Reklama

Reklama

Chaplin na kolieskových korčuliach

  • Česko Chaplin na kolečkových bruslích (viac)

Problematický čašník Charlie sa po práci ide odreagovať na kolieskové korčule, kde stretne krásnu dievčinu, kvôli ktorej je ochotný predviesť galantnú exhibíciu i typicky chaplinovské zlomyseľné a škodoradostné kúsky. (STV)

Recenzie (20)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Servírujú sa mačky a nie je to ázijská reštaurácia. Charlie hrá čašníka, ktorý veľmi umne dokáže určiť, čo hostia skonzumovali a sám si naúčtuje prepitné. Nehody na klzisku sú krásne, otáčanie zadku vtipné a klamanie o identitách ľahko napínavé. Charlieho výkony na klzisku sú samostatná kapitola, mal výbornú koordináciu, a v závere ukázal silné spinálne svaly a kvadricepsy. Alebo výborný strih. Spolu to robí veľmi zábavný mix, ktorý kazia len lacné oblievačky jedlom. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Typicky bláznivá a potrhlá chaplinovská taškařice plná pádů, škodolibosti a jízdy na kolečkových bruslích, ve které se mohl Chaplin realizovat jako mistrný bruslař, který zvládá kdejaký pád a vlastní koordinaci na jedničku. Rozhodně jde o jednu z jeho povedenějších grotesek, která vyniká zejména dobře zvládnutým fyzickým herectvím zúčastněných aktérů. ()

Reklama

Kass 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší groteska ročník 1916. To jsem to před lety, kdy jsem ji zde hodnotil 3*, opravdu neviděl? Je fakt, že jsem si teď postupně prošel Chaplinovu práci u Keystone (1914) a Essanay (1915) a tohle je tedy o level výše. Ne nadarmo je jeho práce pro Mutual Film (1916/17) obecně považována za to nejlepší co kdy v krátkometrážním filmu natočil. Sorry Charlie za slepotu. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Nechcel by som byť Tulákov nepriateľ, radšej a skôr, dobrý, nie vtieravý, Kamarát, aby so mnou nezametal, ako na tanečnom parkete s humusáckou handrou na vymetanie špinavej kancelárie. Najprv ho vidím, ako typicky nešikovného čašníka, aby neskôr vo chvíli voľna išiel zrelaxovať na kolieskové “In-line” korčule, skrátka, na neho sa „lepí smola” , je ako MAGNET na rôzne, nevyspytateľné situácie, a opäť som sa kochal nekonečnými, vtipnými kreáciami, ktoré naprosto geniálne ovláda a zvláda, ľavou - zadnou, a ešte k tomu všetko navôkol seba i bravúrne koordinuje, a mne sa ani nechce veriť, že to má po neuveriteľných 100 LIET od uvedenia, stále veľký potenciál, čo si ani nedokážem vo svojej najhoršej nočnej more predstaviť, o ktorom zo súčasných, môžu byť aj krátke filmy, by som to mohol tvrdiť taktiež do budúcna... ? Sú to väčšinou také veci, na ktoré sa rýchlo zabúda, nieto po 10, 20, 30, 40, 50, 100 rokov, to už dávno skončia všetci v prepadlisku dejín. Toto sa podarí iba málokomu ! ()

everlong 

všetky recenzie používateľa

jedna z nejlepších Chaplinových grotesek....představí se zde jako číšník, kterého byste radšji nechtěli potkat, předvede něco ze svého barmanského umění a ještě nám ukáže jak "Sir Cecil" umí bruslit... no existuje něco, co tenhle člověk neumí?: DÁLE HRAJÍ: James T. Kelly (Her Father) Frank J. Coleman (Restaurant Manager) John Rand (Waiter) Charlotte Mineau (Edna's Friend) Leota Bryan (Edna's Friend) ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama