Reklama

Reklama

Snímka Shrek 2 posiela Shreka, Oslíka a princeznú Fionu za novými dobrodružstvami, v sprievode zábavných rozprávkových bytostí. Shrek, po boji s dračicou, ktorej z tlamy šľahali plamene, a zlým lordom Farquaadom, nad ktorým v súboji vyhral ruku princeznej Fiony, teraz čelí najhoršiemu nepriateľovi zo všetkých – Fioniným príbuzným. Shrek a princezná Fiona sa vracajú zo svadobnej cesty domov a tam nachádzajú pozvanie na návštevu Fioniných rodičov – kráľa Harolda a kráľovnej Lillian, ktorí panujú v Kráľovstve za siedmimi horami. Mladomanželia sa rozhodnú ich navštíviť a odchádzajú spolu s verným Oslíkom. Všetci obyvatelia kráľovstva v napätí a s radosťou v srdci očakávajú návrat princeznej a jej rodičia sú zvedaví na svoju dcéru a jej princa, ktorého privedie. Lenže nikto ich neupozornil na to, aký vzhľad má ich nový zať, ani na to, ako sa, povedzme, zmenila ich dcéra... Priam k nepoznaniu! Shrek a Fiona netušia, že svojou svadbou zmarili veľkolepé rodičovské plány, ktoré sa týkali dcérinej budúcnosti. Teraz musí kráľ získať podporu mocnej rozprávkovej Víly Kmotričky, princa zvaného Krasoň a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (712)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Väčšie, vtipnejšie, dejovo obsiahlejšie, nabúchanejšie, výpravnejšie atď. Takto by som ako marketingový poradca poradil producentom propagovať pokračovanie úspešného trháku. V tomto prípade je to ale pravda! To neidentfikovateľné málo, čo mi v jednotke chýbalo do stovky, sa tu konečne doplnilo, možno ho tam dostala víla so svojou verziou starého šlágru, možno Pinnochiove tangáče, možno roztomilé dračie somáriky. Pop kultúrne odkazy neboli nikdy tak zábavné. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2001 vyprodukovala americká filmová spoločnosť DreamWorks animovaný snímok "Shrek". Dobrodružstvo neatraktívneho, ale charizmatického a vtipného zloobra, ktorý našiel svoju lásku Fionu sa stretol s vrelým prijatím a bohatým komerčným úspechom. Preto o tri roky neskôr bolo natočené pokračovanie. "Shrek 2" sa nesie v duchu pôvodného filmu a ďalej rozvýja príbeh. Shrek s Fionou sa stali manželmi. Nastal čas, aby Fiona svojho ženícha predstavila svojim kráľovským rodičom. *** ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. Accidentally In Love - Counting Crows [3:08] ,2. Holding Out for a Hero - Frou Frou [3:22] ,3. Changes - Butterfly Boucher [3:22] ,4. As Lovers Go (Ron Fair Remix) - Dashboard Confessional [3:29] ,5. Funkytown - Lipps, Inc. [3:59] ,6. I'm On My Way - Rich Price [3:21] ,7. I Need Some Sleep - Eels [2:28] ,8. Ever Fallen in Love - Pete Yorn [2:32] ,9. Little Drop of Poison - Tom Waits [3:11] ,10. You're So True - Joseph Arthur [3:55] ,11. People Ain't No Good - Nick Cave & The Bad Seeds [5:39] ,12. Fairy Godmother Song - Jennifer Saunders [1:52] ,13. Livin' La Vida Loca - Eddie Murphy [3:29] ,14. Holding Out for a Hero - Jennifer Saunders [6:28], ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Docela zbytečné pokračování skvělého animáku. Těšil jsem se hodně, zklamán jsem byl ještě více. Vlastně - upřímně - jsem se moc netěšil, protože jsem se tak nějak bál, co se zeleným obrem rýžování peněz vyvede... Trapný příběh, podobné gagy, více lidí na úkor pohádkových postav... plus patří Kocourovi v botách. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Píše to tady více lidí, ale taky to zopakuji. Jednička byla cosi jako blesk z čistého nebe, tady už ten moment překvapení chybí. Dvojka je také ve větší míře parodií a přes nesporný technologický pokrok a vynikající dabing (mluvím o anglické verzi) mi prostě k maximální spokojenosti něco schází. Třeba za to můžou ta hlušší místa na začátku a uprostřed filmu. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (47)

  • Shrek 2 obsahuje plno odkazů na známé pohádky či nejrůznější filmy. Vlk z "Červené Karkulky" si čte časopis Pork Illustrated, na jehož titulní straně je vyobrazeno pózující prase v bikinách. Jedná se o parodii na plavkové vydání časopisu Sports Illustrated. V upoutávkách se však časopis jmenuje "The New Porker". Kocour v botách zase pronese hlášku „Nenávidím pondělky". To je narážka na rovněž oranžového a mourovatého kocoura Garfielda, který měl ve stejném roce v kinech hraný film a který také nesnáší pondělky. Pozornější diváci si též všimnou odkazů na filmy Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001), Spider-Man (2002), Slaměný vdovec (1955), Mission: Impossible (1996), Krotitelé duchů (1984) a Flashdance (1983). (imro)
  • Postava Kocoura v botách prošla během přípravy filmu mnoha vývojovými stadii. Barva jeho kožichu byla změněna z šedé na oranžovou, aby více vynikal vedle šedého Oslíka. Nejvýraznější inovace přišly s příchodem Antonia Banderase, který ho v původním znění namluvil. "Když mi Kocoura v botách představili, byl to typický Francouz. Měl působit asi jako D’Artagnan ze Tří mušketýrů," uvedl herec.
    (duklak2)

Súvisiace novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama