchto panelů by byla 47x delší než most Golden Gate Bridge v San Franciscu. (HappySmile)

Súvisiace novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama