Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý major v občianskej vojne John Garth (Sterling Hayden) vojde so zbraňou v ruke do domu rodičov svojej manželky Valerie Horvat (Anita Ekberg) a po niekoľkých výstreloch opúšťa dom, v ktorom ostávajú ti nehybné telá. Malé mestečko čaká súd, v ktorom sa má rozhodnúť, či to bola chladnokrvná vražda. Väčšina obyvateľov je na strane bohatého Gartha, lebo jeho ženu, dcéru imigrantov, považovali za nevernicu, ktorá dostala, čo si zaslúžila. No Valerie s ťažkými zraneniami prežila a po protichodných výpovediach svojho manžela a mladého reverenda Blakea (Anthony Steel) je na nej, aby vypovedala svoj príbeh. (Dale)

(viac)

Recenzie (3)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Tri svedectvá na súde pod prísahou, ale akosi sa nezhodujú, niekto nám tu asi klame... Sterling od samého začiatku nepôsobí práve prívetivo a sympaticky a keď sa dozvieme, akú úlohu mal počas občianskej vojny, tak máme všetci jasno. Ale strihol si túto úlohu skvele, hlavne v poslednej výpovedi sa predviedol. Zvyšok hercov je len krovie a samotný príbeh, aj keď je zaujímavý, tak miestami dosť nudí. Asi by som privítal miesto tých retrospektív klasický príbeh, ako to prebiehalo až do tragického záveru. Súdne drámy mám rád, tu sa ale právnici moc nepredviedli, takže ten súd je len zámienka na spomínané retrospektívy. Samotný záver tiež nie je príliš podarený. Inak tie reči po meste, že možno súd s mužom, čo vyvraždí celú rodinu, asi nebude, lebo manželka si to zaslúžila, sú dosť zaujímavé. Veľmi zvláštne si kedysi predstavovali spravodlivosť. Za mňa priemer. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Vážený chovateľ dobytka je obvinený z vraždy a divák v podstate sleduje retrospektívne rozprávanie udalostí, ktoré predchádzali ohavného činu. Charakterizoval by som to ako drámu z amerického západu, western ako ho poznáme je predsa len v tomto prípade silné slovo. Mužské osadenstvo je v pohode, Anita Ekberg nikdy nevedela hrať a aj v tu je skôr na okrasu. Jednoduchý príbeh má slušnú kameru a striedmu minutáž, čo oceňujem. Piate hodnotenie, druhý komentár. ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

John Garth zastřelí rodiče své manželky a jí závažně zraní. Po mrazivé úvodní scéně sledujeme soudní proces a tři flashbackové příběhy ukazující události, které k tragédii vedly. Je John Garth zoufalý manžel, který jednal v sebeobraně, když chtěl zpět svou podvádějící manželku anebo chladnokrevný vrah? Solidní westernové drama. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama