Reklama

Reklama

Snímka Shrek 2 posiela Shreka, Oslíka a princeznú Fionu za novými dobrodružstvami, v sprievode zábavných rozprávkových bytostí. Shrek, po boji s dračicou, ktorej z tlamy šľahali plamene, a zlým lordom Farquaadom, nad ktorým v súboji vyhral ruku princeznej Fiony, teraz čelí najhoršiemu nepriateľovi zo všetkých – Fioniným príbuzným. Shrek a princezná Fiona sa vracajú zo svadobnej cesty domov a tam nachádzajú pozvanie na návštevu Fioniných rodičov – kráľa Harolda a kráľovnej Lillian, ktorí panujú v Kráľovstve za siedmimi horami. Mladomanželia sa rozhodnú ich navštíviť a odchádzajú spolu s verným Oslíkom. Všetci obyvatelia kráľovstva v napätí a s radosťou v srdci očakávajú návrat princeznej a jej rodičia sú zvedaví na svoju dcéru a jej princa, ktorého privedie. Lenže nikto ich neupozornil na to, aký vzhľad má ich nový zať, ani na to, ako sa, povedzme, zmenila ich dcéra... Priam k nepoznaniu! Shrek a Fiona netušia, že svojou svadbou zmarili veľkolepé rodičovské plány, ktoré sa týkali dcérinej budúcnosti. Teraz musí kráľ získať podporu mocnej rozprávkovej Víly Kmotričky, princa zvaného Krasoň a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (712)

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Asi už můžu jenom zopakovat, co bylo řečeno: film neztratil nic z kouzla jedničky, což je ve světě filmu velmi ojedinělý jev, ale už tady chybí moment překvapení (copak jste třeba čekali, když jste poprvé viděli jedničku, že Fiona zůstane zlobryní???), ale i tak jde o jeden z nejlepších a nejnápaditějších kreslených filmů všech dob. ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Naprosto vytecny pocin, pokracovani jak ma byt - stejne zabavne jako jednicka, ne-li jeste vtipnejsi - ti, kteri jednicku hltali si dvojku vychutnaji jeste vice, dorbne narazky na jine filmy jsou vkusne a vtipne, stejne jako zesmesnovani urcitych klise a borceni zazitych predstav (napr. Pinochio-transvestita ;)). Navic skvele namluvene postavy (z nichz jednoznacne vitezi propujceny hlas A.Banderase Kocourovi v botach), silny scenar a stejne vtipne scenky jako v jednicce delaji ze Shreka 2 jednoznacneho favorita na OScara pro nejl. celovecerni animovany film. ()

Reklama

Faidra 

všetky recenzie používateľa

SSS (syndrom sequelové slabosti) se nevyhnul ani velkému S. Neopakovatelnost a originalitu jedničky už nikdo nemůže vrátit, ale dvojka nenese vinu za to, že už tušíme, co se na nás chystá. Což rozhodně neznamená, že se nebudeme skvěle bavit. Čeká na nás vydařený kříženec Zorra s Garfieldem oplývající podmanivým přízvukem Antonia Banderase, dva skvělé písničkové klipy (zvlášť před tím druhým s mou milovanou Holding Out Of A Hero se může jít každý akční film vycpat), sociopatická víla kmotřička, princ odporný stejně jako krásný (a mluvící hlasem Ruperta Everetta) a množství parodií a narážek od Pána prstenů přes Spidermana, Vetřelce a Mission Impossible po Frankensteina. Tak na co čekáme? Aha, na Osla, až se rozloučí s dračicí a oslodráčky. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Shrek 2 má svoje hluchá místa (a není jich málo), ale ty vyvažují skvělá animace, některé vynikající parodické odkazy (hustej "Mission - Pinocchio - Impossible" :o)) a místama velmi kousavá parodie na Hollywood a móresy filmových hvězd. Celé se to nese v takové příjemné uvolněné a sebeparodické atmosféře, což je fajn. A co rozhodně nesmím opomenout, je skvělé namluvení postav v ORIGINÁLE - především Banderas mně neskutečně pobavil! V této souvislosti mi dovolte malý vzkaz našim distributorům: Jděte se s dabingem vycpat! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Druhý diel Shreka je obohatený o nové postavy, najmä o dobrú vílu a princa Krasoňa. A samozrejme Kocúra. Napriek tomu, že sa dej uberá opäť presne určeným rozprávkovým scenárom, napriek tomu prináša nové situácie a nečakané zvraty. A zase narážame na to, že zdanie klame, a i dobrá víla nemusí byť tak nutne dobrá. Toto sa mi na filmoch o Shrekovi páči, že núti k premýšľaniu a vlastne učí deti rozoznávať kto a čo je dobré a čo zlé. Druhý diel je možno len o jedno percento slabší ako diel prvý, ale stále patrí k vrcholom animovanej tvorby. Kto dodnes nevidel Shreka, prišiel o veľa. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (47)

  • Aby hlášky postav během dabingu neztratily svůj vtip, byly přizpůsobeny popkulturám daných zemí. Oslík v českém znění např. poznamená, že "to křoví vypadá jako Halina Pawlowská". Zatímco v původním znění podle něj připomíná zpěvačku Shirley Bassey. Oslík dále na adresu Kocoura v botách říká: „Navrhuju, abychom ho vykastrovali, nejsme Srstka s Kubišovou.“ Oba zmínění moderátoři vystupovali v pořadu Chcete mě (od r. 1992) o opuštěných zvířatech hledajících nový domov. V originále Oslík říká: „Give him the Bob Barker treatment!“ Tento americký moderátor proslul výrokem: „Pomozte kontrolovat zvířecí populaci. Nechte své mazlíčky sterilizovat.“ (ronaldmekdon)

Súvisiace novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama